I dag kunde vi ha dött men vi överlevde!

I dag körde vi fort nere på rakbanan, men redan vid uppvärmning på flisenbanan låg vi risit till.
 Det var hela 30 minus grader och Bokens ögonfransar hade frysit ihop så hon kunde inte se något. Hon fick helt enkelt förlita sig på den trogne zebb.
Takida hade frost runt hela mulen. Efter två och ett halft varv på filsbanan hade Bella förfrusit båda kinderna och skrek av smärta.
 Nu var vi på väg till rakbanan men framför oss dök plötsligt en VARG upp, HJÄLP!!!!! Takida den trogne springaren fick panik och zebb ställde sig på bakbenen beredd för att fly. Vargen var redo på att gå till attack och hästarna ville fly.
 Mitt i de här dramat kommer Travsara med sin ak5 flygandes fram med sin tjeckiska ferrari i 130 på 3:ans växel. Zebb och Takida springer i 1,12 tempo på filsbanan för att hinna undan den blodtörstiga vargen.
Travsara skjuter ett varningsskott rätt upp i luften men vargen reagerar inte så hon blir tvungen att slakta ner den med ca 30 skott. Hästarna stannat upp och vänder tillbaka mot vargen. Travsara bär upp vargen och gör ett seger vrål som hörs över hela Berga.
Hästarna kommer tillbaka mot vargen och Travsara och vi är nu räddade. Mitt i allt ihop ser vi en vit spökhäst och vi blir mycket skärrade. Men så hör vi någon skrika PIJANO! Och då inser vi att det är lilla Emma. Vi avslutatde dagen med att öva på voltning, vilket gick mycket bra! Efter all denna dram springer hästarna med sin körsvenner mot horisonten och lever lyckliga i alla sin dagar.


Trogne Zebb och spurtaren TakidaDagens mardröm, vi är glad att vi fortfarande är vid liv! Lasse fick ta hand om vargen efteråt..Måndag

Efter mötet som vi har på måndag mornar för alla lärare och instuktörer så red jag en sväng på Santana och vi va inte riktigt överens. Han ville trava och jag ville ta en mysig skrittur i kylan.
Sedan har jag suttit och  skrivit en lista och kollat upp vad vi behöver till stallet och saker vi behöver nu när hästarna ska in till Solvalla igen på måndag. Ska lämna min lilla önskelista till Leffe i morgon:)
På eftermiddagen så hade jag NP4 och Elin körde Takida som var riktigt på hugget.
Tyvärr glömde jag att fota ekipaget men snodde denna från deras egen blogg....Efter att vi kört gick vi och gjorde ordning till fölen så allt skulle vara klart tills Veterinär Marianne kom och skulle ge dom lite vaccin.
Även Chippen och Quinta fick sina sista sprutor mot Botulism.

Ny dag i morgon och nya tag Kram på er /Sara

Fredag

Fredag igen då och 2HH hade hästövning på morgonen.
Vi körde intervaller på rakan
Flicka och Fresa 4 intervaller
Övriga 8 intervaller
Rainer-Chippen
Sandra- Flicka
Sara-Mumin
Emma- Takida
Julia- Santana
Jag- Fresa

Flicka var riktigt laddad och hoppa å studsa och man fick inte ta i henne eftersom hon inte gått fort på ett tag så jag och Sandra bytte hästar på rakan, fick ryta till åt henne sen gick det bra.
Dom andra såg ruggigt fina ut.
Chippen hängde lite på höger töm sa Rainer men det va dom två första intervallerna sen när vi körde fortare så var han jätte fin.
Takida pulla ordentligt när hon låg i rygg men när hon fick ligga där framme lugnade hon ner sig.
Sara satt med björngrepp på Mumin hela tiden så han e rätt laddad....
Fresa va ruskigt pigg och travade bra hon me.
Blir start för Chippen och Mumin nu i februari på Solvalla och Sundbyholm mer om det när det är dax.

