Sundbyholm

Igår körde jag (Emma ) mina första lopp. Körde Nova i lopp 1 och veloce i lopp 11.
Värvningarna gick bra på båda! Båda var taggade och starka. 
 Inför Novas lopp satte vi på halvstänkt och rycktussar. Jag hade spår 8 och skulle leda andra volten vilket jag var jättenervös för men fick hjälp av andra på banan och fixade det bra. Under loppet låg jag invändigt och blev tyvärr instängd så kunde inte göra så mycket. 
Hon var jättefin och lyssnade jättebra! Hon gav verkligen sitt allt och var ett riktigt roligt lopp!! 

När jag körde veloce (hade helstängt och rycktussar) så var det autostart och tyvärr så klantade jag mig och hamnade fel bakom bilen så det blev en omstart. 
Loppet öppnades i väldigt snabbt tempo och tyvärr så hängde jag inte riktigt med och hamnade i tredje spår och efter mycket beslutsångest så bestämde jag mig att gå fram till ledande utvändigt när tempot sänkts lite. Hon var jättefin och gav sitt bästa tyvärr så var inte min körning på topp. Men hon var sjukt fin!!

Riktigt rolig och lärorik dag!! Absolut det coolaste jag gjort!! Och alla som var där och hjälpte till och hejade på en gjorde allt så mycket lättare och roligare! 
Joppe

Igår flyttade Joppe till sin nya familj.

Allt har gått bra och han delar redan sitt hö med sin nya kompis Alexander.
Så roligt att det gått bra och vi önskar honom ett fantastiskt liv i sitt nya hem❤


Fredag

Började dagen med att åka på återbesök med skadad ridhäst för att göra rent dränaget. Det är en häst man inte vill göra detta på utan sedering speciellt inte efter 1vecka på boxvila.

Det såg jättefint ut och på måndag ska dränaget plockas bort.
Hem lasta ur och lasta i nästa häst.
Veloce skulle iväg till KarlslundsTräning och rehab för Vattenträning.
Hon går bättre och bättre för varje gång och nu jobbar hon riktigt bra i vattnet.Efter 30 min på bandet fick hon stå på vibrationsgolvet en stund för att sedan stå i ett varmt skönt solarium och lite laserbehandling.
Vi tackar så mycket för idag och för bra samarbete.

Hem och fixa stallet, ta in hästar mm alla andra hästar har haft en skön ledig dag ute i solen.
Efter vi var klara och tagit in alla och fodrat skulle vi fixa bil för i morgon på Solvalla då jag skulle kört kompliteringslopp men dragbilen på skolan hade problem med att ett däck låst sig så jag fick stryka mig i morgon.
Tjejerna kör sina Licenslopp som vanligt.
Nova och Blomman går i morgon.

I morgon lämnar Joppe oss på Berga för att flytta till ett nytt kärleksfullt hem. Vi önskar honom lycka till och tackar för tiden vi fick med honom.


Rengjort och fint
Veloce och Jenny på Karlslunds träning och rehab
Varmt å skönt i solariet
Skön behandling

B-tränarlicens

Ikväll har vi varit på Solvalla då Jenny håller på att ta tränarlicens.

Det var den obligatoriska uppkörningen som gällde idag.
Jenny körde ett av travskolans varmblod tre bakvarv och ett varv på innerbanan och sen var det fixat👍🏻
Hon fick även instuderingsfrågor inför det skriftliga provet som är i mitten av April.

Heja Jenny!Licens lördag

I går lördag var det Licenslopp igen på Solvalla.

Moa körde Lena och Ebba körde Blomman.

Värmningen gick bra efter lite materialstrul (glömt ett par tömmar hemma😊) lånade ett par så det löste sig ju bra i allafall.

Till loppet så bytte vi Huvudlag på Lena till helstängt för att få henne lite mer skärpt och det blev ju riktigt bra👍🏻 Moa fick hålla i sig hela vägen, Moa styrde på i tredje över upploppet och Lena svarade med att strida hela vägen över mål.

Blomman gick med öppet och såg fin ut hon med, hon fick en invändig resa.

Voltningen gick bra,lite sena och lite tidiga ibland men det såg bra ut. Lite kaos från annat håll men tjejerna höll sig coola.

