Onsdag och Torsdag

Igår körde jag och Niklas jobb med Lady och Jagette dom var riktigt fina och minst sagt väldigt löpsugna.
Efter det red jag Opus i ridhuset och Niklas körde jobb med Santana
Malin var ut och red Chippen en sväng på morgonen innan friluftsdagen.

Idag var vi iväg med Pucken på kliniken och kollade upp hans öga igen och han ska inte gå på några mediciner längre och han kommer ha kvar "blåsorna" i ögat men det är inget att göra åt och han lider inte av det så man får se det som ett skönhetsfel. Dom spolade hans tårkanaler oxå.
När vi kom hem så tog vi lunch och sedan var det operation städa hästlastbilen som gällde. Vi körde bort den till maskinhallen och körde avfettning på den och sedan schamponerade utvändigt efter det så körde vi in den i maskinhallen och dammsög och torka rent i hytten sedan skurade vi i hästdelen. Vi kollade oljan, fyllde på spolarvätska och Niklas fixade nått glapp till en lampa det sista vi gjorde var att trycka på dödavinkeln speglar på backspeglarna, nu står den och torkar inne över natten. Vi ska byta motor olja nån dag och byta filter oxå men det får vi ta vid senare tillfälle.

Enya och Emilia var ut på en mystur med två hästar och sedan kom Johanna och red lite backjobb på Opus.


Tisdag

Idag på förmiddagen så masserade vi fyra hästar eleverna var två och två på en häst. Det fick ut ett kompendium om de olika greppen och vad musklerna heter på latin mm sedan gick jag igenom lite om de olika greppen och hur man masserar för husbehov. Efter det var det dax för eleverna att prova på och det såg riktigt bra ut och hästarna visade vad som var skönt och inte och dom såg ut att uppskatta massagen.

Efter lunch körde och red vi först på flisen och sedan på GP
Sedan fixade vi stallet så det var helt klart till stalltjänsten.
Wilma hade lyckats klättra ur sitt täcke i hagen idag.
Jojo kom ner och red flisen på Opus som var lugn och fin och Maja red en pigg Pucken.
I morgon kommer Niklas och jobbar igen så då har vi tänkt att köra lite fort med hästarna på rakan.
Trevlig kväll!


Jan. 28, 2013

Herregud va fort veckorna går tycker inte ni det oxå? Men det positiva är ju att vi måste ha roligt eftersom tiden går så fort.
Idag så började vi med möte som vanligt på måndagar.
Sedan åkte vi och hämtade ut salva till Takida efter det körde jag och Niklas Lady och Jagette först tre varv på flisen och sedan fick dom sträcka ut ordentligt på GP fram och tillbaka.
Det är ganska roligt med dom där två Jaggan går bäst framme och Lady går bäst i rygg det märks så tydligt. Jaggan blir sur å lätt i rumpan i ryggar och Lady koncentrerar sig inte när hon går först men byter man så får man ordentligt tryck i båda hästarna. Vi skratta gott åt dom idag.
Efter lunch så hade vi ettor och vi körde precis som vi gjorde i morse.
Niklas fick hålla i sig ordentligt bakom en pigg liten Santana Hahaha
Ellen körde Yoggi
Enya körde Takida
Cecilia körde Mona
Emilia körde Chippen

Malin och Ida kom ner och red Fresa och Ödla GP rundan.

När vi var klara så åkte jag och köpte kattmat och dom andra skulle longera Opus men ridhuset var upptaget så vi fick vänta tills dom var klara.
När jag kom tillbaka gick vi ner och longerade. Han fick trava igång ordentligt och sedan jobbade jag honom mycket i galopp i båda varven för att jobba bort "HÖ"magen hahaha Efter en stund satte vi upp ett litet sockerbits hinder som han fick skutta över ett par gånger, först förstod han inte vad han skulle göra men sedan hoppade han för glatta livet.
Hoppas att jag får några bilder av Emilia så ska jag lägga upp dom här sedan så ni får se när han hoppade.