Efter lunch så fyllde jag på foder till helgen och fixade ordning lite grejer sedan red vi ut på en skritt tur, jag på Mona, Jenny på Fantom Sarski på sin egen Izzie och Emma på sin Pijano.
Vi missade folket som var på öppethus tyvärr.
Ska bli spännande och se vilka som har varit på öppet hus och på olika mässor och som man sedan får se på Berga efter sommaren.
Jobbar inte på Berga i helgen men istället ska jag jobba hos Stig H på söndag åt Pernilla som ska få vara lite ledig.
Trevlig helg gullungar
Sara


Torsdag

Idag hade jag ett nytt gäng med ettor som hade trav för första gången så jag visade först selning,jag selar och berättar på ena sidan och sedan får eleverna prova på den andra ,efter det går vi in i selkammaren och pratar om skydd och utrustning och sedan får eleverna sela en häst två och två och prova att anspänna viss utrustning. när dom är klara får dom berätta för varandra vad dom satt på för utrustning,vad det är till för och hur det skall fästas.
Sedan fodrade vi alla hästarna i hagen och tog sedan lunch själva.
Eleverna är jätte duktiga och lär sig grymt fort :)
Jag är imponerad!

Efter lunch hade jag bara Angelica och hon var sugen på att köra Yoggi så så blev det. Jag körde Surfinia och båda var super fina idag, lugna och behagliga.


Efter att vi kört och gjort iordning hästarna  så gick Angelica och hämtade Anna och gjorde iordning henne för tömkörning.Sedan tömkörde jag henne en stund ute eftersom ridhuset var upptaget.
Det gick ok med tanke på att det snöa rätt ordentligt och blåste. Men hon höll sig i skinnet och gjorde inga konstigheter. Duktig ponnyFredag i morgon tjohoooooooooo
Kram / Sara
Hästarna

Tänkte berätta lite om hästarna i stallet.

Pucken: Han skulle starta på solvalla så jag och Leffe åkte dit och kollade på honom och vi bestämde oss för att köpa honom efter värmningen, så dagen efter kom han till oss.Han går med på licensen kurserna både monte och vagn.jätte snäll men kan ligga på en hel del.

Jalle: Han var det inte meningen att vi skulle köpa utan en annan häst som vi oxå köpte av Håkan Hockey Ericsson.
Mycke speciell och känslig häst men han har lugnat ner sig lite på äldre dar.
Chefens favorit!

Mumin: Han var vi och titta på på Ekeby här i närheten som 3 åring och köpte billigt. Han ska göra sitt första monte lopp om ett par veckor. Spännande!

Flicka: köptes från skåne.hon är ibland med på licensen loppen och kämpar så gott hon kan. När det är fodring är det henne man hör.

Takida: Var jag och provade hos Claes Sjöström och tyckte hon skulle passa på skolan och så rätt jag hade hon är en kanon fin liten häst. Sköttes av gammal berga elev Amanda Baburin.

Joggi: Henne fick vi av Karina och Kenneth på travcampen i stav. Hon stog i proffsträning i gävle typ men med den kroppshyddan så kan man inte bli nån bra tävlingshäst men en rolig skolhäst är hon och det här med hoppning är jätte roligt.Stark som en oxe

Surfinia: Hon är/var våran bästa tävlingshäst. Har allt en bra häst ska ha förutom att hon är lite för biffig. Nu hoppas vi på att hennes avkomma kan bli lika bra eller bättre.

Chippen: Fick vi av en gammal berga elev Jennie Samuelsson och han ska
Om några veckor starta monte. Han älskar allt man gör med honom och är en riktig dressyr klippa.

Quinta; fick vi oxå av Karina och Kenneth på travcampen i stav och är våran nyaste häst. Han var sne i korset när han kom men nu har han satt fina muskler och är inriden så när brodden försvinner ska vi testa att börja köra fort med honom.

