Långfredagen

Ledig dag för mig idag men det hindrar inte mig från att köra lite häst.
Jag var iväg till Hans-Owe Sundbergs stall idag och träffade Linnea en gammal elev som jobbar där sen ett par år tillbaka.
Fick köra två jätte fina treåringar, en liten späd häst med mycket nerver men mycket fin att köra och sedan ett sto efter Love You, ganska stor men med smäcker kropp.
Hon rörde sig löst och ledigt och verkar vara en mycket trevlig häst. Ska bli roligt att se henne på banorna när hon debuterar.
Vilka tränings möjligheter dom har där ute på Nygård. Miltals sandvägar i skogen. Rundbana rakbana och backe.
Tack Linnea för en trevlig dag!

Bilden nedan: Fina Tricky Track går på bandet


Torsdag

Jag Jenny Malin och Elvira var uppe med Tuppen och hjälpte stalltjänsten med stallet på morgonen, vi han mocka alla boxar utom tre som vi gjorde när vi kom hem.

Som sagt var vi på studiebesök hos stall Sjöström idag på Stora vreten.
Alltid lika trevliga och man känner sig verkligen välkommen när man är där.
Claes tog emot oss och berättade om sin verksamhet sedan körde han ut med en häst och pappa Björn tog över och visade oss runt och berättade hur dom jobbar mm. När Claes kom in igen satte vi oss och fikade och eleverna ställde massa frågor till Claes.
Alla är jätte nöjda med besöket och några blev sugna på att praktisera där. Claes gav eleverna massa bra tips om träning av unghästar och hur dom ska köra häst mm.

Super TACK för trevligt bemötande hela Stall Sjöström!


Onsdag

Idag hade vi Ellen på övning hela dagen.
Jag tog hand om mockningen och Niklas och Ellen körde häst.
Efter lunch fortsatte vi att köra häst och Ellen bemästrade Ödla galant, den lilla hästen kan ibland få för sig att gå hem när det inte behagar damen att träna mer men Ellen fixade det och Ödla hade ingen tanke på att vilja gå hem.
När vi var klara så skrittade jag Mumin och han tycker det är så mysigt att få börja jobba igen men han undrar vart alla kompisar är och går runt och gnäggar när vi är ute på våra skritt turer.

Påskharen var på besök idag och lämnade ett ägg till mig i Fresas box när jag skulle in och mocka.
Tack snälla haren!!!

I morgon åker jag med 2HH på studiebesök till travtränare
Claes Sjöström


Licenslopp

Jagette: Stark som en oxe i värmningen sen var jag inte med dom två första provstarterna utan kom in till näst sista och då var hon fin sen när den riktiga starten skulle gå så frös hon fast i volten och var puckad... Visade sig att hon lagt tungan över bettet men sen så gick hon jätte bra i loppet, låg rygg ledaren hela vägen med fulla linor.

Takida: strålande bra, så riktigt fin ut!!!
Stort plus på henne!

Pucken: Såg bra ut han oxå han kämpar på som vanligt. Han går mycket bättre med helstängt.

Mona: Snäll i voltningen men i loppet gjorde hon ingenting såg riktigt tråkig ut men hon är inte tränad som dom andra så hon är ursäktad.

Lady: hoppa i första sväng sedan ville hon ingenting!!! Vi ska ta blodprov på henne och kolla så hon inte är sjuk är hon inte det så struntar vi i Mont'e för henne,verkar inte vara hennes grej.

Victoria var ju med och var Hästskötare till mig och hon var jätte duktig. Första gången på Solvalla. Hon selade ut till värmningen och sedan till loppet.
Efter loppet ville jag springa ner och titta på Mont'eloppet så jag lämnade Victoria i stallet med Jagette och sa vad hon skulle göra och det fixade hon plättlätt. Bra jobbat!
Peters tjej Jenny fanns till hands om hon behövde hjälp såklart och hon kunde ringa mig om det var nått oxå. Men hon klarade sig galant helt själv.
Selade av, täckade när hon väntade på dusch, duscha och sedan gick ut och gick med henne. Jag är stolt! Vilka framsteg.

Ska försöka få någon av tjejerna att gästblogga om loppet i morgon.

Trevlig kväll!
Sara


Licenslopp

Dax igen för lopp idag rider:
Columbine -Pucken
Johanna-Lady
My-Mona
Elin-Rakida
Jag kör Jagette och Victoria J följer med mig och lär sig sela ut till start och hur det går till inför och efter lopp.
I morgon får ni rapport om hur det gick i loppen.