I morgon har jag 2HH hela dagen

Onsdag är det vinter friluftsdag för alla på skolan, vissa åker till Kungsberget och åker skidor andra pimplar åker skridskor eller tar en härlig promenad. Om det är någon som vill komma och rida och köra efter sin aktivitet så går det bra men då vill vi se ett intyg från ansvarig lärare på att ni genomfört friluftsdagen.

På torsdag åker jag och Niklas iväg kl 11 med Pucken igen och kollar hans öga då denna medicinering inte heller hjälpt tyvärr. Får se om det blir provtagning av "blåsorna" eller vad veterinären hittar på.Hoppas dom kan hitta en lösning på problemet. Förutom ögat så är Pucken pigg och glad som vanligt.

På Fredag är det öppet hus.

Stallkatten Ebba blev lycklig när vi fyllde på deras fodertunna och åt direkt ur.

Trevlig kväll!


Skördemiddag

Igår kväll hade vi skördemiddag på skolan,det har vi varje år och det är eleverna som fixar allt med hjälp av personal såklart. Det serveras trerätters middag och det delas ut olika utmärkelser.
Alla är fint klädda och humöret är på topp.
I år bjöds det på en toast som förrätt och som huvudrätt blev det nån slags kycklingfilé gratäng som en kille i ettan lagat, super gott var det och till efterrätt vanilj pannacotta med varma bär mums!
Lite underhållning blev det oxå, Staffan körde sin grej som han berättar varje år...Banan ätar tävling mm
Så till utmärkelserna.
Allas vår Uffe blev årets lärare
Kelly årets anställd
Lilla blå årets traktor
Travstallets Opus blev årets häst
Årets piga: Maja
Årets dräng: Micke
Grattis till er alla!
Efter middagen väntade Djn i maskinhallen för lite dans på dansgolvet.
Jag gick hem efter middagen en annan måste ju vara pigg till jobbet dagen efter.


Tisdag

Idag är jag själv i stallet men jag fick hjälp av ridtjejerna med stallet på morgonen Tack! Sedan körde jag Blomman på Flisen  och det gick jätte bra, Vi  är så imponerade över hur cool hon är i alla situationer, hon måste vara så trygg i sig själv. Hon är en fantastisk häst och hoppas hon har fart och vilja oxå så hon får visa sig på banorna framöver men framför allt hoppas vi att hennes gamla skada håller sig borta för all framtid!
 
Nu på eftermiddagen tyckte jag det var dax för Leffe att lufta sig lite och komma ner till stallet och utföra lite hederligt kroppsarbete hihi.
Jag behövde hjälp med att böja igenom tre hästar för att se att dom var friska och krya. 
Jagette och Lady ville jag kolla efter deras lopp i onsdags och Quinta för han rör sig lite konstigt,jag tror att han springer och spänner sig när det är lite halt och han travar sämre med brodd men på honom hittade vi ingenting.
Lady var det inga problem med och lika så Jagette dock ska vi kolla Jagette i munnen igen och se om det finns nått vasst kvar, denna gång kommer hon drogas så att jag och veterinär Marianne slipper fara omkring som vantar hahaha.Tänderna ska vi kolla på Fredag kl 12:30
 
Ska även boka en ny tid åt Pucken och hans öga på kliniken i nästa vecka så dom kan ta prov ifrån hans blåsor i ögat.Hans medicin tar slut i morgon men blåsorna finns fortfarande kvar och han är irriterad i ögat.
 
 
Blomman och Wilma

Måndag

På morgonen fixade vi stallet och sedan hade det kommit leverans med Krafft och Betfor så jag och Niklas tog och tränade överkropparna lite och bar massa säckar.
Efter lunch hade vi NP4  och det var Niklas från den klassen som var här och vi körde Takida på Flisen vi fick även med oss läraren Birgitta från NP4 som åkte tillsammans med "våran" Niklas som körde Lady.
sedan körde jag Quinta och Niklas körde Blomman denna gång blev det Flisen för hennes del och det gick ju strålande det med.
 
 
 

Gratis träning

Hittade dessa i en tidning när vi var på kliniken förra veckan dom är ju helt underbara.....
 
