Bilder

Bilder


HLR

Har varit på HLR utbildning nu på eftermiddagen med alla andra instruktörer. Utbildningen var jätte bra, nått som alla borde gå på!
Först fick vi öva på en varsin docka och sedan fick vi öva på stabilt sidoläge på varandra och efter det fick vi olika scenarior och fick jobba med hjärtstartare på en stor docka där vi hjälptes åt.


Solvalla

Åkte in och tittade på tjejerna som tar licens idag.
Auto var det dax för, missade provstarterna bakom bilen men det hade gått bra. Mumin som alltid varit små rädd för fordon av alla de slag gick fram till vingen utan problem. Santana var tydligen stark bakom bilen.Pucken var fin.
Första provstarten innan loppet var alla lite sena upp bakom bilen och till den riktiga starten var dom för tidiga men det är svårt att veta i början hur lång tid det tar att styra upp bakom bilen men när man kör med mer rutinerade sen så kan man ta hjälp av deras rutin och på så sätt se när det är dax att börja köra upp till bilen.
Har inte fått nån rapport om hur tjejerna tyckte det gick i loppet men jag själv tyckte det såg bra ut och är stolt över hästar och elever.
Det var även fystest för Mont'e ryttarna ikväll. Jag får återkomma i morgon om hur det gick.

I morgon ska jag köra Opus och Lady på morgonen och ska även hinna åka och köpa lite foder. Sedan efter lunch ska vi instruktörer ha utbildning i Hjärt/lung räddning.


Autostart


Bra app för iPhone och iPad

Hittade denna app på AppStore den är riktigt bra dock kostar den 38kr men det är den absolut värd.
Det är hästens kroppsdelar, muskulatur, organ och skelett i 3D.
Man kan snurra bilden hur som helst och trycker du på en del så kommer det en förklaring om den oxå. Den är dock på engelska.
Sedan finns det ett test på allt man lärt sig och dom delar man har svårt med samlas i "favoriter"
Jag har suttit hela kvällen och pluggat det går inte att sluta när man väl börjat!
Hoppas ni får lika roligt som mig med denna spännande app.
Sara

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_508db40e9606ee63b53bc040.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_508db4159606ee1a4e45f527.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_508db417ddf2b30221004070.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_508db418e087c3374adbbeae.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_508db4189606ee5d92e5f508.jpg" class="image">


Höstlov

Nu i veckan har alla elever höstlov och vi i personalen ska sätta oss tillsammans under hela måndagen och gå igenom massa saker och på tisdag eftermiddag har vi instruktörer utbildning Hjärt/lung räddning det ska bli roligt och väldigt Lärorikt.Vi har gjort detta förut men man kan aldrig göra det för ofta.

Licenstjejerna kör lopp i morgon kväll och denna gång är det Autostart alltså start bakom startbil.
Det ger en hejdundrande kick att köra bakom bilen och när bilen släpper fältet den känslan är obeskrivlig.
Det finns två tjejer i landet som kör startbil och den ena Sara Jönsson som kör på Solvalla har gått hos oss på Berga det tycker jag är skit häftigt! Härligt Sara!

Får se om jag ska ta ledigt nått i slutet på veckan och ta det lite lugnt. Har ju en del sparade dagar som jag måste ta ut men jag är inte den personen som bara kan sitta hemma å ta det lugnt för då klättrar jag på väggarna haha.

Opus och Lady måste jobbas ordentligt i veckan så vi kan kvala dom snart. Dom båda ska in till Solvalla nästa måndag och gå jobb. Niklas kommer köra Opus som jag tidigare skrivit om och Elin kommer köra Lady i licensloppet (fast det vet hon inte ännu) men nu kanske du gör det Elin.


Backe


1or

Mockning som vanligt på morgonen sedan gick vi egenom senor leder puls andning slemhinnor mm.
efter lunch körde dom själva för första gången och det gick ju strålande bra.
När alla elever slutat för dagen skulle jag och Niklas fylla på foder och sedan går jag ut i stallet och ska slänga krafftsäckarna och då smäller ett hjul på en långvagn och jag trodde jag skulle göra i brallan så rädd blev jag.jag skrek  som en stucken gris hahahaha medans Opus och Takida kollar lungt ut genom boxgallret och undrar vad som hänt.
Tur det small inne och inte när vi körde det small som ett pistolskott *puh*
I morgon ska Gunilla och Caroline ta med Ödla på återbesök till kliniken så vi får se hur det går jag själv är  ledig i morgon.