Orion: 25 år gammal och är en underbar häst. Snäll mot nybörjare tuff mot mer erfarna kuskar och ryttare.
Kommer att bli lekfarbror åt vårat hingst föl( ridhäst)

Fantom: köpte vi av Anna-Karin och han är nästan alltid med på licens loppen och är super fin att tömköra. Snäll mot nybörjare.

Fresa: fin liten häst som kan vara en tiger när man kör. Riktig barn häst när hon behöver.

Mona: kom hit tanig, omusklad och almänt trött på livet. Nu går hon med på licens loppen både monte och för vagn och tycker livet är toppen.
Hon är världens snällaste.

Anna: kom från Gotland tillsammans mex Ödla som vi bytte mot två andra skadade ston som skulle få bebisar.
Anna kom hit som 2åring och någon hade misslyckats med inkörningen så hon är rädd om sin mun och är väldigt speciell pga det. Men super snäll att hantera.Hon är snäll annars oxå men man måste förstå sig på henne.

Ödla: är våran lilla Ferdinand som gärna sitter under sin korkek och äter hö men hon kan om hon vill kan jag lova.

Opus: vårat kallblod som jag hoppas ska kunna starta i år. Världens gosigaste!

Santana: Är en riktigt fin liten häst som går att göra allt med. Hoppas kunna starta lite i år.

Zebb: känslig kille som har nerverna utanpå kroppen ibland men gör aldrig nått dumt. Fin att rida dressyr på.Kommer oxå från Claes Sjöström och hade samma ägare som Takida.

Blomman: är Surfinias första föl och är född 21maj 2011 hon är en jätte fin fölunge. Hon har haft sele på sig en gång en så länge. Tar allt med ro. Märks att hon är mammas flicka.


Städa städa

Idag hade jag ingen övning på eftermiddagen så jag fixade mat till katterna och sen så ryckte det i städtarmen så jag bestämde att jag skulle skura bort all avlagring i spolspiltorna.
Jag gick till maskinhallen och hämtade avfettning och sen så sprutade jag på det på alla väggar och lät det verka några minuter, sedan skrubbade jag alla väggar med borste och vatten. Kommer ha grym träningsvärk i morgon. Så fort jag rör höger armen så skakar den hahaha tur att Amanda kom och hjälpte till mot slutet. Tack för hjälpen.
Vid 16 tiden hade jag stallmöte med mitt elevstall och bara gick igenom lite smågrejer och friskade upp lite regler som gäller mm
Fixade lite smågrejer åt dom i stallet, en krubba som bara slog upp och nya karbinhakar till spolspiltan och så var Peter och Robban in och hjälpte mig att fixa en skiva som vi ska hänga upp mellan två boxar då det är en häst som medicineras.


Amanda ville tydligen oxå tolka... Man tager vad man haver....,


Förmiddagen

Här kommer en bild från tolkningen i morse i alla fall filmer kommer när jag kommer ihåg mitt lösen på youtube hahahahaha.

Jenny rider Chippen och Sandra åker pulka


Det är ju riktigt roligt att få busa av sig ibland och tolkning hör ju vintern till och äntligen kom det ju lite snö så det går att tolka.

Men tolkning kan förstöra vilken häst som helst så det gäller att man har en lugn å fin häst som kan stå still och som man vet fixar detta. Linorna är nästa problem som hästen kan fastna i om man har otur, så jag använder alltid en slaggjord som jag drar linorna igenom och på så sätt minska risken att hästen snurrar in sig i linorna.
Avståndet till den som tolkar och hästen är super viktigt! så man inte åker in i hästen eller kan bli träffad av bakhovarna om den skulle sparka.
Om man använder snowracer så knyt aldrig fast den och där är skaderisken större då du kan få ratten i magen och skada inre organ.
 
