Hästarna

Tänkte berätta lite om hästarna i stallet.

Pucken: Han skulle starta på solvalla så jag och Leffe åkte dit och kollade på honom och vi bestämde oss för att köpa honom efter värmningen, så dagen efter kom han till oss.Han går med på licensen kurserna både monte och vagn.jätte snäll men kan ligga på en hel del.

Jalle: Han var det inte meningen att vi skulle köpa utan en annan häst som vi oxå köpte av Håkan Hockey Ericsson.
Mycke speciell och känslig häst men han har lugnat ner sig lite på äldre dar.
Chefens favorit!

Mumin: Han var vi och titta på på Ekeby här i närheten som 3 åring och köpte billigt. Han ska göra sitt första monte lopp om ett par veckor. Spännande!

Flicka: köptes från skåne.hon är ibland med på licensen loppen och kämpar så gott hon kan. När det är fodring är det henne man hör.

Takida: Var jag och provade hos Claes Sjöström och tyckte hon skulle passa på skolan och så rätt jag hade hon är en kanon fin liten häst. Sköttes av gammal berga elev Amanda Baburin.

Joggi: Henne fick vi av Karina och Kenneth på travcampen i stav. Hon stog i proffsträning i gävle typ men med den kroppshyddan så kan man inte bli nån bra tävlingshäst men en rolig skolhäst är hon och det här med hoppning är jätte roligt.Stark som en oxe

Surfinia: Hon är/var våran bästa tävlingshäst. Har allt en bra häst ska ha förutom att hon är lite för biffig. Nu hoppas vi på att hennes avkomma kan bli lika bra eller bättre.

Chippen: Fick vi av en gammal berga elev Jennie Samuelsson och han ska
Om några veckor starta monte. Han älskar allt man gör med honom och är en riktig dressyr klippa.

Quinta; fick vi oxå av Karina och Kenneth på travcampen i stav och är våran nyaste häst. Han var sne i korset när han kom men nu har han satt fina muskler och är inriden så när brodden försvinner ska vi testa att börja köra fort med honom.

Orion: 25 år gammal och är en underbar häst. Snäll mot nybörjare tuff mot mer erfarna kuskar och ryttare.
Kommer att bli lekfarbror åt vårat hingst föl( ridhäst)

Fantom: köpte vi av Anna-Karin och han är nästan alltid med på licens loppen och är super fin att tömköra. Snäll mot nybörjare.

Fresa: fin liten häst som kan vara en tiger när man kör. Riktig barn häst när hon behöver.

Mona: kom hit tanig, omusklad och almänt trött på livet. Nu går hon med på licens loppen både monte och för vagn och tycker livet är toppen.
Hon är världens snällaste.

Anna: kom från Gotland tillsammans mex Ödla som vi bytte mot två andra skadade ston som skulle få bebisar.
Anna kom hit som 2åring och någon hade misslyckats med inkörningen så hon är rädd om sin mun och är väldigt speciell pga det. Men super snäll att hantera.Hon är snäll annars oxå men man måste förstå sig på henne.

Ödla: är våran lilla Ferdinand som gärna sitter under sin korkek och äter hö men hon kan om hon vill kan jag lova.

Opus: vårat kallblod som jag hoppas ska kunna starta i år. Världens gosigaste!

Santana: Är en riktigt fin liten häst som går att göra allt med. Hoppas kunna starta lite i år.

Zebb: känslig kille som har nerverna utanpå kroppen ibland men gör aldrig nått dumt. Fin att rida dressyr på.Kommer oxå från Claes Sjöström och hade samma ägare som Takida.

Blomman: är Surfinias första föl och är född 21maj 2011 hon är en jätte fin fölunge. Hon har haft sele på sig en gång en så länge. Tar allt med ro. Märks att hon är mammas flicka.


Kommentarer
Postat av: Amanda -- mamma till Viggo

Åh, blev helt varm när jag läste om Takida.. :)

:)

2012-01-28 @ 21:56:21
URL: http://amzie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0