Blomman dag 14

Blomman


Kommentarer

Ville bara säga att det är trevligt att ni börjar skriva kommentarer. Fortsätt med det.
Nu ska jag titta på V75 och sen gå och jobba
Trevlig helg!


Tuffa tider

Som ni alla vet har ju den senaste tiden varit riktigt tuff så jag skyller på det för den dåliga uppdateringen.

Känns på nått sjukt sätt bra efter att Orion fick komma till hästhimmlen.
Jag var med honom till slutet och det känns så jävla skönt och det var han värd hur jobbigt det än må vara.
Tycker mer synd om Leffe som har varit med Orion från början och verkligen var jätte ledsen. Så jag och Jenny Alm åkte och plockade ihop en tröst pressent till honom.

Vill oxå tacka Jenny N-M och Jenny A för hjälpen och stödet och alla underbara elever som tröstat och skrivit fina saker <3

Har sex elever som är med mig hela dagarna nu och vi åker som galningar mellan stallet hemma och stallet på Solvalla och kör/rider,tömkör mm.
Det går riktigt bra och idag hade vi heldag på Solvalla,innan lunch körde vi motion på banan och slingan och sedan körde vi fort efter lunch med tre hästar.
Hästarna är pigga och glada och eleverna taggade så det är lätt å jobba, tyvärr var ju inte vädret med oss idag.

Tjejerna gör iordning hästarna
Längst bak Chippen, Takida, Jalle


Chippen


Emma smörjer och Sara städar i selkammaren
Fick hem ett paket från ATG kliniken i SKARA med kilar till Blommans hov idag och i paketet låg en liten pressent
så himla gulligt!!!!<3<3<3<3<3<3<3<<3Skulle lägga om bandaget idag och när vi åkte från Solvalla så bad jag ridläraren Caroline och ge Blomman en dos lugnande så det hán värka tills jag kom hem men det hade inte tagit så hon var en pain in the a* och jag fick ett psykbryt på henne *förlåt* men efter mycket om och men så fick jag på bandaget i alla fall.

Hoven
Den är brun pga jodspriten
Hon reagerar inte när man trycker i sulan vilket är bra,men i dag var hon haltare men tempen är ok så får se hur det ser ut i morgon

I morgon när jag kommer ner till stallet ser du till att vara bättre i skritten ok?

Jobbar jour i stallarna i helgen

Nu ska jag kolla när AIK tar sig ett steg närmare SM-GULD

Trevlig helg alla underbara
Kram Sara
Sorgens dag

Allas våran Orion Laser "farfar" lämnar oss idag.
Många är vi som har gjort och varit med om massa galet och roligt med dig.
Du kommer lämna ett stort tomrum efter dig och det kommer aldrig finnas nån annan Farfar än dig.
Va inte rädd Sören möter dig i porten...
VILA I FRID


Vi ALLA älskar dig<3


Husarrest

Den lilla galningen höll sig lugn i 15min sedan var det dax att ta in henne *suck*/Sara


Dag9

Bandage byte idag igen men idag fick jag droga henne hon e pigg som s****an började bocka på gången när jag borstade.
Sedan när jag skulle släppa in henne i boxen igen ställde hon sig på bakbenen och när jag stängde boxdörren la hon av världens brall så det dåna i boxväggen oooops.
Pratade med Kalle idag och bad han skicka nya kilar och han tyckte hon kunde stå i en "boxhage" en stund om dagen om hon e vild inne,så jag provar 30 min i morgon så får vi se om hon håller sig lugn där ute annars får hon husarest igen.

Lite bilder från omläggningen

Idag började NUM veckorna som är de intensiva sista veckorna för våra treor innan studenten.
Dom första två veckorna har jag sex elever så det är full fart.Dessa elever är med mig hela dagarna i två veckor.

Sara

2hnsam

Solvalla


Blomman dag6

Skritt


Blomman dag 6


Skön dag på Solvalla

2hnsam heldag på Solvalla idag.
Tjejerna körde killarna på slingan innan lunch och dom var det drag i tydligen.
Tjejerna gick sedan och åt och jag gick och fixade vatten i hagarna så länge efter det så släppte vi ut killarna och tog in damerna som tydligen har hört att det är bra med lerinpackning i alla fall Fresa... Med tjejerna körde dom bakvarv inne på banan.
Sedan fick dom oxå gå ut, vi mockade och snyggade till i stallet innan vi tog välförtjänt helg.
Tack tjejer för idag ni är jätte duktiga fortsätt så så blir det här riktigt roligt.

