GLAD MIDSOMMAR

VILL ÖNSKA ALLA EN GLAD MIDSOMMAR!

GRATTIS

Vill säga stort GRATTIS till Sara Hanse`n ii 2hh som kom med i Travets Talanger!!!
Super roligt och hoppas du får ett roligt och lärorikt år.

Ny häst

Då var det klart med en ny häst.
Americanrevolution heter han
Det är en stor valack som mäter 171 i manken.
Han kommer komma hem till Berga efter semestern
Så nu är stallet fullt igen och vi kommer ha mycket att göra när vi drar igång igen med två nya hästar och en som ska köras in, det ser jag fram emot

Semester 2012

Jajamensan om ca 2 timmar tar jag SEMESTER i fem veckor det ska bli skönt att vila upp sig lite och bara slappa å ha det skönt. Vi kommer vara i sambons farmors stuga ett tag och bara ta det lungt,fiska och mysa och träffa vänner, vi kommer såklart gå på trav oxå tråkigt nog är det inget trav på Umåker när vi är där men vi tänkte kanske åka till Lycksele och titta det brukar vi göra varje år när häst/trav abstinensen slår till.

Jag vill önska alla nya och gammla elever,arbetskamrater och Bloggläsare en riktigt skön sommar  så ses vi i Augusti igen.Tack alla elever för den här terminen ni gör mitt jobb roligt att gå till varje dag och jag lär mig nått nytt nästan varje dag tack vare er.
Ni är BÄST !


Jag är tillbaka på jobbet igen den 23 Júli
STORA VARMA SOMMARKRAMAR

TRAVSARA


Skadad häst

I morse när jag och Jenny A gick runt och kollade till beteshästarna så hittade vi en av Solvalla travskolas stora hästar med ett vidrigt sår på vänster bakben så det var bara att ta in honom och tvätta såret och lägga om det.
Nu väntar vi fortfarande på att veterinären ska komma och kolla vad som behöver göras med såret.

Blomman flyttat

Nu har Blomman flyttat hem till Gunilla under sommaren och det var inga problem hon var cool som vanligt.
Jag tänkte att det nog går å lasta henne själv och mycket riktigt så gick hon bara rätt på lastbilen.

Grabbarna på bete


Lady på bete med tjejerna


Massage

Ikväll kommer en gammal elev hit Johanna Jönsson som går massage utbildning och masserar lite hästar. Super bra och skönt för hästarna. Vet inte hur många hon orkar ta men tänkte att hon skulle få göra Lady och Mumin idag i alla fall.
Såg att mitt förra inlägg med videon inte gick så bra men laddar upp den när jag kommer ner nu efter lunch igen.


Lady

http://videofy.me/v/542741


Möte

Nu på förmiddagen ska vi i Hästgruppen sitta i möte och prata ihop oss lite med hästlärarna på sal.
Vi kommer prata om  teorí och praktiska häst kurser och om hur vi kan förbättra samarbetet mellan teori och praktik och massa annat förståss.

Efter det ska jag sätta mig ner och göra tränings schema för hästarna i sommar så de som jobbar vet hur hästarna skall tränas när jag är på semester.
Jag går på semester nästa vecka 25 och kommer tillbaka igen v30.
Det kommer jobba 2 elever i stallet i 2veckors omgångar så 6 st elever kommer jobba här i sommar och självklart kommer en Hästpersonal jobba med dessa.
Ikväll kommer jag släppa alla hästarna i beteshagar så att dom får en och en halv veckas ledigt i alla fall,så känner man att man inte har nått att göra ikväll så får ni gärna hjälpa mig med utsläppet,hör av er till mig så bestämmer vi en tid.
Imorgon åker jag iväg med Blomman på bete där hon ska gå med tre andra 1års ston över sommaren, så glad för hennes skull.
Hon har blivit mycket lugnare nu när hon får gå i större hage och nu ser man vilken fin trav den lilla rackarn har när hon sträcker ut där i hagen.

Bild på Takida sovandes ihagen


Sen har jag fixat lite möbler utanför stallet.