På morgonen skrittade jag Mumin och han var så glad att få komma ut. Han var lugn och fin men med spetsade öron och glittrande ögon <3
Sedan körde jag Blomman på flisen och hon sköter sig som vanligt jätte bra.
Hon tycker verkligen att det är roligt att träna.
Vi fick hem hennes pass idag oxå :)

/Sara


Veckan som gått

Förlåt för dålig uppdatering men har haft fullt upp.

Måndag: Våran unghingst (ridhäst) skulle kastreras efter lunch så vi halmade upp box åt honom och hans kompisar. HH3 var med och tittade och alla tjejerna klarade det galant inga svimningar hihi
Allt gick som det skulle och veterinär Ewa berättade hela tiden vad hon gjorde och vad hon skulle göra näst.
Han mår bra nu efteråt och vi hoppas han slipper några komplikationer.

Tisdag: Start på Sundbyholm med Jagette lopp 10 spår 15
Resan dit gick bra förutom att jag tappade min plånbok på marken på en mack i Eskilstuna men när jag kom på det och Niklas körde mig tillbaka till macken så hittade vi den liggandes på marken där vi stått med hästbussen Puh.
Elin värmde Jaggan fyra bakvarv och hon såg mjuk och smidig ut och väldigt taggad.
Hon fick en bra position rygg ledaren och det såg bra ut men hon slutade 4a på en dålig tid 18:6. Men hon såg fin ut och rör sig bra. Hans-Owe tyckte hon var riktigt fin i kroppen men han saknade det där lilla sista gnistan men det är väl det som varit hennes problem även hos andra tränare. Nu måste vi försöka få henne att tända till och ge gärnet sista biten.

Torsdag: Alla elever hade utvecklings samtal idag så vi hade inga övningar men det hindrar inte traveleverna från att vara i stallet och träna häst och sig själva. Det var så många som ville hjälpa till så vi skrev upp alla hästar på tavlan så fick eleverna skriva sina namn efter de hästar de ville köra/rida.
Alla hästar fick röra på sig och jag och Niklas han göra andra sysslor.
Tack för all hjälp och glad stämning i stallet och härligt att se viljan att utvecklas!
Härligt tjejer!

Fredag: Vi ska få Jagette starkare i ryggen så vi tömkörde henne i ridhuset och försökte lösgöra henne i sidorna och få henne att sänka nacken. Hon tyckte det var jätte jobbigt och blev lite tjurig på mig men sen tyckte hon nog det var ganska skönt och jobbade på bra. När vi kom upp till stallet igen så morots stretchade Niklas henne. Hennes vänster sida är kortare så hon har väldigt jobbigt att sträcka ut den sidan. Men det ska vi försöka hjälpa henne med.
Niklas körde Blomman och hon är sååå fin.
Vi har inte kunnat/velat köra henne denna vecka då det är fullt ös på skogsmaskiner överallt så vi har inte vågat riskera att det skulle hända nått.

På måndag ska Mumin börja skritta i vagn igen efter hans senskada. Oj jag blir så känslosam när jag tänker på det trodde ju att det var kört för hans del när han fick skadan men nu fyra månader senare så får han börja skritta i vagn igen. Det betyder inte att han kommer läka helt eller att det brister igen men vi ska skritta fram till sommaren och sedan ska vi ultraljuda igen och se hur det ser ut. Så vi får hoppas det ser bra ut då så vi får börja jogga lite smått och gå lungt vidare och se hur han mår.
Vi kommer fortsätta att köra Biolight och vara väldigt uppmärksamma på hur benet ser ut varje dag.

Måndag kväll är det licenslopp igen och nu ska Elin börja med sin Mont'e licens. Jag ska köra med i licensloppet med Jagette.

Trevlig helg!
Sara


Jaggan

Tog en härlig jogg tur i solskenet med Jagette idag och hon känns mjuk och smidig inför starten på Tisdag.

I morgon är det licenslopp för eleverna igen och kompletteringslopp för mig.


Start

På tisdag nästa vecka den 19e startar Jagette på Sundbyholm med sin gamla tränare i vagnen Hans-Owe Sundberg. Lopp 10 spår 15
Elin Haglind åker med och selar ut.


