2H

Tjejerna i 2H imponerade på oss i dag 😀 Vilket arbete dom gjorde, jobbade snabbt och effektivt som ett team.

Alla hästar motionerades och mycket eget ansvar togs. 
Tror dessa tjejer gick hem med ett stort leende på läpparna och en spark i baken på självförtroendet👍🏻 

Nästa vecka blir det Båth för två av dom och vi andra kommer träna på klockan mm

Bra jobbat !!!

Jenny klippte Santana idag på eftermiddagen

Licenstisdag

I tisdags körde jag mitt fjärde licenslopp. Jag körde Blomman och vi hade spår 4. I värmningen så var hon väldigt lugn och fin, men till loppet så blev hon väldigt taggad och visste precis vad hon skulle göra. Sara körde Nova och dom hade spår 5. Alla provstarter gick jätte bra och även starten till loppet. Spår 4 är ett väldigt snävt spår, så med tanke på det så gick det väldigt bra och vi kom iväg felfritt alla gånger. När loppet gick så körde jag framåt och la mig i dödens, men Blomman blev väldigt het, så Sara körde om mig och lade sig framför mig så Blomman kunde lugna ned sig lite. Jag är super nöjd med Blommans prestation då hon kändes väldigt fin👍🏼Lite bilder

Bilder från Veckan

Banarbete
Jenny ute och kör på slingan med ett gäng elever
Några elever från 1A provade att rida några hästar. Här Isabelle med Santana(till Salu)
Ankan är en klippa
Prinsen på språng
Rakan ny harvad och sladdad
Nova och Blomman från Solvalla igår kväll(tis)
Några ur 1B gick loss på lastbilen👍🏻

Första gången hos Båth

Rapport från Alma i 2H som varit hos Båth idag för första gången.En dag hos Båth!
Idag åkte jag och Jenny till stall båth. Vi kom dit runt 08,00 och då kollade vi vilka hästar jag skulle köra. Jag hade fått Superdry och Eilote(vet ej stavning). Första heaten så körde jag superdry som kändes fin men va lite på den latare sidan. Vi körde i 30 tempo båda heaten. Eilote var lite mer på än Superdry och var väldigt rolig att köra. Efter dom två heaten  hade jag kört klart och spolade av all utrustning då allt var lerigt inkluderat jag själv. Det var väldigt lärorikt att komma ifrån Berga och kör lite andra travhästar än våra egna på skolan😊Licens

Igår körde jag mitt tredje licenslopp och det var super roligt, jag körde Nova och hade spår 1 på 2160. Så jag ledde den bakre volten. Och allt gick jätte bra, jag tajmade in så det blev perfekt på kommandot kör. Och allt kändes bra. Efter de 3 provstarterna som vi skulle göra så gick loppet och då hamnade jag 4:de invändigt och låg där hela loppet, men Nova skötte sig super bra och kändes väldigt fin.👍🏼


Veckan

I veckan har ettorna kört själva för första gången och det har gått jättebra. Vilka fantastiska hästar vi har som lugnt och fint utbildar våra nya kuskar.


Treorna tränade positionsövningar på rundbanan och tvåorna körde motion med ett gäng och fort med ett annat. 

I morgon är det de sista ettornas tur att köra själva sedan har dom två ggr kvar innan dom byter till ridning och vi får tre nya gäng till trav. Efter det så väljer dom inriktning antingen trav eller ridning. Hoppas att många fått blodad tand och väljer trav.

Hoppas ni sett vårat anslag om sköna varma kläder till vintern. Kläderna är för all personal och elever.

På lördag kör Sofia sitt tredje Licenslopp, denna gång kör hon Nova. Jag kommer ta in Gertrud och känna hur långt vi har kvar till kval.


