Kval

Just hemkommen från Solvalla där Lena  kvalade ikväll.
Malin fixar det sista innan värmningen 

Hon gick med PG skor och öppethuvudlag.
Till start sedan kommer hon gå med lättare skor och något stängthuvudlag. Hon går med PG för att hon har känsliga kotor i frambenen.
Lena är lite bekväm och lat så hon måste tända till lite mer och därför sätter man på ett annat huvudlag.
Hon gick 18,9 
Amanda körde ett jätte bra lopp.

Tyvärr ville inte kameran som jag idag därför suddiga bilder....KvalNu har Niklas och eleverna ställt i ordning (tränat ordentligt) Lena Way så i morgon Onsdag ska hon kvala på Solvalla med våran gamla elev Amanda Appelbro i vagnen. Som nu jobbar hos Fredrik B Larsson.

Hoppas hon gör ett bra lopp så att vi kan ut och starta henne framöver.

Vill man åka in och titta på loppet så startar det kl 17:00. 

Håll tummarna!


Trevlig kväll! 
/ Sara


Praktik hos Team Norman

Hej på er! Vi häst-tvåor har just avslutat två veckors praktik, och det har verkligen varit kul! Sara tipsade oss om Team Normans stall.

vi fick bo hos Peters kusin på Erikssunds slott i Sigtuna. Bara det var en upplevelse i sig eftersom att det var väldigt stort och gammalt. Det byggdes på 1500-talet och det fanns ett K-märkt rum med bevarade möbler, bevarad konst osv. Väldigt häftigt! Det var dessutom väldigt hemtrevligt och mysigt.

Vi började kl 7 på morgnarna och slutade kring 5. Vissa dagar fick vi gå tidigare och andra dagar blev det senare eftersom att vi följde med till Solvalla när deras hästar sprang lopp. Vi fick se hur det går till innan lopp, hur man förbereder hästarna och hur det funkar i stallet på Solvalla. Sen fick vi vara med under ett premielopp och se hur det går till, för det visste vi inte innan. I premielopp får svenskfödda 2-åriga hästar vara med och då ska dom springa på en viss tid. Klarar hästarna det så får ägaren en premie på 20000 kr. Premieloppen är alltså mer som "träningstävling".

I stallet på gården har vi fått jobba hårt men det har varit lärorikt. På morgnarna är det mockning, ströa och höa åt hästarna som gäller. Att fodra med kraftfoder tidigt på morgonen behövde vi inte tänka på eftersom att de har utfodringsmaskiner som är tidsinställda. Sen fick vi sela hästarna till Peter och Glen som tränar hästarna. Ibland körde Jennie med också, och vissa dagar fick vi köra med dom. Dom har en rundbana (1100m), en rakbana (1000m), en sandbana (600m), en backe (400m) och en skogsslinga (3000m). Vi på Berga har ju ingen rundbana så det var kul att få testa på det nu när vi hade praktik!

När hästarna gått sina träningspass skulle de spolas ordentligt, eventuella sår rengöras och när alla hästar som skulle tränas var körda och spolade så fick vi ta lunch. På eftermiddagarna så skulle utrustning spolas av, benskydden skrubbas så att ingen sand fanns kvar och kunde orsaka skav nästa gång, och hästarna som gått skulle borstas ordentligt och få hovarna oljade. Sen gjorde vi en del småplock, varierande från dag till dag beroende på vad som behövde göras. Bland annat fick vi linda nytvättade lindor, hänga in utrustning och smörja. De hästar som ätit mycket av sitt hö fick påfyllning, vi mockade igen om de hunnit kissa/bajsa osv.

Det har varit ett tufft arbete och vi har varit trötta på kvällarna, men det har verkligen varit roligt och lärorikt. Vi är jätteglada att vi fick komma till ett så välkomnande och trevligt stall där alla hjälper varandra och är måna om varandra. Dessutom var det kul att få hantera mer hingstar och unghästar eftersom vi nästan bara har snälla och lugna hästar på Berga. De har byggt upp en trygg grund för oss, men för att lära sig mer så måste man prova på andra sorters hästar också. Under veckorna fick vi nog alla någon favorit, och här kommer lite bilder som avslut! 

/ Felicia H, Ebba Janius och Tintin från 2HSam. 

Peter & Glen värmer hästarna Galvanize'em och Grace'em inför premielopp. 

 

Tävlingsfixade hästar inför v86 och v5 söndag 19/10. Fortuna Sund, Mystery Love och Freeze'em. 

Vi spelade biljard på kvällarna. 
Freeze'em som ägs av ca 100 kvinnor som kallar sig för Stall Rosé och skänker överskottet av det de betalar för Freeze'em till välgörenhet, och 10% av pengarna han springer in till Rosa Bandet. 