Jag kommer jobba eftermiddag i helgen åt Gunilla eftersom det kört ihop sig lite för henne så vi får hoppas att det är lungt denna gång jag har jour.
 
Trevlig Helg!
Sara
 

Långt inlägg raderat *suck*

Som rubriken lyder så skrev jag ett jätte inlägg igår som helt plötsligt försvann och jag hittade det ingenstans....
 
Så försöker igen.
 
2HH hela dagen
Vi började som vanligt med mockning av stallet sedan gick jag igenom senor med ena gänget medans det andra selade sina hästar för backjobb.
Hästarna såg jätte fina ut pigga och glada och trampade på bra uppför.
Sedan fodrade vi hästrana och tog själva lunch rast
På erftermiddagen körde nästa gäng denna gång körde vi i barackbacken,medans vi var ute var det andra gänget inne i stallet och hjälpte Freek när han skodde ungstona och sedan klippte dom Chippen.....man ska tydligen inte lämna klippningen när man inte är närvarande då han fick ett hjärta på rumpan och andra sidan ett stort C :)
 
 
Efter det tömkörde vi Blomman.Vi blev jagade av en galen gris som sprang i hagen å skrek HJÄLP!
 
Vi maskade ungstona i förrgår och idag kom det små godingar ut.
 
Min mamma var här och hälsade på med min lillebrors son Oskar han ÄLSKAR att tvätta diska och laga mat så efter bara några minuter så hittade han tvättmaskinen i stallet så det var bara att ladda den och låta han trycka på knapparna sedan stod han där och skrattade å peka på maskinen och sa Tvätta. Haha han e så söt
 
Vi hade lite djursjukvård oxå när en liten fågelkrake störtade in i rutan i stallet vi satte den utanför stallet så den fick kvickna på sig igen.Efter bara en liten stund flög han glatt iväg igen.

Opus

Idag har jag och Niklas bestämt att vi ska ta in Opus till Solvalla måndag v45.
Niklas kommer köra honom så jag får se honom från sidan, det ska bli roligt å se hur han rör sig. Han kommer inte gå provlopp utan vi ska bara testa honom på banan. Om det går bra så blir det provlopp framöver för honom så vi kan få han till kval snart. Måste jobba bort lite mage hihi.
I morgon ska han gå backjobb igen.


Yoggi och Columbine

Bilder från när Columbine hoppade Yoggi igår tillsammans med ridgruppen


1H

Idag hade dom sin första "riktiga" övning efter inriktningsvalet.
Sex stycken nya kuskar har vi att jobba med.
På förmiddagen började vi med mockningen medan Häst Åsa hade lektion med sin klass i stallet dom hade hälsokontroll.
När vi var klara gick vi igenom senorna och det ska dom plugga på tills efter lovet då vi kommer ha ett litet test på det.
Vi gick oxå igenom hur och vad man ska tänka på och titta efter så att man kan upptäcka skador i ett tidigt skede.
Sedan fodrades lunch till hästarna och även till oss själva.
Efter lunchen var det då dax för att köra och nu själva för första gången och det gick super bra alla var jätte duktiga. Såg ut som fullfjädrade proffs redan från början :)
Niklas och jag avmaskade Wilma och Blomman,dom är så snälla å handskas med inget bråk å stök där inte.


Licens

Det gick jättebra för licens tjejerna idag.
Nathalie var sjuk idag så hon körde inte så Amanda fick rida Santana och han var tydligen riktigt laddad i provstarterna så hon trodde inte han skulle orka hela loppet men det gjorde han och han travade bra och bromsade inte för stänk dom var 4a i mål.

Elin körde Takida och där blev det spets och slut! Roligt roligt!
Hon såg tydligen spänstig och fin ut men lite snorig efter loppet så vi får hålla koll på henne. Jag var ner till stallet när dom kom hem och då var hon inte snorig.