Caroline har jour i stallarna i helgen men jag ska ta söndag eftermiddag för hon ska tävla och i morgon har hon dressyr kurs i ridhuset.
Hon sköter Blommans medicin i helgen så får jag sova ut Tack!

Trevlig Helg på er!
Sara


Opus

Körde intervaller med Opus nu på morgonen,han kändes riktigt fin.
Det är så skönt att kunna gå upp tidigt å köra på fint underlag och solen välkomnar en till en ny härlig dag.

Nu åker vi mot Solvalla och har en heldag i det underbara vädret sedan tar vi helg.

Torsdag

Jag och Jenny var i stallet vid 06:30 så vi skulle hinna köra/rida innan lektionen och innan Flicka skulle åka.
Jag körde Anna och Jenny red Ödla vi va på ängen borta vid skjutbanan.
Sedan sa jag Hej då till Flicka som fick lämna jordelivet idag.
Efter det så filmade jag Jenny och Peter som skulle göra en instruktions video om Mockning till deras instruktörsutbildning.
Först var det meningen att jag skulle visa selning men jag kände mig inte så peppad på det efter att Flicka åkt.
Åkte till Lillhästen i Stav och handlade 2 linfrö säckar till Orion och ett Järvsöfaksbett åt Opus så att eleverna skall orka köra honom om han fungerar på det men jag ska köra honom på det ett tag först och se hur han känns.
Dax för lunch och efter det skulle jag ha haft Sara men hon hade migrän så Jenny följde med till Solvalla och körde och red hästarna där, fick även med en praktikant ut som red Pucken.
11 timmar senare är man hemma och har precis grillat för andra kvällen i rad. Det är så skönt nu när man kan sitta ute en stund på kvällen och koppla av.
I morgon är det 2hnsam som har heldag inne på Solvalla men innan dess ska jag köra lite intervaller med Opus hemma hade jag tänkt.
Och i helgen gör jag ett nytt försök till att vara ledig, får se hur det går....
Hoppas det blir lika bra väder i morgon som det var idag så hästarna får lapa lite sol och slippa täckena dock med ler inpackning som följd.
Kram och ta hand om varandra
Sara


Blomman dag 5


Flicka

VILA I FRID FLICKA LILLA!
Blomman dag 4


Flicka

Vi har tagit det jobbiga beslutet att Flicka ska få beta på dom evigt gröna ängarna efter att hon fått ännu en kraftig korsförlamning dessa problem har hon haft länge men nu på slutet har dom blivit kraftigare för varje gång och hon får riktigt ont. Vi har försökt att hjälpa henne så gott det går efter konstens alla regler men nu finns det inget mer vi kan göra tyvärr.
Hon kommer att åka nu på torsdag 22/3
Vi frågor kontakta mig eller Leffe
/ Sara


Gävle

Precis kommit hem från Gävle där våran Mumin starta mont'e med Amanda i sadeln.
Han hade spår 3 och efter massa väntan pga utrustnings krångel på annat ekipage och att veterinären ville kolla extra på två hästar så katapult startade mumin och tog ledningen hur enkelt som helst. Låg ensam i ledningen första varvet sedan fick han tryck och Amanda släppte ledningen.
Han har börjat haja lite vad det handlar om i allafall vilket är roligt. Han la av lite när han fick hästar framför sig men höll till en femte plats och 3000 riksdaler till skolan.
Resan dit och hem gick jätte bra och Mumin stog snällt i bilen, men det blåste typ storm på vägen dit det va lite obehagligt ibland.
Vill tacka alla som kom och hejade. Jätte roligt!
Nu letar vi nya lopp.
Sov gott kram
Sara


The story


Okey håll i er nu här kommer hela berättelsen:

Leffe blir kallad till kliniken i stav där veterinären visar bilder från MR röntgen och förklarar att Blomman inte går att räddas.
Leffe kommer ner till stallet där jag står och har övning och ber att få prata med mig,han berättar för mig det veterinären sagt och att vi måste ta bort Blomman.
Leffe ska åka upp och ringa skara där hon står sedan en vecka tillbaka och ge dom tillåtelse att ta bort våran älskade prinsessa.
Jag bryter ihop totalt men har min övning (Tack för att du är så förstående Sandra) kör Mumin på GP och gråter som en tok. Möter Caroline som är ute och rider och berättar att det inte går att rädda Blomman.
Kommer in i stallet och vill berätta för alla elever att Blomman ska tas bort så jag skriver i bloggen och på Facebook.
Sedan vill jag vara själv ett tag så jag tänker att jag rider ut i skogen med Surfinia (Blommans mamma) men hon var ju helt GALEN (kände hon på sig nått måntro?) Det gick inte att skritta för hon skulle bocka av mig hela tiden, fick stå i sadeln och ta mantag för annars hade jag hamnat på backen. Provade då att trava och det gick bra fick trava ända in i stallet hahahhha.
Åkte sedan och handla med min sambo och när jag kommer hem vid ca 16:45 ringer Leffe mig och frågar om jag kan åka till Skara i morgon(lördag) jag fatta ingenting jag trodde att hon redan var död men då visade det sig att veterinär i stav sagt att det inte går att rädda men dom i Skara vill ge henne en chans eftersom hon blivit bättre på en vecka hos dom. Utan antibiotika och tempen ör normal plus att hon skrittar bättre.
Dom har även skurit upp sulan i hoven så den ska jag lägga om var 4e dag och hon ska äta Metacam i 1månad men hon måste visa bättring dom två första veckorna helst.
Så prognosen är oviss men vi gör ALLT för henne.

Om vi inte ville hämta henne och ge henne tid så fanns det köpare där nere för dom blev helt kära i henne (vem blir inte det när man ser skönheten) men hon är INTE till salu.

Jag åker upp och hämtar tankkortet hos Leffe och pratar lite alla tre sitter som guldfiskar och fattar ingenting  fixar sedan bussen nu ska hon bara hem!


Jenny Alm och min hästskötare Cornelia ville jätte gärna följa med så så blev det.
Vi åkte från Berga(världens bästa skola) kl 07:00 och var nere i Skara vid 11:30 efter att jag stannat och köpt en blomma åt personalen där nere.
Tänkte att våran Blomma får dom inte men en växt  kan dom få att vårda lika bra som dom vårdat våran älskling Bergas Blomma HS.

Vi hade laddat upp med kornkross (som hon älskar) morötter och äpplen och Cornelia fick bära in hinken med godsakerna gissa om hon blev glad.


Hon gick rakt in i lastbilen (tror hon ville hem)


Resan gick jätte bra och Cornelia och Jenny är bäst! Cornelia tog en tupplur hehe(somna inte med oss i närheten då kan man fastna på bild)
Vi sjöng schlager låtar och lyssna på snyft låtar och vi grina ikapp hahahaha

Vi ringde på väg hem och frågade om stalltjänsten kunde fixa en box åt henne och det gjorde dom.Tack så jätte mycket!
Hela stallet välkomnade henne när vi lastade ur med glada hejaropVar ner i morse och mockade och gav medicin och sedan  vid 14:30 och mockade igen och borsta.
Hängde upp en borste som hon leker med som sjutton.


Håll alla tummar och tår för henne nu.

I morgon är det dax för start igen det blir Mumin som startar montè i Gävle Lopp1 spår3 och Amanda rider igen mer om det i morgon.

Våra ston inne på Solvalla hade tydligen varit på rymmen igår antingen pga slarv från personalen eller att nån idiot öppnat grinden och släppt ut dom så nu efter hockeyn (Heja Gnaget!) ska jag åka in och kolla att dom är okey,det fanns inga tydliga skador iallafall igår men jag vill se hur ben ser ut idag.

Kram Sara

Hemma

Nu är hon äntligen hemma. Skriver i morgon vad som hände igår fredag och vad som händer framöver.
Är så trött psykiskt så jag orkar inte idag men några bilder kan ni få.
Kram hörs i morgon


Har aldrig trott på GUD

Men nu gör jag det....
Ska hämta hem Blomman i morgon dom tror hon kan klara sig.... Man vet inte säkert men man måste ge det en chans.
Om vi inte ville ta hem henne finns det köpare på henne i Skara för dom älskar henne men tyvärr hon är INTE till salu!
Fan va glad jag ääääär!
Var ute och skrittade Surfinia i skogen och grina som en galning och höll på att bli avbockad hela tiden för hon var galen helt i onödan TACK FÖR DEN!
Blev ingen ledig helg nu heller men va faaan gör det jag är skit glad!
Kram på er!!!