 
 
 
 
 
 

Emilia O`Keeffes bilder på Sara och Jagette

Tack Emilia för dom fina bilderna

Ordning och reda

Yes box idag gick vi lös på selkammaren, tjejerna tog först hand om utrustningen vi hade på Solvalla igår sedan plockade dom isär selarna och tvättade dom grundligt och bytte underlägg. Jag och Jenny städade i selkammaren och plockade undan saker vi inte använder så ofta.

Jag körde Blomman helt själv idag för första gången och som vanligt sköter hon sig så bra.

Efter lunch körde vi två hästar var. Första vändan på Flisen var det Zebb Surfinia Yoggi Pucken Quinta som fick röra på sig. Vi körde med Rockhard idag då vi fått en ny elev som bytt från ridning till trav och några kände sig krassliga.
Sedan var det Takida Ödla Chippen Santana och Amanda körde sin egna häst dessa körde vi GP med.
My red Opus på flisen men han fick nått spel och skenade....Vi vet inte om han blev rädd för nått eller har ont eller om han bara blev för stark helt enkelt. Men det ska vi självklart ta reda på.Mycket konstigt då han aldrig gjort så här förut.
Carro och Jojo kom ner och skrittade en sväng på Lady och Jagette dom var så nöjda med att få komma ut och mysa lite.
/Sara


Solvalla

Idag var det då dax för kval och start på Solvalla för två av våra hästar.
Lady var först ut och hon skulle kvala. Hon var het i värmningen och såg fin ut, i loppet var hon lite rullig fram men hon gick med flappsulor så hon är ursäktad vid start blir det järn fram. Hon gick 20,6 godkänt kval tiden hon skulle gå var 23,0 vilka tider dom ska gå beror på ålder.

Jagette gick i lopp 2 och henne värmde vi mellan bilprovstarterna hon lägg oxå på rejält.
I loppet körde Sara jätte bra och kom ner som trea på innerspår sen blev jag för nervös å vågade inte titta mer. Hon blev oplacerad men gick 16,6 så det är godkänt hon har inte startat på 3 månader och är en stor häst så hon behövde det här loppet i kroppen, hon kommer nog gå framåt med det här loppet.Vi tränar på och kollar lopp så är vi snart ute på banorna igen.
Jagettes förra ägare var förbi i gäststallet och hälsade på. Dom tyckte hon såg fin ut och önskade oss Lycka till med henne och dom skulle komma ut till Berga nån dag och hälsa på.
Jätte trevliga människor :)

Sara körde båda hästarna jätte bra!

ikväll får hon stretcha armarna efter att ha kört dom här två heta tjejerna :)

Tack till Columbine som var med som Hästskötare bra jobbat!
och till alla andra elever som var in och tittade och hjälpte till <3


Nostalgi bilder

Har fått ett önskemål om att lägga upp lite gamla nostalgibilder ska se vad jag kan få fram, tyvärr krascha min dator förut så vet inte vad jag har för bilder kvar men jag ska rota lite i gömmorna å se vad jag kan hitta.


Måndag

Var på kliniken med Pucken på förmiddagen. Han har några få blåsor kvar i kanten på ögat så nu fick han Hippotrim och så ska vi fortsätta med salvan i 10 dagar så får vi hoppas att han blir av med eländet sen. Han skötte sig som den gentleman han är.

Malin var här på morgonen och red Ödla på GP

Efter lunch så hade jag 3hj och vi körde 2 vändor på GP.
Jag körde Takida och hon kändes som vanligt dock väldigt på hugget idag och låg på rätt rejält.

Johanna red Opus och han brukar ju vara stark men på bort vägen andra vändan trodde Johanna att han började bli trött jo tjena när vi vände hemåt igen så tog han tag i grejerna igen. Han har sjukt bra flås den lille mannen.

Columbine red Jagette som var pigg och låg på rejält idag det är ju lovande inför starten på Onsdag. Men hon har inte startat på ett tag och tråkigt spår så vi ska nog inte hoppas för mycket och hon behöver nog nått lopp i kroppen innan hon är fullt på G igen. Hon värkar iallafall trivas riktigt bra hos oss.