Np4

Idag har jag haft 2 tjejer från NP4 klassen. Egentligen läser de inte häst men vi brukar ha dom ibland i alla fall för dom tycker det är så roligt.
När dom är hos mig så är dom en och en så att jag skall kunna hjälpa dom ordentligt och för att dom skall få ut så mycket som möjligt av sin vistelse i stallet plus att alla inte har så stor hästvana.
På morgonen hade jag Frida vi mockade och fixade åt de hästar som stått inne över natten sedan körde vi Lady.
På eftermiddagen hade jag Sandra och vi började med att gå runt och visitera hästarna som sover ute och där fanns det två med tappskor. Efter det tog vi in Pucken och körde han en sväng på flisen.
Tjejerna var jätte duktiga idag så lugna och fina med hästarna.
/ Sara


Sundbyholm

Igår var vi iväg och startade Mumin på Sundbyholm i mont'e .
Han fick inga pengar med sig hem men gick nytt rekord och höll sig i rätt gångart.
Sara red jätte bra i sin första start på storhäst, hennes mamma pappa och storasyster var på plats och heja på.
Sara värmde honom på rakbanan och det var nog bra han höll sig lugn och fin och han brukar vara lite nervös i boxen innan start men igår var han lugn och stod och slumrade till lite.
Vi hade riktigt tur med vädret för precis när vi duschat honom kom det världens ösregn, himlen öppnade sig totalt vet inte om jag varit med om värre nån gång faktiskt.
I morgon är jag ledig men är tillbaka på onsdag igen.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/753643/images/2012/pic_206280412.jpg" class="image">


START

På söndag startar Mumin igen på Sundbyholm Lopp 2 Spår 4.
Vi får hoppas han håller sig på fötterna hela vägen.
Sara Hansen i 2HH rider den här gången, det är Saras första lopp med storhäst så vi hoppas hon får ett bra debutlopp.
Elin Haglind följer med som hästskötare.
Jag har jour i helgen så det blir tidiga morgnar eftersom jag har hästar inne och även en ridis som jag var med på kliniken idag som är behandlad i en hovled som vill ha mat och komma ut i sjukhage.

Trevlig helg!


Blomman

Nästa torsdag kommer jag köra Blomman hem till Gunilla,hon kommer bo där under sommaren.
Första månaden kommer hon stå i en utebox med tillhörande egen hage och sedan i början på Juli kommer hon att få gå ut på bete tillsammans med Wilma (Bergas halvblod)  och två andra 1års ston.
Jag går på semester v 25 så det känns skönt att vi ordnat det här med Blomman innan.
Freek kommer åka dit och sko henne.
Efter sommaren kommer hon hem igen och ska då köras in om hon fortfarande är bra i hoven.Men vi tar en dag i taget och håller tummarna att hon får vara frisk.


Morgonfodring

Som rubriken lyder så har jag varit på jobbet och fodrat och släppt ut Blomman och Lady och även fodrat "tunnisarna" Jalle, Pucken, Mumin.


Hästarna sover ute

Övningen med ettorna gick jätte bra Viktoria J red för första gången på travare och det gick kanon bra Chippen var snäll som vanligt, andra Viktoria körde själv för första gången och det gick ju galant det med hon körde Takida. Klara red Jalle och Ulrika körde Pucken själv körde jag Lady och hon e så fin.
När vi var klara så flyttade vi hästarna till beteshagarna som dom kommer gå i i sommar så från och med nu sover dom ute.
Blomman och Lady sover inne.

Nu på kvällen har jag varit runt och kollat till hästarna och stödfodrat dom som behöver det.

Ödla och Mona stod och gosadeFantom


Quinta

Ledig i morgon men kommer vara nere på jobbet och  ta hand om Blomman och Lady.