VILA I FRID

VILA I FRID......VI FÖRSÖKTE GÖRA ALLT FÖR DIG MEN DET RÄCKTE INTE ..FAAAAAAAAAAAAAAAN VA MAKTLÖS JAG KÄNNER MIG!!!!!!!!!!!!!

TACK KALLE FÖR ATT NI TOG HAND OM HENNE SISTA TIDEN!

SÅ JÄVLA ORÄTTVIST!!!!!!!!!

ÄLSKAR DIG BLOMMAN TA HAND OM STEVE
Torsdag

Ettor på förmiddagen och dom flesta ville prova på att rida så så fick det bli och det gick super bra.
Sedan till Solvalla och motionera hästarna där.
Rainer körde Takida och Fresa
Julia red Pucken och Mona
Sara red Jalle och Chippen
Sandra och Emma som inte mådde bra för dagen hjälpte till att göra iordning hästar åt dom andra.
När vi var på Solvalla så red Jenny Ödla och Sarski Anna på flisbanan och det hade gått jätte bra.

I morgon Fredag blir det både övning hemma och på Solvalla och sedan en välbehövlig ledig helg, kanske åker in på lördag och kollar på licensloppet.

/ Sara


Start

På måndag blir det start igen för Mumin och Amanda på Gävle denna gång.
Lopp 1
Spår 3

Heja heja


Väntar

Inget nytt om Blomman det kan ta upp till en vecka att få svar men hon får ingen antibiotika och tempen är normal.

Tack

Fick denna söta blomma av Sandra och familj för att vi passade deras hund när dom var inne på sjukhuset.
Tack så mycket men det hade ni inte behövt.
Sandra var så gullig när hon kom med den till mig så jag tjura som en barnunge som vanligt men det bjuder jag på :p
Fick en blomma för nån vecka sen oxå av Amanda och Emma så dax å plocka fram de gröna fingrarna så jag inte får skäll igen för jag glömmer att vattna dom.


Blomman

Hon har idag genomgått en Magnet röntgen och narkosen gick bra*skönt*
Nu ska bilderna undersökas noga så vi får snällt vänta på svar.
Hon är fortfarande lika halt.
Sara


Blomman

Blomman kommer MR röntgas i morgon istället så återkommer om hennes status i morgon. Men hon har inte fått nån antibiotika på två dagar och tempen är nere runt 37,7.
Sara


Sandra

Har haft kontakt med Sandra hela eftermiddagen/kvällen och hon har röntgat ryggen och den var ok sedan har hon röntgat handen och väntar på svar från läkaren.
Hon känner sig mörbultad men ok efter omständigheterna.
Jag har Sandras familjs söta lilla hund Tindra här hemma medans dom är på sjukhuset hon är riktigt charmig.

/ Sara


Rakan

Körde som sagt på rakan på eftermiddagen Quinta gick sitt första snabbare jobb och såg ok ut, Santana och Yoggi var oxå fina såg riktigt peppade ut. Sara red Mumin och det fanns inget att klaga på där heller anmäler ut han i morgon till Gävle nästa tisdag.
Sandra körde Zebb och han såg oxå riktigt fin ut men under sista intervallen händer nått och Sandra trillar ur. Zebb klarade sig helt utan skador och Till Sandra fick jag ringa ut en ambulans,hon klagade på smärtor i rygg och handled. Mamman var snabbt på plats oxå, resan gick till sös där dom nu väntar på svar från röntgen.
Jag blev med bil och hund men vad gör det lilla Tindra är super gullig.
Hoppas du repar dig snabbt Sandra Krya på dig Kram Sara

Tack alla som snabbt var på plats och hjälpte till både på rakan och i stallet


Rakan

Var ner och fixade till rakan innan lunch, så skönt att all snö och is är borta och solen börjar värma på


Lycklig

Slängde av Opus brodden idag och körde första jobbet med honom.
Han var riktigt fin, värmde först 3 varv på flisen alltså 6,6km och sedan körde jag 8 intervaller i ca 50 tempo släppte på bara för att känna lite två intervaller och då körde jag 46 med björngrepp och spetsade öron.
Han kan ju så klart gå fortare men detta var ju det första jobbet så jag är super GLAD!
Han ska ju gå stadiga 40 hemma innan det blir på riktigt.

