Lördag

I kursen Idrottsspecialisering Trav för 3orna ingår att ordna en aktivitet för barn eller ungdomar.
Så igår lördag var det dax.
Tjejerna hade bjudit in barn från stall Minstars att deltaga och det kom ca 25 barn och föräldrar.
Det började med en tipspromenad och korvgrillning  för att få ihop gruppen lite och sedan selades hästarna med hjälp av alla barn.
Vi fick mycket goda och fina ord om våra fantastiskt snälla och barnkära travhästar som snällt står och låter sig klappas och gosas med av ett gäng barn samtidigt.

Vi som inte skulle åka från början tog en promenad ner till Flisbanan där vi bytte av kuskar. Alla barn var mycket glada och nöjda och önskar fler dagar som denna. När alla barn åkt så stod där ett antal föräldrar kvar och hoppa å studsa för att dom så gärna skulle vilja prova.
Självklart fick dom det! 
Så nu har jag funderingar på att ordna en vuxenkurs över en helg.

Efter körningen skulle ju hästarna duschas och det var ju oxå jätte roligt och intressant för alla barn som självklart fick hjälpa till.

Bra jobbat tjejer och väl utfört och genomtänkt aktivitet! 

Nu laddar vi för ELITLOPPET!
/Sara

Veckan

I måndags skrev Licenstjejerna sina prov och alla klarade det med god marginal.
GRATTIS!
Bara ett lopp kvar sedan är det bara att plocka ut licensen.
I det sista loppet kommer Bella och Malin rida Montè
 
I går torsdag hade jag en praktikant som går i 8an i från Huddinge.
På förmiddagen fxade vi först stallet och sedan fick mina elever lära ut till praktikanten hur man selar med remsele.
Efter lunch körde vi motion på flisen och då hade vi en till praktikant, Det var Erika från kontoret på Berga som ville komma ner till oss i travstallet och se vad vi pysslar med om dagarna.
Hon ville gärna följa med ut och köra så hon och jag körde Takida
 
Bra jobbat!
Är ni fler från personalen som gärna vill följa med ut på en tur så kom ner så bestämmer vi en dag som passar. Välkomna!
 
Tintin tog med Praktikanten Alexandra i sin vagn.
Ebba körde Galeja och det såg avspänt och fint ut.
Felicia H körde sin nya favorit Fashion som idag var lugn och fin.
 
 
Takida
Fashion
 

Efter övningen så var det Kadriljträning och det såg riktigt bra ut.
I år är det våra ettor som kommer rida och köra i kadriljen på Bergadagarna då våra tvåor är på praktik och hinner inte öva.
 
 
Idag Fredag så bjöd Felicia A på fika eftersom hon tuggat grusväg när Opus hoppade över en vattenpöl och hon var inte med på noterna.
Tack för fikat!
 
Sedan körde tjejerna motion med ett gäng innan lunch
Efter lunch ville Felicia K och Frida plåga sina kroppar och rida Montè så dom red GP med korta läder (dom var rätt lökiga när dom kom hem)
Sanna. Felicia A och Bella körde fort på rakan med Lena, Santana och Galeja.
Bella i trean fick köra istället för mig då jag kännt mig uppblåst idag pga graviditeten. Men jag stod vid rakan och tittade och fångade dom på bild.
 
 
 
Sanna och Lena
Lena Galeja och Santana

TREVLIG HELG!

 
 

Nu är vi tillbaka på den nya hemsidan!

Hej och Välkomna till Berga Travstalls blogg.
Här försöker jag Sara (instruktör i travstallet) att uppdatera er om vad som händer runt travhästarna på skolan,ibland skriver oxå eleverna här på bloggen, Så ni elever som vill skriva några rader och har bilder kom gärna ner till stallet och blogga.
 
Idag har vi haft kosläpp på morgonen och det gick galant.
 
Om tre veckor är det dom årliga BERGADAGARNA ta med alla ni känner för en hel dag hos oss.
Det kommer att vara uppvisningar på stora ridbanan,ponnyridning,massa hantverk och mycket mer.
Så boka 31/5-1/6 mellan 10-15.
 
Idag ska licenstjejerna köra näst sista loppet och göra det skriftliga provet för att få ut sin Körlicens så jag vill önska dom Lycka till med det.
 