Opus in action


Banbygget fortsätter

Som rubriken lyder så har Niklas och jag varit ute och fortsatt med att fixa nya slingan.
Jag och Elin var ute och provkörde igår det gick ju men det var lite skumpigt så vi har jämnat till den idag och i morgon tänkte vi välta där ute så det blir ännu bättre. Vi hade en praktikant med oss idag som vill lära sig allt om banarbete han heter Mille och på bilden nedan kollar han att banan bär hihi


Ny slinga på G

Idag har banmästarna Sara och Niklas börjat jobba med en ny bana som vi kan köra på. Den hann inte bli klar idag fast vi höll på till 17.
Först tänkte vi att det bara gick att packa snön med välten men tji fick vi, bara att åka hem och hämta plogtraktorn.
Det kommer bli bra när det är klart hoppas vi :)
Får fortsätta nästa vecka med att bredda och packa.
Vi vill även att det är minusgrader nästa vecka som det är utlovat för bästa resultat.
Hoppas ni alla får en trevlig helg! Själv har jag fullt upp först jour lördag morgon åt Gunilla och sedan på eftermiddagen så ska jag och allas våran gamla HästMalin hålla i en kurs för Blå stjärnan och på söndag ska jag på hundutställning och hoppas att min hane får sitt sista CK.

Trevlig helg!
/Sara


Full fart

1HA på förmiddagen då vi tränade på att frisera nacke öron hovskägg och kronränder. Efter det pratade vi lastning och sedan övade vi med Opus och Fresa som så snällt gick på och av på och av. Eleverna var jätte duktiga och lastade häst på ett säkert och bra sätt.

Efter lunch hade 2hh hsam och hn övning.
Jag och Victoria tränade på att byta positioner på flisen och rakan.
Amanda red Opus fem varv på flisen. Resten körde och red tillsammans med Niklas motion först på GP och sedan flisen.
När vi alla var tillbaka och hästar och vagnar tvättade och selar smorda så fick eleverna visa upp ett stallbandage och ett löpbandage. Dom fick lägga bandagen tills dom kände att dom var nöjda och ville visa upp sina bäst lagda bandage och vi fick se riktigt fina och noggrant lagda bandage :)
När det var klart så tog vi in unghästarna och släppte dom i ridhuset en stund, vilket dom uppskattade väldigt mycket.
Fantastiskt rolig dag med härlig energi och stort engagemang av alla elever.
BRA JOBBAT!!!!
/Sara


Kanon dag

Philip var på besök idag så vi fick mocknings hjälp på morgonen.
Sedan tog städ djävulen tag i oss igen så vi började att röja i foderkammaren och sedan selkammaren som fick en makeover. Plockade undan sådant som inte används så ofta och körde bort det till förrådet.
Efter lunch körde vi Yoggi Surfinia Zebb Santana Jalle Opus och Blomman sedan kom Tuva och Lene och red ut på Jagette och Chippen.
Opus var super fin idag! Jag satte på Entömsbett idag och han var så fin, körde sex varv på flisen, hoppas han är lika fin i morgon. Mitt mål är att kunna köra honom på vanligt tvådelat körbett men det får vi se om vi lyckas med.
Blomman var lika fin som vanligt.
Tack för all hjälp idag Philip!

I morgon har 1HA övning på förmiddagen men mer om det i morgon.


Licenslopp

Blandat resultat idag.
Pucken gjorde sitt som vanligt och skötte sig bra, nästa gång ska Columbine prova helstängt huvudlag på honom.
My var nöjd med Chippen oxå dock var det en annan Mont'e häst som slog mot honom två gånger men som tur var så blev han aldrig träffad.
Lady var alldeles för laddad och galopperade så Johanna hade svårt att få stopp på henne men det är bara att bryta ihop och komma igen.
Amanda körde Jagette från springspår och det gick oxå bra och hon såg fin ut. Nästa gång åker stängt huvudlag på på henne oxå.
Jag körde kompletteringslopp för att jag inte kört lopp på länge så jag ska köra fem stycken lopp så att jag kan börja köra riktiga lopp igen. Det måste man göra om man inte kört på länge.
Jag körde Quinta och i värmningen var han oengagerad och sprang och bröt ut hela tiden så jag var inte glad på honom efter värmningen men i loppet sedan skärpte han till sig och var riktigt fin och låg på hela vägen i ryggar, man får sitta med pisken lite framåt hela tiden så han är skärpt hela vägen.jag är riktigt nöjd med honom och super glad att vara tillbaka i vagnen igen. Kör honom nästa vecka igen.Då med skitlapp och svansgaffel.
/ Sara


Helg

.


RSS 2.0