Julia red Pucken och han såg gladare än gladast ut och även Julia när hon kom hem :) Haha han e så rolig. När han får vara med där framme så viker han inte ner sig. Dom slutade 2a. Bra jobbat!

Caroline red en privat häst ikväll.

Roligt att andra elever följer med och stöttar och hjälper till på måndag kvällarna!


Tröttmössa :)

 
Pigg å glà efter 3 timmars sömn inatt...sova kan man ju göra i graven eller hur?
Lastade Ödla vid 07:45 och begav oss till Hästkliniken i stav.
Hon är fortfarande 0,5 grad halt så vi beslutade att hon skulle gipsas om och komma tillbaka igen på Fredag och då kör Gunilla och Caroline dit henne då jag tänkte vara ledig.
 
När vi kom hem hjälpte jag Gunilla med lite mockning  i ridstallet och pratade lite om allt som hänt i helgen.
Janina och Michaela red varsin häst på förmiddagen.
 
Efter lunch så hade jag övning med 3HJ och Columbine frågade om hon fick vara med på ridningen med Yoggi för dom skulle hoppa och visst fick hon det :)
Jag har ALDRIG sett Yoggi gå så avspänt och vara så mjuk någonsin! Jag blev riktigt imponerad!
Hon älskar att hoppa och hon hoppar bra oxå, ibland om man kommer lite fort på hindret blir hon lite flack och hoppar mer frammåt än uppåt men Columbine fick till det riktigt bra. Hon är inte lätt att rida då det är mycke motor att tämja haha.
 
Nöjd Yoggi står och väntar på sin tur
De andra tjejerna red och körde lite backjobb och å herre gud va fin Opus börjar bli han tar backen som om det var hur lätt som helst.
Lady dansade upp för backen på lätta ben hon oxå,hon börjar lägga på sig lite mer hull oxå vilket är jätte skönt.Snart dax för henne att få komma in till Solvalla och gå provlopp.
Quinta fuskade lite å la rumpan åt höger ibland men då fick han skritta upp för backen istället. Carro hjälpte honom jätte bra.

Bilder från Ultuna med Ridhästen Lina

 
Framme
Racing som redan stod där sen i fredags blev super glad av å se Lina som hon egentligen inte tycker om
dom står själva i en liten stalldel med bara två boxar så det är lungt och skönt där.
Lina i sin stora box
Först rektal undersöktes hon och där kunde veterinären känna att det var stopp,sedan  sondade dom  ner Paraffinolja direkt ner i magen genom näsan.
Sedan sattes kanyl där all medicin och dropp ska in.
Det går åt lite vätska till en häst på över 550kg
 
 
 

Uppsala igen...

Har jour i helgen i stallarna och idag lördag blev en annan ridhäst sjuk så vi tog ut veterinär och hon konstaterade att det var stopp i tarmen så det var bara att lasta och åka till Ultuna igen. Vi fick stå i samma stall som våran andra häst som står där sedan i fredags.
Gissa om dom blev glada att se varandra!
Denna häst hade bukhinneinflammation tyvärr så hon kommer att bli stående där ett tag. Hon står nu på bred spektra antibiotika som tar på allt.
Så håll tummarna att hon tillfrisknar fort.

I morgon kl 8 ska jag på återbesök med Ödla.

Nu är vi snart hemma å klockan är 02:00 så ska hoppa i säng så man hinner sova lite.
Hörs i morgon
Sara


Kurs

Jag är med på kurs med Blå stjärnan idag och på förmiddagen så var det en veterinär här och vi pratade först virus mm och sedan efter lite fika så gick vi ner till Travstallet och tittade på allmäntillstånd mm. Hästarna vi tittade på var Takida Opus och Ödla. Veterinären tog mig i handen och tackade för väl visade hästar som hon tyckte var nyfikna, glada,blanka, välmående,fina i hull mm
Blir så glad när man får höra sånt.
Bra jobbat alla elever det är eran förtjänst att hästarna är så fina!

Racing som står på Ulltuna blir kvar till på måndag hon är ok de tror hon har inflammation i tjocktarmen.
Hoppas hon repar sig fort!

I eftermiddag ska jag hålla praktisk övning med visa häst vid hand mm
Ska bli roligt.