Pols Crazy Diamond, hingst efter Raja Mirchi. 


Grace'em förbereds i stallet på Solvalla inför premielopp. 


Punktering på bilbussen på motorvägen, på väg till Solvalla med 2 hästar där bak. (19/10)

Gosig mule (King of Cash)


Face'em som vann Svenskt Trav Oaks får benen kylda i spolspiltan. 


Utsikt från Slottet. 


En trevlig söndagkväll, kollade när Normans hästar sprang lopp när vi inte orkade följa med. 


King of Cash redo för träning. 

Dolce Doc redo för träning. 


En av sju stallhundar. (Valp 15v)


Skrittmaskinen slutade fungera en dag, så vi fick dra den för hand för att få ut hästarna. 


Bild på slottet och runtom. 

Mycket mockning varje dag. 


Spero Vincere, 2årig hingst, svart och gigantisk men stencool! 
Bild ut mot allén från slottet. 

Bilderna nedan är lånade ifrån Team Normans hemsida! http://teamnorman.se 

Skrittmaskin. 


Gårdens framsida. 


Massageplatta. 


Del av rakbanan. 


Del av rundbana. 

Bild på stallet. 


Uteboxarna. 
 

Lov

Idag avslutade våra tvåor sin praktik och nu väntar en veckas härligt Höstlov.
Men jag skulle önska att ni som varit på praktik skriver en liten story om vart ni varit, vad ni fått gjort, gärna bilder mm så jag kan lägga upp det här på bloggen. 
Jag är jättenyfiken och det är nog fler med mig som är det.
travsara@hotmail.com

Trevlig helg!
Ny häst

Då välkomnar vi
Västerbo Europe

Han är en valack
6år
Har tjänat 468 500kr 
Han har stått i träning hos Fredrik B Larsson innan han nu kom till oss.

Meningen är att han såklart ska tränas av er elever och gå med på lektionerna men även oxå fortsätta tävla.

Jag var ner till stallet på eftermiddagen och tittade på honom och det är en riktigt snygg häst!


Ny häst

Tatata Västerbo
Sto
4år
Hon har stått i träning hos Claes Sjöström innan hon nu kom till oss på Berga.
Enligt rapporter från Niklas och Malin i stallet så fungerar hon bra i verksamheten, hon kan ta tag i grejerna och bli stark men är snäll att rida och köra.

I morgon torsdag är det dax för ännu en ny häst att hämtas hem men mer om den när allt är klart och den står i stallet.

Skicka gärna bilder och rapporter från era praktiker eller dagar i travstallet till mig så lägger jag ut det på bloggen.
Travsara@hotmail.com
Nått måste jag ju ha å göra nu när jag är hemma och är mammaledig.......

Lördagen den 20 september kl 13:04 kom våran Prins Sebastian till världen.
Han vägde 3244g och var 48cm lång.


Kram på er😘
Sara


Klara och Ellinor på praktik i Frankrike

Praktik i Frankrike hos team westholm

Hejsan alla berga elever, vi har valt att ha utlandspraktik i 3 veckor.  Vi åkte därför till Frankrike och team westholm. Team westholm håller till på den gigantiska träningsanlägganingen grosbois. Det är helt fantastiskt här, vacker miljö, fina hästar och härliga människor. grosbois är jätte stort och har därför många fina slingor, rakbanor och rundbanor. Det är lätt att komma vilse bland alla slingor som finns, vi har virrat bort oss några gånger. 
2 gånger i veckan kör vi snabbjobb, antingen på rundbanan eller på rakbanan. Resten av dagarna går hästarna motion eller rids dressyr. 
Vi har följt med på många tävlingar, dom flesta har gått på världens största travbana vincennes men vi har även följt me på trav som varit på gräsbanor. Vi bor hos vår praktikvärd Nathalie Blom som jobbar i westholm stall ensam. Vi bor ovanpå stallet så man hör hästarna och kan därför ha koll på dom dygnet runt. Vi har haft världens sommarvärme med 25 grader och strålande sol i 2 veckor men nu sista veckan har hösten kommit hit med mycket regn. 
Det är 10 hästar i stallet varav 4 av dom är hingstar och resten valacker. 1  av hästarna har varit blockhalt så vi har därför fått vara med på kliniken och sett hur de går till här. Vi har haft 3 fantastiska veckor här och lärt oss mycket, blir sorligt när vi nu kommer åka härifrån tillbaka till sverige. Ni som går i 2:an nu, åk utomlands på praktiken ni har i 3:an för de kommer bli ett minne för livet.RSS 2.0