Väntar på att få höra nått från Skara....
Men bilderna ska skickas till Tyskland och läsas av så det tar några dagar innan vi får svar. Men jag vill ju veta att hon klarade narkosen mm.

Nu efter lunch ska 2HH köra på rakan
/ Sara


Skara resan

Började dagen med att stiga upp 05:45 och gå till Ridstallet och fodra,mocka och släppa ut hästar och även slå på en tappsko på Mike. Sedan kolla läget i Travstallet och fylla på hönätet.
Åkte sedan till Stav där jag mötte David och Anna som la bedövning på Blomman så hon skulle kunna stå bättre under resan.
Hon var så duktig som gick rakavägen in i lastbilen.


Hon har stått super snällt hela vägen som om hon aldrig gjort nått annat......
Vi stannade i Laxå och handlade lite och då fick hon lite Kornkross och morötter som hon snabbt gluffsade i sig


Väl framme i Skara så skrev vi in oss och lastade ur sedan kom Kalle dit och han visade oss hela kliniken och vi fick se MR kameran som Blomman ska röntgas i på måndag.Skithäftigt och jag vill vara med å se det  men det är ju lite svårt när det är 35mil bort *snyft*
Kalle visar den sköna madrassen som våran älskade skrutt kommer ligga på (den är inte uppblåst på denna bild)


Blomman ställde sig direkt och började käka höt som hon fick och kollade in nya lyan.


Kalle bjöd på kaffe och vi snackade lite skit innan vi började resan hemåt igen.
Det känns så jäkla bra att Kalle är där nere med henne , jag vet att hon är i goda händer och att jag kommer få  bra information om läget hela tiden vilket känns sååååå bra.
Kalle är en super kille och jag vet att han kommer bli en grym veterinär med erfarenheter han samlar på sig hela tiden. Han blev klar för ca ett år sedan efter 5,5 år i Uppsala. GRYMT jobbat och jag e så jäkla avundsjuk! Jag vill oxå hålla på med sjukvård på häst på nått sätt. Jag älskar mitt jobb det är inte det men jag har alltid velat hålla på med skador sår och sånt.
(Kalle är alltså gammal elev här på Berga)

Kom hem nu kl 19:40 och kommer nog däcka i soffan som en klubbad säl.
Ny dag imorgon med jour i stallarna.
Tack Amanda för att du satt hemma hos mig och tog hand om hundarna!

Sara


Förberedelse

Nu görs det smarriga mackor inför resan,vi fick med oss svärfar oxå så bussen blir full men hundarna lämnar vi hemma med snälla Amanda.
Kommer uppdatera under dagen i morgon.
Blir tidig uppgång i morgon vid 05:45 ska fodra och släppa ut i ridstallet snäll som man är då det är dåligt med folk där i helgen. Sen hem och duscha och åka från Berga vid 08:45 och träffa Veterinär David kl 09:00 så Blomman får lite smärtlindring inför resan.

Trevlig helg på er
Sara


Fredag

Fredag igen då, dagarna och veckorna bara springer förbi. Idag har jag 2HH hela dagen och vi kör ett gäng hästar hemma först och sedan åker vi till Solvalla och tar hand om hästarna där. Mona och Fresa ska gå licenslopp i morgon så dom kommer gå lite lugnt idag.
Licensen för tjejerna går riktigt bra och hästarna kämpar på som vanligt, dom tycker det är så roligt.
Ettorna igår börjar så smått köra själva och det såg jätte bra ut och idag komner My att rida Opus så att han hålls igång ordentligt.
Efter Solvalla ska jag åka och hälsa på Blomman sedan blir det en lugn kväll så man är pigg till på Lördag när vi åker med Blomnan till Skara.
/ Sara


Lördag

Ja nu är det bestämt på lördag vi 09:00 åker vid mot Skara med lilla Blomman.Veterinären kommer och ger henne smärtstillande så hon fixar resan utan smärta.
Så på lördag morgon går jag upp och hjälper ridstallets stalltjänst där det är kaos pga att folk har blivit sjuka och sedan bort till kliniken och hämta Blomman,det blir en trevlig liten tur på 35mil enkel resa.Lämna henne där och åka hem och ha jour i stallarna. Sen får vi se hur länge hon blir kvar där nere.
Ska bli roligt att se hur det ser ut i Skara har aldrig varit på den kliniken och sen får jag ju förhoppningsvis träffa Kalle oxå det va ju inte igår direkt. Senast var när vi var på Ultuna med Takida när Kalle fortfarande pluggade till veterinär och nu är han ju klar och jobbar i Skara.