Snurra aldrig linor runt handleder och se till att du inte kan fastna med fötterna om du ramlar av.Dela gärna linorna eller tömmarna beroende på vad du använder.
Och sist men inte minst ANVÄND HJÄLM!
Ta det försiktig och var rädda om er.I morse innan övningen så var det dax för fölen att bli verkade igen och dom skötte sig bra som vanligt :)
Blomman visade nån gång hur vig hon är med frambenen bara busfian.....

Blomman och Freek


Sandra Bloggar

I söndags när snön (ÄNTLIGEN!) kom ordentligt, kunde jag inte hålla mig ifrån att fråga Sara om vi kunde tolka idag - och visst kunde vi det!
Chippen fick bli våran försökskanin, och det gick så braaa! Jenny var med också, tummen upp!
Jag ramlade av pulkan 3-4 gånger, Jenny 1 ;) Kass balans här, ajjemen!
Men ah, nu tycker jag i alla fall att alla travtjejer/killar ska tjata på Sara om att få tolka på hästövningarna, lika bra att passa på nu när underlaget är perfekt! Så grymt kul, vill tolka livet ut typ. <3


Sara har problem med att ladda upp filmer från tolkningen, Så ni får en bild på min kuse, Mach Sund, från när han taggade tolkning i söndags!

// Sandra Jacobsson, 3HNSam


Fölen

På övningen fick dom utrusta hästarna med lite olika utrustningar sedan så körde/red vi GP
Carro red Santana som var riktigt pigg och glad idag. Jenny körde Pucken och han e ju som han alltid är pigg och glad!
Becca körde Mona med mig i vagnen men nästa gång kommer hon köra själv.

Efter övningen så gick vi över till fölen och gjorde iordning boxarna och la in mat till eftermiddagen och la ut till kvällen sedan tog vi en promenad med alla tre upp till kontoret och tillbaka.
Dom skötte sig super bra, Frankie va lite busig men det måste man ju få vara.
Efter våran promenad så borstade vi och lyfte hovar och Blomman stog fast i kedjorna i stallgången för första gången och det var inga problem det heller.
Bra jobbat tjejer!Frankie Boy e:Weltman u: Modesty Blaise(ridhäst)               Carro Hjelm        


Wilma e:Weltman u: Romansia(ridhäst)


Ny vecka

Massa snö har det kommit i helgen så i veckan blir det nog lite tolkning efter önskemål av eleverna. Men frågan är vem vi ska ha som tolkningshäst i år då både Sören och Calle är i hästhimmlen men det får nog bli  Pucken och kanske Chippen,finns ju fler kandidater att välja på.

Bild från förra vintern när vi tolka med Calle  på ridbanan
Johanna Granholm vrider sig av skratt när hon höll på å ramla av när Calle bocka och Frida Wikström sitter i pulkan.


Nu på morgonen har vi varit ute och skrittat Surfinia och Yoggi i nysnön,Emma är ute och rider Anna nu och Opus ska få lufta sig i ridhuset.


Fullt med övningar hela veckan och Öppet hus Onsdag eftermiddag och Fredag eftermiddag

Denna fredag:

Behöver du ta igen, eller träna mer, på praktiska moment inom ridning eller trav så kommer möjlighet att erbjudas, under förutsättning att du inte har andra lektioner. Vi kommer att ha tid sista fredagen varje månad kl 12.45-14.30.
Anmälan senast måndagen innan till Leif.


Glöm ej att anmäla till Leffe idag om du vill vara med!


/Sara


Lördag

Trevligt att hästarna leker och har roligt i hagen men alla broddtramp kan vi väll få slippa,inga allvarliga tramp men så onödiga.
Fantom är så duktig med sin ögonsalva och metacamet och ögat ser bättre ut.
Annars har lördagen flutit på bra men halt och kallt är det ute burr.


Öppet hus

ÖPPET HUS PÅ BERGA!

 


Vi har Öppet hus på Berga, onsdagen den 25 jan, mellan kl 14 – 17.