Låååång fredag

Precis hemkommen från Ultuna 02:30 dit vi åkte med en ridhäst (Racing) som hade kolik.
Hon hittades liggandes i hagen så veterinär Marianne tillkallades som undersökte och då hade hon bla 140 i puls vilket inte är bra. Vilo puls ligger på ca 28/40! Jag tog över eftersom
jag har jour i helgen, jag kollade henne kl 19 och då var pulsen 88 fortfarande för högt och hon var jätte loj hade då 39.1 i temp mm kollade igen kl 20 och 21 samma puls men tempen sjunkit till 38,8. Vi bestämde att vi måste åka in så jag och sambon åkte i väg till Uppsala.
Väl där så vägdes hon, hon vägde 432kg sedan gick vi iväg och skrev in henne och sedan började undersökningen. Först gick dom in i ändtarmen och kände och sedan sondade dom då för man ner en slang i magen genom näsan. Pulsen var nu 64, tempen 38,5.
Efter det togs ett prov på tarmvätskan. Sedan ställdes hon på dropp över natten och vi åkte hem.
Det kan vara en inflammation i tjocktarmen.
Vi får hålla tummarna att hon repar sig under natten och att hon snart får komma hem igen.
Nu måste jag försöka sova lite upp kl 7 igen för jobb och kurs.

Sov gott!
Sara


Övnings fri fredag

Som sagt inga övningar idag och jag hade tänkt att köra massa själv idag men så blev det inte tyvärr.
När jag kom till stallet hade en elev som hade stalltjänst vridit till sitt knä så jag åkte iväg med henne till vårdcentralen, som tur var hade dom en ortoped specialist där idag så han tittade på henne. Hela benet klampade men i övrigt kändes knäleden ok om det inte känns bättre på måndag ska hon tillbaka för röntgen.
Krya på dig!
När jag kom hem därifrån så var det bara att börja mocka, stalltjänsten hade hjälp till att mocka lite boxar Tack! Gjorde klart och la in eftermiddags hö i boxarna.
Efter lunch hade Åsa(hästlärare) praktisk övning (hälsokontroll) i Travstallet, dom kollade puls, andning, slemhinnor, temp, lyssna på magljud, hjärta mm
Jätte bra och nyttig övning!

Jag klippte Opus och sedan körde jag lite backjobb med honom han kändes jätte fin, pigg men ändå lugn om ni förstår vad jag menar han måste dock skos om nästa vecka.

Janina och My red varsin häst och sedan kom Viktoria och red Zebb i ridhuset.

Får se om det blir Uppsala ikväll då Racing en ridhäst har kolik.

Trevlig helg!


Ödla leker

Varför köpa dyra leksaker när det räcker med en gammal dunk och lite krafft?


Berga's hemsida

Nu kan man klicka in på www.bergatrav.blogg.se från Berga's hemsida om man går in på Hästutbildning och där klickar på Trav.

Så vill hälsa alla nya och gamla läsare Välkomna hit till bloggen där jag Sara travinstruktör skriver lite om vad vi pysslar med i Travstallet om dagarna.
Ibland bloggar även traveleverna här.
Så om du som elev vill blogga om nått som rör Travstallet så hör av er till mig antingen kommer ni till stallet och sätter er och skriver eller skicka till travsara@hotmail.com

Trevlig kväll!


1HHB

På eftermiddagen körde Niklas med sju elever på GP och resterande sju red på ridbanan med mig.
Hästarna var riktigt pigga idag. Fresa sprang och kvasta med svansen och Lady lät som en elefant.
Blomman och Wilma fick gå i Yoggi och Surfinias hage idag och det gjorde ju inte saken bättre att dom sprang och visade upp sig brevid hahahah.
Olivia som red Quinta var nära att hamna på backen när han blev rädd för nått men lyckades klamra sig fast riktigt skickligt!
Philip kom lite försent idag på eftermiddagen så vi gick och smidde på ett bra straff jag och Niklas då kom jag på den briljanta iden att selkammaren måste nog skuras.Därför den underhållande videon i förra inlägget....
Tror ni han kommer komma i tid i fortsättningen?
 
 
Här kommer lite bilder från ridningen
 
Mumin
 
Chippen
Quinta
Mona längst bak och Lady görs ordning för ridning
 
 

Kommer han komma försent igen???????