Hörs på Torsdag igen
/ Sara


Fotografering

Idag hade vi en fotograf här som skulle fota till en ny info katalog om Berga.
Vi tog lite bilder nere på flisen och sedan på rakan när Nathalie och Carolina körde fort med Quinta och Mona, bilderna såg riktigt fina ut och vi väntar med spänning på det färdiga resultatet.
Quinta ligger på som bara den nu på rakan och vill  springa fortare vilket betyder att han är riktigt fin i kroppen och han känner sig nog ruggigt stark, han tränar på nu ordentligt under sommaren så får vi se om han är redo för kval när skolan börjar igen efter sommaren.I eftermiddag har jag 1or igen och snart är det dax för dom att välja inriktning, det ska bli spännande att se hur många som väljer Trav. Hoppas det blir många så klart :)

Igår var Cornelia här och hjälpte till lite grann,hennes skola var stängd mån tis och hennes föräldrar jobbar så då fick hon vara med mig och tjejerna i travstallet och jobba lite.

Här betar hon sin älskling Fresa

/SaraBergadagarna

Regn regn och åter regn kan man sammanfatta helgen med men ändå kom det mycket folk med glatt humör och underbara ungar.
Stallet var fullt av folk som fick klappa våra fantastiska hästar.
Freek våran hovslagare hade tappsko kurs med Svenska blå stjärnan i travstallet oxå så det var full fart.
Uppvisningarna gick bra och både elever och hästar skötte sig kanon.
Nu tar vi sikte på nästa år och hoppas vi får strålande väder.


Glädjande nyheter

Jag är så glad just nu, alla tårar all kärlek och vård har inte varit förgäves. Kalle var här och kollade på Blomman och han tyckte att det såg bra ut hon rör sig bra i skritt och trav utan hälta och all svullnad har lagt sig.
Hon får nu gå i lite större hage i en månad sedan får hon gå ut på bete.
Vi skall även gradvis minska vinkeln på kilsulan vid skoning.
Jag kan inte beskriva hur glad jag är just nu men mycket av oron man burit omkring på har lagt sig.
Nu fortsätter vi hålla tummarna att det fortsätter åt "rätt" håll.
Tack Kalle för att du tog dig tid att titta på våran älskade Blomman!
/ Sara


Tor, Fre

I går hade jag 1or hela dagen.
Eleverna  målade staketen utanför stallet och jag målade det sista som var kvar på stallet så nu är det helt klart och det är så underbart sen är det bara elevstallet jag ska måla oxå men det gör jag nog efter semestern.


 Även fast man är ny opererad i foten så stoppar inte det en riktig häst tjej att arbeta!

 Jag vill tacka alla underbara elever som hjälpt mig att måla TACK!

Viktoria fick köra själv i vagn för första gången och jag och Jenny satt i rockhard och hade Mona i lina för säkerhets skull. Har nog inte sätt ett större leende på en människa nån gång och det gör mig så glad att se att ett djur kan göra så mycket för en människa.
Viktoria klarade det galant och Mona var en "gentlekvinna" som vanligt.

Columbine red på nya hästen Lady idag och det gick jätte bra hon ser jätte fin utPå eftermiddagen var det så fint väder så jag beslöt att stona skulle få sova ute i sommarhagen och ha det mysigt men vid 21 tiden gick vi och tog in dom igen för det spöregnade och jag fick dåligt samvete .


Mona blev superglad att få komma in


Idag har jag haft Patrik från NP4 här i stallet på förmiddagen och vi fick börja med att ta in alla frussna hästar sedan gjorde vi iordning Pucken och körde ett par varv på flisbanan i det underbara regnet......Patrik var riktigt duktig med hästarna och han körde mjukt och fint.
Efter körturen fick Pucken en välförtjänt dusch, leka med vattnet är det bästa Pucken vet han kan stå i timmar om han bara skulle få.


På eftermiddagen idag hade jag bara Nathalie för dom andra var sjukanmälda vi körde jobb på rakbanan och Sara Raukulas klass stod och pulsade hästarna efter varje intervall och innan i stallet oxå.
Både Quinta och Takida såg och kändes jätte fina ut på  rakbanan.

Berga dagarna nu i helgen så det sätts upp tält och fixas och donas men vädret ser ju inte så lovande ut tyvärr så nu hoppas jag alla dansar soldansen så vi får fint väder och mycket besökare.
Fantom och Fresa skall vara med i kadriljen i år.

Måste sätta fart nu och snygga till lite i stallet.
Hoppas vi ses i helgen
Kram Travsara


RSS 2.0