Vi träffas i matsalen för en fika och sedan kan du gå runt på Berga och

bekanta dig med vår fina miljö, prata med personal och elever, träffa våra

djur och titta på våra lantbruksmaskiner. Du kommer även att ha

möjlighet att prova på vissa aktiviteter!

 

Välkomna! Ladda hem program

 

 

 

Nästa Informationsträff

 

Fredagen den 27 jan, kl 13.30, i matsalen. Vi berättar om hur det är

att plugga på Berga samtidigt som vi fikar. Efter en frågestund tar vi en

rundvandring bland maskinhall och djurstallar. Välkomna!

 


Fantoms öga

Veterinär Marianne var här idag och färgade Fantoms öga som han har fått en skada på men Hornhinnan var inte skadad som tur var och han är satt på Metacam 5dagar till och Fucithalmic salva tills återbesök den 30/1 kl 15:00.


Hade övning med 2HH nu på eftermiddagen.
Vi körde/red GP för Surfinia är ju under igångsättning så hon ska inte trava så långt och tjejerna var trötta efter veckan.
Sara red Pucken som var fin och som hon sa -Han hade "hemlängtan" idag hihiihihihi han låg på en del på väg hemåt och denna gång hittade Sara Puckens knappar och han travade så fint så.
Julia red Jalle som oxå kändes ok han var lugn å fin
Sandra red Mona och hon var oxå nöjd med henne
Emma körde Mumin och han e ju sååå töntig när han är själv eller går först så efter en stund fick hon ta rygg på mig och då lugnade både Surfinia och Mumin ner sig.

Jag har jour här i stallarna i helgen och vi hoppas att det får vara en lugn helg utan skadade hästar och elever.


Trevlig helg så ses vi på måndag  /Sara


Bilden: Mona och Quinta


Hästövningar

var ute och körde fina Takida på en av våra åkrar, lite bortanför rakan.
Det gick bra, hon var pigg och fin och gick som en klocka. :)

Travsara körde Iaquinta, som blev lite mer häst i vänster varv på vägen hem.
på valla
Finaste Takida<3

Nu är det lunch, hej då!
/Angelica 3HJS

Hagel och regn

Började dagen med att släppa ut fölisarna sedan hade jag övning med Linn men hon skulle till optikern så det fick bli en snabb övning.
Linn körde Ödla och hon såg fin ut, pigg och glad.
Jenny Alm var med på morgonen och friskade upp minnet med selning och körning,vi körde Takida och hon var ruskigt pigg.
Jag är så glad att min älskade vänn har fått jobb här på Berga och eleverna verkar nöjda.
Men hon e inte riktigt klok egentligen....Hur tänkte du nu?


Hoppas vi är vänner även efter denna bild..............

Gjorde iordning mammastallet och la in foder så det var klart
Sedan red jag Opus och han var på tårna idag lille sötnosen.

Efter lunch så var det dax för Emma Klippmark och Patricia Lagerqvist att köra/rida
Patricia red Yoggi och Emma körde Chippen.
Jag körde Quinta.
När vi hämtat in hästarna så fick dom varsin lapp med instuktioner där det tex kunde stå:
*Slår sig på kotorna bak
*Kvastar med svansen
*Känslig för ljud mm
Och sedan utrusta hästarna med den utrustningen de trodde att hästarna behövde.

Sedan körde vi GP

Quinta redo för en tur och bakom står Emma och selar Chippen


Yoggi redo för en rid tur


Efter övningen åkte jag till Lillhästen och handlade Linfrökaka åt Orion så hans mage ska må bra.