1HHB

Blomman tömkörs
 

1HBB

 
Sista heldagsövningen innan det ska väljas inriktning.
Vi gjorde lite tvärtom idag och började med tömkörningen av Blomman och Wilma för att slippa regnet lite i alla fall för ridhuset var ledigt på morgonen och sedan tar vi mockningen.
Hästar och elever är jätte duktiga.
Efter höstlovet skall jag Peter och Niklas sätta Blomman i vagn är det tänk *spännande*
 
Nu mockas det i stallet för fulla muggar och när det är klart ska lunch hö läggas in och hästarna ska hämtas från hagarna. Dom tycker inte att det är så trevligt när det spöregnar heller.
Efter lunch blir det lite blandat körning och ridning.
Hörs senare
Sara
 

Info

Det är INTE okey att låna/ta mina bilder och publicera dom på egna sidor utan att fråga mig.
Har sett att mina bilder florerar på bloggar och diverse andra sidor på nätet.

Tack!
Sara


Eftermiddag

Niklas körde GP med dom som ville köra. Bella och Beatrice körde Takida, Samuel och Sophia körde Mona och Nicklas körde Lady.
Jag tog hand om dom som ville prova att rida travarna. Vi gick ner till ridhuset som var ledigt idag :)
Det gick bra för alla,det är ju lite annorlunda att rida travare men dom kan dom med!
Hästarna som reds var: Chippen Zebb Mumin Jalle Pucken Surfinia och Fresa.

Detta var sista gången på grundkursen så nu på fredag tror jag det var så ska eleverna välja inriktning Trav eller Ridning. Spännande men hoppas på att få se många i Travstallet nästa vecka :)

Efter övningen kom Fanny och Malin ner och körde Quinta och Philip körde Santana.
Roligt med intresserade elever som kommer och visar intresse även på sin fritid.
Ikväll ska jag gå runt och hälsa på alla internathundar i deras boenden. Ska bli trevligt!

Trevlig kväll!
Sara


1HHA

Förmiddagen bestod av stallpyssel och sedan tömkörning av Blomman på lilla ridbanan.


2HH

 
Återbesök på kliniken med Ödla på morgonen.
Urban tyckte det såg bra ut så på måndag ska vi dit igen och gipsa om.
Sedan kommer hon få gå med sula ett tag framöver så hoven hinner växa och bli hård igen.
Fick lite nya fina borstar till stallet idag och lite annat smått och gått.
Efter lunch så red ett gäng dressyr på utebanan (Jenny var med dom) och en skrittade flisen och vi andra tömkörde unghästarna.
Hästarna såg fina ut när dom red.
Blomman har även varit med på visa häst vid hand och exteriör bedömning idag och hon hade skött sig bra men blev lite otålig på slutet.

Susanne

Susanne och Mona


Np4

Efter lunch hade jag Susanne från NP4 vi tog in Mona och körde henne en sväng. Susanne var jätte duktig.När vi hade kört klart hjälpte hon licens tjejerna att putsa på hästarna som skulle till Solvalla.
Vi slapp precis regnet när vi var ute och körde vilket var riktigt skönt sen har det regnat konstant och det gör det fortfarande *suck*

Licens tjejerna kom precis hem från Solvalla och det hade gott bra alla hästar gör det dom ska och tjejerna sköter sig oxå har jag hört.

I morgon ska Sara Hansén åka till Axevalla med resten av ungdomarna som är med i travetstalanger.
Hon ska rida ett mont'e lopp och köra i ett lopp.
Vi alla på Berga hejar på dig och håller tummarna att det går bra!
KÖR/RID SÅ DET RYKER!!!!!!

I morgon är det återbesök för Ödla på kliniken kl 10 och 2HH har övning hela dagen.

Trevlig kväll!
Sara


Måndag

Efter måndagsmötet tog jag en ridtur på Opus först klättrade vi lite i skogen och sedan lite trav på ridbanan blev lite trav över bom oxå.
Är sugen att vara med på Pay n Jump på Berga som ska vara i december om jag inte minns fel?
Beror ju på hur lågt vi får skutta. Jag har inte hoppat ordentligt sen jag gjorde mig av med min hopphäst som jag hade när jag själv gick på Berga. Men känner mig sugen på att börja skutta lite igen så nu ska det tränas haha och Opus får bli min hjälpreda.