Dax att gå ner och jobba igen det blir ettor nu på eftermiddagen igen hade ett gäng i morse oxå och det gick ju strålande bra.
Kram Sara


Skara

Jag och Leffe var nu på eftermiddagen på kliniken och pratade med veterinären om hur vi ska gå vidare med Blommans behandling och han tyckte vi skulle åka  till Skara och söva henne och magnetröntga hoven.
Så nu väntar vi på besked om när vi får komma sedan åker nog jag och sambon på en liten tripp på 35mil enkel resa.
Men jag åker mer än gärna bara vi/dom hittar var felet sitter så hon får bli frisk nån gång.
Lämnade även in blodprov på dom andra två fölisarna för att kolla att deras värden är okey.
Blommans värden är  normala nu men hon  har ju haft höga vita.


http://www.hastklinikerna.se/besok-klinik/skara/


Hoppas hinna säga Hej till Kalle (gammal elev) som nu jobbar som veterinär där nere.


Så fortsätt hålla tummarna för lilla Blomman är ni snälla
Kram Sara


Måndag

Lovet har flytit på bra,har fått mycke hjälp av snälla elever (: både hemma och på Solvalla.

Var till Blomman idag men dom hade inte hunnit titta på henne ännu?
Hon är i alla fall pigg och glad men fortfarande halt.

Flicka fick ännu en stor korsförlamning i torsdags och vi fick provsvaren idag och dom var skyhöga tyvärr, nu måste vi fundera på hur vi ska göra med henne,hon mår inte bra av att få detta hela tiden och vi kan inte ha en skadad/sjuk häst bara ståendes :( och hon mår ju inte heller bra av att bara stå i en hage å glo.
Men jag och Leffe ska prata om det i veckan.
Det bästa vore om någon skulle vilja ha henne som promenadhäst.Istället för Flicka så körde vi in Jalle till Solvalla som kommer bo där ett tag.
Pucken blev superglad när han fick syn på sin bästa vän Jalle men Chippen var inte lika nöjd :p
Han sprang och jagade Jalle och trodde han va kung i hagen.När vi kom hem så red Emma Surfinia och jag städade ridhuset,sopade läktaren och plockade ordning bland alla sittkuddar mm och sedan började jag sopa väggarna inne i ridhuset, får fortsätta en annan dag.

Sara

Besök

Har besök i helgen av Bella som gick på Berga mellan 2006-2009.
Efter studenten jobbade hon på Menhammar stuteri på Ekerö och nu jobbar hon på Äppelvikens ridskola.
Vi har varit och hälsat på Blomman och hon var pigg å glad.
Bella köpte morötter till sin älskling Ödla och gissa om hon blev nöjd.
Satt även och kollade på Dressyr träning för Traudi en stund, hon har alltid intressanta träningar och man kan ju suga upp en och annan ide som man kan använda när vi rider travarna.
Kram Sara


Lov

Blomman står kvar på kliniken men gör små framsteg hela tiden och är pigg å glad.
Vi frysmärkte inte henne i måndags utan det får vi göra framöver när hon mår bra igen.

Har haft hjälp hela veckan att motionera alla hästar både hemma och på Solvalla
så Tack till er!
Hästarna är riktigt på hugget för dagen.
Tömkörde Fresa idag och hon var super busig haha sedan red vi resten på slingan i solskenet. Pucken tyckte snövallarna som inte hunnit smälta bort var jätte läskiga, annars bryr han sig ju inte om nånting men idag var det mesta läskigt.
Emma trimmade lite dressyr på Mona och Chippen
Flicka fick en släng av korsförlamning i torsdags så jag lämnade in blodprover idag för att se om det var det och även ifall det är nått annat som spökar.man e ju lite extra försiktig nu med tanke på Blomman.
Jag har jour i stallarna i helgen och jag har lovat att harva ridhuset eftersom Traudi kommer och har kurs.RSS 2.0