Har beställt och fått hem lite ny saker till stallet:
Grimmor
Stigläder
Montè stigbyglar
Svett täcken som Leffe har varit och lämnat in för brodyr som hästarna ska ha inne på Solvalla
Selsäckar som oxå är på brodyr
Lindor för träning
Selunderlägg

I morgon är det fredag och full fart mot helgen med övningar hela dagen och sen är det jag som har jour i helgen

Hörs och syns kram


V.3

Måndag: Släppte Anna i ridhuset först så hon fick springa av sig den värsta energin och sedan så tömkörde jag henne och jag tycker att det gick ganska bra i alla fall eftersom det var ett bra tag sedan jag tömkörde henne. Hon e ju rädd om sin mun det är därför hon rycker ner huvudet ibland tyvärr och så har hon varit sedan hon kom hit som 2åring då dom innan oss misslyckats med inkörningen och slitit sönder hennes mungipor med 1,5cm långa sår i mungiporna till följd


Tisdag:

Då fick hon nya skor igen denna gång fick Freek prova igen och det gick galant Anna skötte sig hur bra som helst och stog mest å såg drogad ut. Emma satt och höll i grimskaftet och jag assisterade Freek med verktyg då vi inte vill ha massa onödiga saker i gången som hon kan bli rädd för då det hela började med att hon fick panik när Freek skulle prova en ställning som avlastar hovslagaren.
Sedan dess har hon drogats vid skoning men nu fick det vara nog med det och vi har tränat henne mycke och senast så skodde jag och Emma henne själva och då va hon så lugn så nu fick Freek prova och som sagt gick det jätte bra.sedan reds hon i ridhuset i tisdags och idag onsdags kördes hon och var helt ok.

I måndags red jag Surfinia och hon tycker det är så roligt hon var som ett popcorn hhahaahhahaha
Idag onsdag fick Nathalie prova att köra henne vi körde i rockhard till GP och tillbaka och hon kändes fin efter det gick vi och fixade till fölen och sedan tog vi in Blomman och la på sele för första gången hon brydde sig inte ett dugg så duktig liten flicka.

Nathalie och Surfinia


Nathalie och Blomman
Annars har veckan varit bra och hästarna har kännts och sett fina ut. Eleverna är lika grymma som vanligt:)
Hade ett gäng 1or i går som körde för fösta gången det gick som smort.
Mitt kontor agerar fritidsgård som vanligt på eftermiddagrna där det dricks varm oboy och snackas gojja :) alltid lika trevligt!

Hasta la vista baby!

Vad händer?

Jo det ska jag tala om.
Håller på att sätta igång Surfinia efter fölningen igen och det går galant än så länge.Hon har hållt sig lung och fin faktiskt. Caroline Hellström skrittade henne på lovet lite grann och jag har ridit henne denna vecka och körde henne i onsdags och idag fick hon gå med på släp efter Quinta som vi skritta och småjogga lite.
Men hon lär ju vakna till liv igen när kondisen är tillbaka och musklerna är på plats.
Då kommer vi få aparmar igen hahahhhaaha.


Saknar allt som har med henne att göra. Från början när hon kom hit som 6åring och det inte ens gick och skritta henne utan att ligga raklång i vagnen och slita å dra så armar och fingrar gick ur led och tårarna spruta.
Det tog ca 3 månader innan jag kunde jogga henne någolunda "normalt".
Kanske 6-8 månader innnan jag kunde låta någon annan köra henne.
Köra lopp med henne gjorde man med skräck blandad förtjusning<3
i värmningen fick du vara glad om det fanns en rakbana eller en slinga att värma på,på banan var det näst intill omöjligt att hålla henne, hon var ett monster hehe och om du i alla fall var tvungen och värma på banan så ville hon inte gå av när man tyckte att det räckte med värmning, man fick slita av henne.
Det bästa jag presterat med henne är förutom allt slit och jobb med att få henne till start är en 3e plats på Solvalla i ett lärlingslopp.
Men vi provade henne i Montè och där var hon en klippa.
Jenny Simonsson red henne i loppen och det största vi vann där med våran skolhäst var uttagningen till Sverigeloppet på Solvalla det var STORT och sen representera Solvalla i finalen där vi slutade 5a från ett 8e spår som hon hade både i försök och final.Glömmer inte heller när Jim Oscarsson skulle köra henne på Sundbyholm och gasade "lite" i värmningen 8,5 gick det och så kommer han in och säger-Hon kan ju flytta på sig den här....synd att ni inte fått henne tidigare då hade ni haft en V75 häst.
Ska tillägga att hon vann den kvällen oxå<3
Å jag ÄLSKAR den här hästen hon är så speciell.
Men nu får vi hoppas att vi får lika roligt med hennes fina avkomma.