2HN (2HH)

Gästblogg av Michaela,Janina och My
 
 
Janina och Michaela körde snabbjobb med Takida och Mona. Sara körde Yoggi.
 
Vi har även avmaskat de travhästar som behövde avmaskas :)
 
 
Trav Sara och Yoggi
 
 
Från vänster: Trav Sara och Yoggi, Michaela och Takida, Janina och Mona
Foto: My

Ödla

Återbesök idag då för Ödla och hennes hov.
Hon var 1grad halt fortfarande så vi bedövade hoven och sen började Urban skära för att se om det fanns nån böld och jo da de fanns det men inte där dom brukar vara utan precis inne vid kötthoven alltså satt den jätte djupt.
Men det var ju skönt att vi hittade nått,så nu är hon gipsad och vi ska åka tillbaka på tisdag kl 10 igen för att se om det behöver skäras upp nått mer.
Janina och Michaela var med mig.
 
Jag är alltid noga med att hästarna ska vara rena å snygga när man åker till veterinären för tänk dig själv att åka smutsig och lukta illa i skitiga kläder till läkaren....Vem vill det?
Här kommer lite bilder på Ödla från kliniken.
 
 

Blomman


1HHB

Vi började som vanligt med lite stallskötsel och när det var klart tog vi in Blomman och tömkörde henne mot GP för första gången och hon var helt oberörd.
Vi va 17 stycken äggskal (vita travhjälmar) som var ut och promenerade och joggade det måste sätt ganska roligt ut.....
Vi kollade Ödla och fyllde på hennes våtvärmande bandage läget är oförändrat tycker jag i alla fall. Återbesök i morgon kl 10:00
Freek skodde några hästar bl.a. Chippen som fick en avlastar sko h.f pga hans hovspricka,han såg lite bättre ut idag.
Efter lunch så var vi ut med 9 hästar jag själv fick stanna inne i stallet för det fanns ingen kvar åt mig :(
Några skulle skos och sen har vi ju 4 med olika onödiga skador.
Hovböld, ev hovbensfraktur, balltramp och en som fick en släng av korsförlamning i fredags så trist när dom inte mår bra man känner sig så maktlös.
När Niklas kom in med eleverna så duschades hästarna, selarna smörjdes och vagnarna tvättades sedan hjälpte vi stalltjänsten att ge eftermiddagshö.
Jätte duktiga och glada elever gör att arbetsdagen går alldeles för fort :)


Film på tömkörningen kommer

Trevlig kväll!


1HA

Heldag med 1HA idag på förmiddagen mockade vi först stallet och sedan gjorde vi ordning Ladys balltramp. Efter det tömkörde vi Blomman och hon sköter sig så bra.
Efter lunch skulle vi ut och köra men jag som körde Santana och två elever som körde Chippen fick vända hem så tjejerna fick byta häst då Chippen var halt h.f antagligen hovböld. Jag och Niklas tog av skon och grävde lite och hittade nog en böld så nu står han med jodomslag inatt så får vi se i morgon hur han är.Tjejerna fick köra Zebb istället. Tack Elin Johanna Carro och Philip för hjälpen!
Statusen på Ödla är oförändrat i morgon ska jag fylla på det våtvärmande omslaget och på fredag blir det återbesök på kliniken med röntgen.
Niklas gav henne lite extra uppmärksamhet idag med puts och gos.
Bilden: Samuel och Pucken innan vi körde idag.
Nästa bild: nytt täcke 1dag gammalt Santana vs Täcket 1-0

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_5075c840e087c310be9fb275.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_5075c840e087c310be9fb275.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_5075ca21e087c31102bfeca0.jpg" class="image">


Ödlas klinik besök

Ödla gick snällt in i lastbilen fast hon inte varit från gården sen hon kom till oss.
Vi fick komma in ganska omgående och dom började med att ge lugnande sedan var det dax för röntgen och det var svårt att se om det var en spricka eller fraktur så hon ska ha boxvila nu med våtvärmande tills på fredag när vi ska tillbaka och röntga igen.
Så vi får hålla alla tummar och tår att det kommer ut en elak hovböld innan fredag.
 

