Start Lena Way

Lena Way lopp 8 på Sundbyholms travet.

Tisdag, sol och lunchtrav på Eskils, kan sluta hur som helst. Jag och Lena hoppa in i transporten och åkte mot sundbyholms travbana. Väl på plats mötte vi Kevin Oscarsson som skulle köra i loppet. 2:a värmning skulle ske efter lopp 4. Tyvärr skedde det en olycka i lopp 1 så det vart förseningar uppåt tio minuter så jag och Lena joggade lite extra vilket bara var bra för hennes stela muskler. 
Efter andra värmning var Kevin mkt nöjd och tyckte hon var en fin liten häst, han värmde i 30 tempo 1600m och avslutade sista 300m på 14 tempo 👍 
När det väl var dax för själva loppet så vart även de försenat av utrustningsstrul, sen var de dax för start, alla låg på sin plats på volten men tyvärr var det en häst förtidig över startlinjen så de blev omstart och ytligare förseningar. Tillslut gick starten och Lena kom i väg fint i trav. Dessvärre så galopperade hästen framför och kusken som körde tvärnita och Lena slog av i galopp. Tyvärr kom hon för långt efter för att kunna vara med och fajta. 
Kevin körde ett jobb med henne på en 18 tid. 
Väldigt tråkigt med galopp men det är bara påt igen. Lena känns fin pch vi hoppas på bättre lycka nästan gång.

/Malin

Start

På tisdag den 24/3 ska Lena Way starta på Sundbyholm med Kevin Oscarsson i vagnen.
Hon startar i lopp 8 som går ca kl 14:39Efterlysning

Du/ni som har fina bilder på hästarna får gärna skicka dom till mig travsara@hotmail.com då alla mina fina bilder försvann när jobbdatorn kraschade. 
Dom kommer att användas till hemsidan där jag inte fått in bilderna på hästarna i presentationen.

Tack på förhand! / SaraLicens

Hejsan Ellinor här! I måndags va det dags för licens igen och den här gången körde jag Tatata. Jag hade spår 6 alltså springspår i andra volten. Det var första gången jag hade springspår och det gick suveränt. Värmningen gick hur bra som helst och visst va hon stark, men absolut inte så stark som på kvalet. Det som är svårt med Tatata är ju att hon har så lätt att falla in i galopp, och extra svårt blir det ju när man har springspår. När man har springspår måste man vända upp fort och snabbt iväg för att man ska kunna lägga sig i täten. Men de klarade Tatata helt utmärkt. Under loppet la jag mig 1:a i ytterspår och låg där fram till upploppet då Tatata hade massor med energi kvar. Såklart råkade jag släppa henne förtidigt så hon hoppade och galopperade ända in i mål. Hade jag hållt in henne på upploppet hade hon vunnit. Men är ändå nöjd med ett kanonfint lopp.
Söndag

En vän till mig (Frida) går just nu en utbildning till Equipat (stavning) på UPH och hon behöver hästar att träna på. 
Vi tänkte ta Galeja men hon vägrade komma in från det fina vädret, Tattan ville inte heller komma in så vi gick bort till valackerna och ropade på Opus då kommer han galopperande till grinden👍 Duktig häst!
Som belöning fick han en härlig behandling av sin muskulatur.
Frida tyckte han kändes fin men önskade mer rumpa.

Tack Frida och välkommen tillbaka!

Kval

Galopp från start och så var den dagen förstörd.
Efter galoppen fick hon inte travet att stämma så det är bara att bryta ihop och försöka få henne bättre på nått annat sätt.

Lene selade ut henne idag påhejad av Malin och tog även hand om värmningen där Tattan var het som en spis.
Bra jobbat Lene och Grattis till en skön träningsvärk som kommer hålla i sig ett par dagar.

Lena

Efter en veckas uppbehåll från licenskursen pga sportlov så var vi återigen tillbaka. Den här gången körde jag Lena Way, som är såå snäll. Denna gång fick jag spår 7 (springspår) som innebär att jag voltar med den bakre volten men vänder upp redan på kommando 1 och startar med den främre volten. Det låter lite rörigt, och det var första gången vi körde med springspår men ändå gick det förvånadsvärt bra. Att köra Lena när man provar nya "saker" är helt enkelt perfekt. Licenslopp går ju absolut inte ut på att vinna eller så, men jag måste erkänna att det var ganska kul att vi kom etta ändå. Fina Lena ♥

Blomman

Hejsan Ellinor här!

 Igår körde jag Blomman, som för första gången gick sitt första licenslopp på Solvalla. Hon har bara kvalat innan, men som sagt inte vart med på licensen innan så de var spännande att köra henne. Jag hade spår 5 och det var voltstarter. Niklas sa att hon va stark, men inte trodde jag att hon var så stark som hon va. Jag skulle köra med klocka och spö, spöt fick ja kasta till Niklas i voltstarterna och klockan hängde bara på handleden. Hon var så stark satt jag var tvungen att hålla ett riktigt björngrepp för att jag inte skulle tappa tömmarna. Satt ner i vagnen gjorde ja inte heller, utan jag fick stå upp för att jag skulle kunna hålla in henne. Jag var också tvungen att ligga i rygg på någon för annars gick de inte att hålla henne, armarna och händerna vart till spagetti. Men hon var jätte fin i värmningen (stark), på defileringen vart hon lite tokig. Jättefin häst, behöver uppfostras lite bättre då hon är riktigt dum när man selar och duschar henne. 
Bergas lilla Blomma brås på sin mamma Surfinia när det gäller att vara stark, fortsätter man kämpa med Blomman så tror jag att hon kan bli jättefin. 

Nu väntar jag bara på att träningsvärken ska komma.Bilder från fredagens jobb

Foto: Frida Palmqvist

Tack för bilderna👍

Kval
Fortkörning

I torsdags blev jag inringd som catchdriver till fredagen. Niklas var ledig och hästarna behövde röra på sig inför kval i veckan och kommande starter.

Ebba körde Tattan som ska prova att kvala på onsdag på Solvalla. Hon ser riktigt fin ut från sidan.
Hoppas hon travar lika fint på banan.
I sulkyn på onsdag sitter Amanda Appelbro.
Hon arbetar nu hos Peter  Norman där hon oxå fått chansen i sulkyn vilket är jätte roligt. 


Jag körde Blomman och hon var en riktig tiger..... När vi värmde låg hon på riktigt ordentligt, även i intervallerna.
Vi skulle köra ett visst tempo, om vi säger så här vi hade problem med att hålla det låga tempot med två löpglada damer mellan skalmarna.

Blomman ska in till Solvalla och gå jobb i morgon kväll. Hon är lite valpig inne på banan, så det är perfekt träning att gå med i licensloppen för att lära.


Välkomna tillbaka efter lovet alla elever och er andra önskar jag en trevlig vecka!
/ Sara

RSS 2.0