Vädret var inte så trevligt idag☔️

Licenslopp 2

Idag körde jag (Sofia)mitt andra licenslopp. Jag hade spår 3 med Veloce och Sara hade spår 4 med Lena. Allt gick jätte bra med voltningen den här gången. Vi var 11st till start så det var lite rörigare idag än förra gången. När starten gick så valde jag att köra i dödens. Sara la sig i rygg på mig. Det var ett bra lopp, för att vi höll ett jämt lugnt tempo och höll ihop klungan ordentligt. Hästarna och kuskarna var jätte nöjda efteråt.
1C och YRK

Tredje övningen för det här gänget och sista i rockhard, nästa gång kör dom själva ( för dom som känner sig redo för det)

Är väldigt glad att alla samarbetar på ett bra sätt i stallet och har roligt tillsammans med oss instruktörer och hästarna.

I morgon är det Solvalla och Licenslopp för Sofia. Hon kör Veloce igen som för dagen är väldigt pigg och glad (start snart)
Jag kör Lena denna gång.

Trevlig helg!


Glada hästar

2H idag.

På morgonen körde Karina och Jenny Only och Veloce medan jag hämtade eleverna på skolan.
Halva gänget tränade positionsbyte på rundbanan med Karina på förmiddagen. Det gick kanonbra👍🏻 och eleverna kom in i stallet med ett stort leende.

Efter lunch körde vi jobb med Gertrud,Nova och Ankan.
Vi körde 3000m i 40 tempo och hästarna såg ut som flygmaskiner. Nu är det dax att snäppa upp träningen på dessa tjejer.

Efter att vi var klara med hästarna så flyttade vi en garderob ut till stallet och plockade iordning lite grejer. Vi får ta det lite  vartefter men vi är snart helt i ordning.
Licensrapport

Licenslopp
Igår lördag så körde jag (Sofia) mitt 1:a licenslopp. Jag körde Veloce från spår 2, Sara hade spår 1 med Nova. Jag tyckte att jag fick ett bra spår då det var första gången jag voltade med massa hästar runtomkring. Sen var de tur att Sara hade spår 1, så hon kunde hjälpa mig om jag var lite tidig eller sen i volten. Vi gjorde 3 provstarter och i den första när vi skulle gå iväg så blev det galopp, för jag hade inte tillräckligt med stöd i tömmarna. Men i dom andra två provstarterna så gick det jätte bra och jag skötte mig bakom tömmarna. I den fjärde starten så skulle själva loppet gå, och vi kom iväg felfritt och jag körde till ledningen då Sara ville ha en rygg med en pigg Nova. Så jag ledde hela loppet, och allt gick jätte bra. Jag var jätte nöjd med Veloce. Ser fram emot nästa gång.


Nova Solvalla

Igår lördag var jag på Solvalla och körde med i licensloppet med Nova. Hon var väldigt laddad i värmningen.

Hon sköter sig bra i voltningen och hon är väldigt startsnabb.
När starten till loppet gick gick hon iväg bra men släppte ledningen till Sofia och Veloce då jag tyckte att hon behövde en ryggresa pga att hon låg på rätt hårt. Hon följde med bra. In på upploppet gick Veloce iväg då hon fick tryck från häst utvändigt men Nova höll bra till 3e platsen. Hon är på gång men behöver lite mera tryck sista biten tycker ja så vi ökar på intervallerna hemma och hon får gå med i några fler provlopp innan det blir start igen.
Hon tar inte riktigt ut sig heller då hon knappt rör på näsan när hon kommer in. Pulsen är bra så det är inget fel på konditionen i alla fall.

Vi kämpar på!

Nova innan avfärd mot Solvalla
Görs i ordning för värmning

Övningar

Ettorna är igång med sina hästövningar och denna vecka har dom kört för första gången. Det har gått strålande bra👍🏻 och hästarna sköter sina uppgifter på ett fantastisk sätt❤️

Bra jobbat alla elever!

Idag fick vi hjälp med att tömma gödselcontainern👍🏻

I måndags körde ena gänget treor fort och andra halvan körde motion.
Tvåorna körde motion i torsdags.
Vi har även skruvat massa garderober och fixat för att komma iordning i dom nya lokalerna.

I morgon ska jag,Karina och Sofia till Solvalla med Nova och Veloce.
Sofia kör sitt första Licenslopp och jag ska köra några kompliteringslopp.
Jag fick spår 1 och Sofia spår 2.

Trevlig helg!
RSS 2.0