När vi varit hemma en stund blev jag nerringd av Frida som jobbade helg. Då hade en ridhäst fått en lightverson av penicillinchock (behandlas för en sparkskada) så jag var där och tittade till honom tills han lugnade ner sig, det tog ca 20 min. Idag var jag och hämtade ut ny medicin till honom.

I veckan ska Veloce vattenträna och Jenny köra upp för B-tränarlicensen på Solvalla.
Det närmar sig start och kval för några hästar och Ida och Emma ska köra sina första lopp.
Spännande!!!!!Film

Skriv inläggstext 

- Ida och Veloce

Solvalla

Hej, Ida i 3H här igen. Idag (torsdag) har jag, Sara och Jenny varit på Solvalla där jag fick köra Prinsen och Veloce fort.

 Veloce gick i 20-tempo 2140m (8 sekunder/100 meter) och jag släppte på sista 500 meterna. Jag körde det jobbet tillsammans med Stall Sjöström som var inne med ett par hästar.
Även Veloce gamla ägare var där och han var glad att se henne,hon fick lite gos av honom😀


Prinsen körde jag ensam och han gick i 30-tempo 2140m (9 sekunder/100 meter) och så släppte jag på sista 500 meterna så han fick springa på lite mer. Han är lite lat så vi ändrar lite till nästa gång så han tänder till lite mera. Båda två var jättefina och jag är jättenöjd med dagen!
/Ida 3H

Filmer kommer upp snart


Veloce innan värmning
På väg till banan
Prinsen och Ida på väg av banan
Prinsen
Veloce och Ida

Putte

Idag på em/kvällen har jag och Jenny varit inne på Solvalla med Putte.

Vi behöver lite hjälp med hans aktion i högre farter så jag kontaktade Svante Båth som vi samarbetar med och frågade om hjälp.
Snäll som han är ville han gärna hjälpa oss.

Jag värmde i långvagn först och sedan körde Svante i sulky, först i bakvarv och sedan 700m i rätvarv. Efter det gick vi in i stallet igen och bytte lite utrustning sedan körde Svante 1200m i 20 tempo och Putte travade bättre.
Vi fick tips om hur vi skulle ändra balansen till nästa gång.
Nu ska vi sko om honom och sedan provar vi igen.
STORT TACK! Till Svante och gänget för all hjälp!

Jätte roligt att träffa alla gamla duktiga elever med sina passhästar på Solvalla😀Innan avfärd
Redo
kommer in efter första testet
Laddar
Flyger fram

Lite fler bilder från licensen

Skriv inläggstext 

Tattan och Moa
Ebba och Lena

Värmning och lopp

- Värmning
- Licens

Licens

I lördags körde vi vårat femte licenslopp. Ebba hade Lena och Moa hade Tattan. Jag (Ebba) hade spår 5 och Moa hade spår 2. Tattan låg på mer än vad hon gjort innan vilket var positivt tyckte jag (Moa). Hon lyssnade väldigt bra på mej och det var inga komplikationer. Jag låg tredje utvändigt och gasade på lite på upploppet. Lena var väldigt fin och pigg varje start och i loppet. Jag fick spets med henne varje start och låg sedan där hela loppet. På upploppet vart vi omkörda av några, men jag var nöjd ändå, Lena också. Även fast det blev ett litet missförstånd mellan oss förra gången, så är jag mer än nöjd med henne i lördags. 

Hela Moas familj från Gotland var och kollade och hejade vilket var super kul! Nästa lördag kör vi igen, vilket blir lopp 6😊


Lovjobb

Hej alla!
Ida i 3H här. I fredags så var det lovjobb och då jobbade jag och Beata i 1an tillsammans. Vi började som vanligt med att fodra och släppa ut alla hästar, sedan mobbade och fixade vi hö till alla. Innan lunch så körde jag ut med Prinsen och Ebba i 2H fotade lite när jag körde fort nere på rakbanan. 6 intervaller i 40-tempo blev det då rakan va lite kladdig för dagen. Under tiden som jag körde så städade Beata ur hörummet och snyggade till lite. Hon fodrade även lunch till alla hästar.

Prinsen skötte sig jättebra och var jättefin i intervallerna! Efter lunch körde jag ut med Putte och Beata körde Fresa, Beata körde 2 varv på flisen och jag körde likadant med Putte som jag gjort med Prinsen. Även Putte va jättefin och Ebba fick några bra bilder på båda hästarna. Sedan gjorde vi klart det sista för dagen och tog helg!
/Ida


RSS 2.0