Vad har hänt annars den här veckan då jo jag har haft övningar på eftermiddagarna Mån Tis Ons och heldagar Tor och Fredag vi har mest joggat etersom det har varit så dåligt underlag men igår hann i alla fall Amanda rida fort på Mumin och hon tyckte han va jätte fin så vi letar lopp åt dom båda.

Anna har kommit in i en stegrings period just nu när hon rids *puckohäst* så jag körde henne i går torsdag och det gick hyffsat bra ska köra henne igen på måndag så hon får springa av  sig lite.Hon har energi så det skulle räcka till hela stallet vill jag lova.

Vill tacka alla som kommer och hjälper till på sin lediga tid med både motion och igång sättning av hästar och annat. TACK
Och även ni som bara kommer hit och chillar och snackar skit det är trevligt!

Måste berätta det här hahahah:

Om det är nått jag tycker e äckligt så är det möss fy bubblan och idag när vi stog och mocka i unghäststallet så kommer det ett litet äckel hoppandes å jag lovar att jag är snabbare än Usane Bolt när jag ser en mus och skrek åt eleverna i 2HH att ta bort skottkärran fort så jag kom ut ur boxen och dom garva kan jag lova.
Sen bytte jag box och tror ni inte den lilla j****ln kom in hoppandes till mig igen joooo blääääääääääää.
Som tur var var Niklas mus dräparen med och lyckades sätta foten på den då jag skriker-Nej döda inte den lilla stackarn (för så blödig är jag) vet ni vad han lyckas med jo han sätter sin fot på den och plockar upp den i nackskinnet hahahhahahha och släpper ut den på gödselstacken.I morgon är det öppet hus här på Berga för alla som är intresserade av våran utbildning
Själv är jag ledig i helgen och är tillbaka på Måndag igen

Trevlig helg

Travsara

BACK AT WORK

Efter lite Jul ledighet så är jag tillbaka på banan igen och ser fram emot ett roligt och lärorikt 2012 med friska och glada hästar och elever.

NU KÖR VI!Hurra Hurra Hurra

GRATTIS ORION "FARFAR" LASER

25 ÅR UNG

Du Orion stod redan här 1997 när jag började skolan här på Berga.
Många är vi som fått ligga raklånga å dra i dig på åkrar på flisen och framför allt på RAKBANAN!
Du vägrar släppa förbi nån där och om du får en chans så tränger du dig gärna förbi och spurtar hela rakan medans nån stackare sliter så musklerna skakar medans du klipper med öronen och tycker livet är underbart,sedan när 500m stolpen nalkas ja då saktar du snällt ner och vänder i skritt och undrar var alla andra tagit vägen.Hahhahahhaha vilken kille!
Vi skämtade alltid om att den som inte sköter sig får rida Orion på rakan barbacka och utan tussar.
Jag minns även en gång då du stack (i trav)vid grillplatsen när vi var ute och red,när vi andra kom hem så hade ryttaren duschat dig och var ute och gick för du blåste som en galning men den glada blicken kommer jag aldrig glömma.
Men när du har en nybörjare i vagnen eller på ryggen då e du snäll som ett lamm(hur skön får man bli)
Tack för allt jag fått vara med om med dig dessa 15 år som jag känt dig
Du är Bäst helt enkelt!


RSS 2.0