Mot kliniken

Fick tid på kliniken nu kl 10 så lastar Ödla och elever och åker å röntgar. Håll nu alla tummar att det inte är en fraktur.

Skriver mer när jag vet mer.

Sara


Rapport från licensloppet

Fick precis rapport från tjejerna på Solvalla som tar licens.
Det hade gått jätte bra och Caroline ville rida Jalle igen vilket glädjer mig.
Jalle är ganska speciell,han är en jätte snäll häst men har mycket nerver och behöver lugn och ro omkring sig. Så vi hänger täcke över boxen på banan och bara en person får vara inne hos honom och man gör ordning honom i boxen oxå då håller han sig lugn.

På övningen idag tömkörde vi både Blomman och Wilma ute vi gick ner för kontorsbacken ut på rakan där vi travade och sedan ut på flisen och nya rakan bort där vi travade en bit igen.
Båda skötte sig jätte bra.
Efter det så fixade licens tjejerna ordning sina hästar.
Maja körde Santana en sväng som stått en vecka pga en spark förra måndagen han var tydligen grymt pigg. Columbine red Yoggi och Johanna red Surfinia först värmde dom GP och sedan red dom några intervaller på rakan. Surfinia är så häftig! Det var första gången för henne på rakan efter att hon fått föl och man såg hur lycklig hon var att vara tillbaka där. Man blir varm i hjärtat <3

I morgon har jag 2HH hela dagen vi ska bl.a. Tömköra småtjejerna och vi får hålla tummarna att Ödla är bättre i morgon vilket jag tvivlar på tyvärr men hoppet är det sista som överger en!

I morgon kväll ska jag vara med på Box-pass som våran idrottslärare håller i det är för internat eleverna men jag fick vara med tjohooo! Det ska bli riktigt roligt men jag kommer ju få sjuk träningsvärk Hahaha

Trevlig kväll!

Trevlig kväll!


Ödla blockhalt

Måndagen börjar bra NOT.....Vi lärare och instruktörer sitter på föreläsning i S salarna och ser att tjejerna busar omkring i hagen och jag sitter längst bak så jag ser inte vad som händer men när vi är klara säger häst Åsa att en är halt så jag går och tittar och där står Ödla på 3ben suck. Får hjälp av Camilla med grinden. Ödla hoppar fram 3 steg sedan måste hon vila så håller vi på in i stallet. Vi tar av skon och klämmer igenom och hon reagera rätt ordentligt men vi hitta ingen böld tyvärr. Jag ska lägga ett våtvärmande omslag och hoppas på det bästa annars får vi åka och röntga hoven så det inte är en spricka eller fraktur.


2HH

Har haft 2HH hela dagen vi började med mockningen och sedan körde jag ut med Bella Victoria och Jenny vi körde GP medan resten gjorde ordning sina hästar för jobb på rakan.
Amanda red Opus i hans första jobb på rakan under ryttare, han var helt ok. My red Pucken som tyckte det gick alldeles för sakta haha Elvira körde Takida som såg fin ut,andra My körde Fresa. Jag själv körde Chippen. När vi var klara så åkte jag iväg på lunchen och hämtade våra klippmaskiner som varit på slipning.
Efter lunch körde och red vi motion.
Jag och Jenny körde Surfinia alla andra red förutom Amanda som hade med sin egen travhäst.
Elvira-Mona
My F- Mumin
My- Ödla
Bella-Jalle
Victoria-Lady

Önskar alla en trevlig helg!