Carro körde Lady och hon tyckte hon kändes fin hon me.

Maja körde Zebb som höll sig i skinnet han var pigg men på ett bra sätt, lugn i knoppen.

Elin körde Chippen och hon var nöjd med honom.

Vi fick även med oss Tuva-Lisa i ettan som körde Mona och hon är lika snäll som vanligt.

Efter det körde Jojo och Maja Quinta, Columbine red Jalle och jag körde Blomman och Elin satt bredvid. Det var första gången som Blomman gick med sällskap och det gick jätte bra hon var i luften en gång och vände bara hihi.En liten filmsnutt kan ni se i inlägget innan.
Carro var frusen och stannade i stallet och pysslade med Wilma våran lilla rid unghäst som bor hos oss ett tag till tills stallet där uppe är färdig byggt. Hon fick manen ryckt oxå.

Sedan kom nya stalltjänsten och fixade med alla hästar och gav dom sin eftermiddags mat.


Blomman går med sällskap för första gången


Veterinär besök

I morgon kl 09:00 ska jag åka med Pucken till kliniken och kolla upp hans högra öga som vi inte får ordning på.
Vi har haft veterinär ute som tittat på det och sedan har han stått under behandling men det har inte blivit helt bra så då åker vi iväg och ser hur vi ska gå vidare så han blir bra igen.
Så håll tummarna att dom har nån lösning på problemet.

Helgen har gått bra bara en boxdörr som gick sönder i ridstallet men tjejerna var duktiga och lagade den själva.
I Travstallet så blev dom en man kort pga sjukdom men dom som var kvar har kämpat på.


Öppet hus

Glömde skriva igår att det idag lördag var Informations dag här på Berga för alla som är sugna att söka hit till oss.
Men lugn det kommer flera tillfällen.
Medan jag var ner och pratade med stalltjänsten så fick jag träffa elever och föräldrar som var här på besök. Jätte trevligt gäng.
Allt var lugnt i stallarna inga skador och alla elever på plats.


Fredag

Förmiddagen bestod av stallskötsel och sedan grundlig persedelvård då det va busväder ute.
Eleverna fick plocka isär selarna i molekyler sedan smörja och efter det sätta ihop selarna igen.

Å jag höll på att krypa ur skinnet idag....
Niklas och jag städar och hänger tvätt i torkrummet och stallkatten Ebba är där inne med oss så jag hukar mig och klappar lite på henne sen studsar hon in bakom ett täcke som ligger på golvet och jag sa till Niklas - jag lovar att hon har en mus där! Och vips så kastar hon sig fram och tar musen och ni som känner mig vet hur livrädd jag är för möss. Jag sprang snabbare än Usain Bolt genom stallet och Ebba efter med musen i munnen blääää. Efter en stund kommer hon tillbaka HUR stolt som helst!
Duktiga stallkatter vi har.

Efter lunch var det dax för hästarna att röra på sig. Niklas och eleverna körde först GP och sedan på rakan. Hästarna såg fina ut från sidan så nu håller vi tummarna att det går bra på onsdag när vi ska starta och kvala två hästar på Solvalla.

Jobbar jour i stallarna i helgen

Hoppas ni får en trevlig helg!
/ SaraFortsättning torsdag

Som sagt bytte vi gäng efter lunch.
Niklas körde Quinta nu med längre brodd men han springer bara och spänner sig så vi tänker böja igenom honom och se om vi hittar nått fel eller om han bara inte kan springa med brodd.
Tjejerna var nöjda med sina hästar.
Vi andra friserade Surfinia och tränade på att linda ben och sedan lastade vi henne.
När vi alla var klara klippte jag Santana och Niklas gick igenom klockning med eleverna.
/ Sara