Victoria rider Zebb


Raspning

Övning med 1y på förmiddagen först gjorde vi stallet och sedan tömkörde vi Zebb i ridhuset. Eleverna var jätte duktiga vissa hade aldrig tömkört förut men det fixade dom galant :)
Sedan tog vi in alla hästar och lunchade dom.
Efter lunch var det dax för raspning av alla travhästar.
Dom var jätte duktiga förutom Takida som inte var glad på oss, hon klättrade lite på mig och Jenny men det gick bra.
Mona som är huvudskygg skötte sig jätte bra lilla hjärtat vi hade varken stege eller munrulle från början men sedan fick jag sätta i rullen utan protester.
Vi kollade oxå våra åringar.
Blomman stod som ett ljus *stolt* Wilma protesterade lite men inget att tjafsa om.
Alla var vassa så det var bra att vi tog dom nu.
Så tänk på att vara noga med att sköta tänderna på era hästar.
Vi kollar hästarna 2ggr om året i munnarna så att det aldrig ska bli
problem.
Min kompanjon Niklas var snabb som attan och var här och lämnade hjulen i morse som redan hunnit lagats på Solvalla. Han kom hit med dom fast han inte jobbade idag super snällt.
Imorgon har jag 2HH hela dagen hoppas att vädret är på våran sida

Trevlig kväll!
Sara


Intresserad!

gör skillnad

Gör skillnad

2012-10-02 Är du hästintresserad och mellan 15-25 år? Då är du inbjuden till en dag som handlar om hur du som ung kan påverka och göra skillnad i din organisation, och vikten av att göra ett bra första intryck!

Genom projektet Framtidsspaning 2.0 (ett gemensamt projekt inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning- HUS) kom det fram önskemål om att samla unga och visa på hur man kan engagera sig på olika sätt i våra hästorganisationer. Detta har HUS tagit fasta på och bjuder nu in dig som är mellan 15 och 25 år att delta i en föreläsning om engagemang och inflytande.

Under en hel dag, mellan klockan 10.00 och 16.00, kommer du att få tips från proffsen i form av föreläsningar och tankar från andra unga genom diskussioner och grupparbeten.  Det kostar inget att delta och lunch ingår under dagen. Det kommer att ges föreläsningar på fyra olika platser i landet, allt för att så många som möjligt ska ha få chansen att gå.

Det kommer att hållas föreläsningar på följande plaster:

Östersundstravet den 31 oktober Täby Galopp den 1 november Åby Travbana den 17 november Jägersro trav och galopp den 8 december

Tänk på att det är ett begränsat antal plaster så först till kvarn gäller! Anmälan måste ske senast tio dagar innan den aktuella träffen är.

Anmälan görs här: https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dGxLVkhNcVVNRDJYNUxJOGhDenBNMVE6MQ


Ettor

Haft ettor hela dagen idag,på eftermiddagen körde vi GP med 7 rockarder och 3 långvagnar. Vi mötte en liten lastbil på vägen hem men det gick bra en i varje vagn hoppade av och ledde förbi.
Niklas och jag har fått mycket gjort oxå vi har rensat bakom stallet och skickat tre gamla skitvagnar som stått och skräpat. Vi har oxå skruvat upp hängare som vi hängt upp hjul på. Niklas tog med massa hjul till Solvalla som ska lagas.
Burit in all krafft och fyllt på betfor.
Igår tog vi ner nattlamporna och gjorde rent dom.
I morgon och på fredag ska alla hästar kollas i munnarna och dom som behöver ska raspas.
Så om man har tid och lust får man gärna komma och hjälpa till. Vi börjar med det efter lunch i morgon.
Dom ringde idag och sa att våra klippmaskiner var klara på sliperiet så dom måste hämtas oxå kanske hinner fixa det på lunchen i morgon.

Trevlig kväll!
Untitled Video


Untitled Video


Flaggträning


Mijöträning

Igår hade vi Miljöträning i ridhuset vi började med första gruppen kl 17:00 det var sex ekipage i första gruppen.
Jag blev riktigt stolt och glad att alla hade satt på sig säkerhetsvästar :)
Tjejerna kom in med tanken att detta kommer aldrig gå och min häst kommer inte fixa det här men tji fick dom det gick strålande och alla hästar gjorde alla moment. Vi höll på 1.5h med båda grupperna så nästa grupp började ca kl 18:30.
Jag blev oxå super glad att hela läktaren var full med folk som tittade och fikade.
Jätte lyckat blev hela grejen och vi ska bestämma ett nytt datum då vi kör igen och då kanske det kommer med en rökmaskin *häftigt*
Tyvärr la min iphone av så jag fick bara bilder och filmer från första gruppen.Filmerna kommer i senare inlägg.
 
Håll tillgodo
 
 
 

RSS 2.0