Torsdag

På morgonen har vi mockat stallet och Freek skodde Lady. Efter det så körde Niklas jobb på rakan med Leo Lene och Maja. Jag var i stallet och hade last träning med Danielle Klara Ellinor och Tuva-Lisa. Dom friserade nacke öron kronränder och hovskägg på Jagette och sedan lindade benen mm sedan pratade vi lastning och efter det fick alla lasta Jagette på lastbilen. Alla var jätte duktiga och Jaggan skötte sig exemplariskt.
Vi tog sedan in Mumin och behandlade hans ben med Biolight och bytte brodd på Quinta som är Bambi på hal is.
Sedan la vi in hö i alla boxar.
Niklas kom in med sitt gäng som varit ute och kört och det hade gått bra.
I eftermiddag byter vi gäng så dom som lastade kör och tvärt om.

Jojjo Carro och Columbine kommer och rider Opus Lady och Jagette efter skolan.

På onsdag har vi starthäst på Solvalla.
Det är Jagette som startar i lopp 2 spår 11 bakom bilen. Lite tråkigt läge men det är vara att försöka göra det bästa av det.
Sara Hansén i 3an kör henne.
Vi kommer oxå att kvala Lady och Sara kör henne oxå.
Riktigt roligt ska det bli det var ett tag sen vi var ute och starta.
/ Sara


Onsdag

Började dagen med möte och sedan han vi inte med så mycket mer på förmiddagen än att fylla på foder,tvätta och snygga till i stallet.
Efter lunch körde jag och Niklas Jagette och Lady först GP med några back vändor och sedan ett varv på flisen, båda såg och kändes fina.
Sedan var det Blommans tur, hon sköter sig bra varje gång så nu är det dax att börja köra henne själv och hon ska börja gå med sällskap.
Philip var ute och körde Quinta en sväng men han fick inge fäste så vi måste byta brodd på han.
 
I morgon har vi heldag med ettor så då blir det fullt ös i stallet.
 

Välkomna tillbaka

I morgon börjar alla elever efter lovet och Niklas kommer och jobbar.
Hoppas ni haft ett skönt lov och att ni har laddat batterierna ordentligt.

Idag har jag städat och rensat på kontoret och haft möte med Åsa som har hand om praktiker. I morgon tänkte jag ta en svängom i selkammaren och tvätta täcken det ska köras massa häst oxå.
Freek håller på att sko travarna denna vecka.

Men innan jobbet i morgon ska jag till tandläkaren vilket jag inte ser fram emot .

Bilden nedan:
Mumin står ganska nöjd i sin sjukhage och får lite frisk luft.
Han går 2 promenader om dagen a 10 min. I morgon ska han få ett nytt zinkaband på sitt skadade ben. I slutet av Februari ska han ultraljudas igen och då får vi se hur det ser ut, innan dess går det inte att säga hur det läker. Det enda vi vet är att han inte kommer kunna tävla något mer tyvärr.
/ Sara


2013

Nu kör vi igen!
Idag hade vi först möte på morgonen sen körde jag Jagette som var pigg och glad som vanligt efter det tog jag lastaren och försökte jämna till Flisen så vi kan göra isbana där.
Efter lunch körde jag Lady,Maja körde Quinta och Amanda körde sin egen häst.
Sedan var det Blommans tur att röra på sig.
Satte på en Kapson och tänkte longera henne för första gången och det gick ju lekande lätt hon förstog på engång hur man skulle göra.
Hon var riktigt på tårna så jag ledde henne först ett par varv i ridhuset men hon gick mest på bakbenen och visade upp sig, sedan fick hon springa av sig den värsta energin innan jag började longera.
I morgon ska jag köra henne med Amandas hjälp sedan är det dax att börja köra henne själv.

Hejsan!

Hoppas ni har ett underbart lov och att ni varit snälla så ni fick besök av tomten på julafton.
Bloggen och jag har oxå tagit lite ledigt men nästa vecka kör vi igång igen som vanligt.
Hästarna har haft det lugnt och skönt dom med men eleverna som jobbat i stallet på lovet har motionerat dom lite med ridning bl.a.
Alla är friska och krya bara Pucken som står under behandling för sitt öga och Mumins status är oförändrad.


RSS 2.0