Bild:
Petronella gör ordning Quinta inför ett licenslopp på Solvalla
/ Sara

Opus löshoppning


Sista trav veckan för 3H & 3HN

Hallå! Nellan, Malin och Bella som bloggar idag.
Den här veckan så har vi haft våran idrottsspecialisering. I måndags motionerade vi hästarna som vanligt, hade hälsokontroll och lindning. Efter det drog licensgruppen iväg till Solvalla. Där körde Bella - Galeja, Nellan - Quinta, Malin - Lucky, Michaela - Takida, My - Lady och Janina - Speedy. Allt gick bra, hästarna skötta sig prima!
 
I tisdags hade vi teoretiskt och praktiskt prov i utrustning och skydd. Det var blandade frågor om allt möjligt, om hästen bryter åt ett håll, vad man kan ha för att hindra det och varför, mm. På det praktiska provet fick vi ett papper där det stod att hästen t ex behöver en extra växel på upploppet, kvastar med svansen, rädd för stänk, osv. Det var roligt och lärorikt! Bra att kunna. Vi motionerade även hästarna.
 
I onsdags löshoppade vi på förmiddagen. Först ut var Bellas privathäst Wille, han var duktig och visste vad han höll på med. Sedan hoppade Opus, han är duktig på att hoppa och hoppar med marginal i galopp! Sedan hoppade Quinta, han har aldrig löshoppat förut men han verkade tycka att det var roligt. Hoppa gjorde han också. Efter Quinta var det Santanas tur, han verkade tro att bommarna skulle äta upp hans ben och lyfte på dom ordentligt! Duktig häst. Sist ut var Ödla som också var duktig och tror hon också tyckte att det var kul. På eftermiddagen motionerade vi resterande hästar och sist på dagen selade vi på tid. Vi selade med QH selarna och bäst tid hade My som selade på 2 min och 15 sekunder, alla andra låg några sekunder efter. Det är bra att kunna sela snabbt! Janina som inte kunde vara här idag körde snabbjobb på Santana igår, han var också fin!
 
Idag är det torsdag och på förmiddan gjorde vi stallet och motionerade hästarna som inte skulle gå snabbjobb, Viktoria körde snabbjobb på Takida innan lunch tillsammans med My och Ödla och det gick bra. På eftermiddagen så körde vi snabbjobb i två grupper. Först ut var Nellan - Lucky, Amanda - Opus och Bella - Lena. Alla hästarna skötte sig fint, Opus håller bra tempo med varmbloden då han är stallets enda kallblod. Han börjar bli riktigt fin nu! Lena var pigg och glad och kändes fin, Lucky koncentrerade sig jätte bra och sprang på fint, han vart taggad. I andra gruppen körde My - Lady, Michaela - Quinta och Malin red monté på Chippen. Lady var jätte fin och stark, Quinta skötte sig också bra och Chippen var jätte fin och jätte taggad!
 
Imorgon, fredag, ska vi åka in och kolla på tävling på Solvalla. Det är våran sista hästövnings dag vilket är riktigt sorgligt... Det bästa med Berga har ju trots allt varit hästövningarna, vem tycker inte att det är helt underbart att få tillbringa en hel skoldag i stallet liksom? Perfekt!  
 
Malin och Chippen
 
My och Lady
 
Nellan, Amanda, Bella, Lucky, Lena och Opus.
 
Quinta och Michaela
Qinta, Michaela, Lady och My.
Lucky och Nellan
Opus och Amanda, Bella och Lena
Blomman
Viktoria, Takida, My och Ödla
Janina och Speedy
 
Malin och Chippen
Amanda, Galeja, Lena, Bella, Malin, Chippen, Nellan och Lucky

Galeja och Amanda

Saknad

Som det flesta vet så är jag Gravid och ska "föla" i september.
Så idag är jag halvvägs in i graviditeten och har börjat tänka på att jag kommer vara borta från alla elever och alla älskade hästar en tid. Fy vad hemskt!

Niklas kommer jobba i Travstallet istället för mig så jag känner mig trygg och ni elever var snäll med honom!


Klämdags Fredag

Dålig uppdatering av mig, Fy skäms!

Idag var det lugnt på övriga gården men i stallarna var det fullfart.
De som jobbade med mig var Izabella,Felicia A,Sanna och Mathilda.
Sedan kom Frida och hjälpte till (hon jobbade i svinhuset i helgen) På förmiddagen dök både Fridas och Felicias familjer upp i stallet och fick åka lite travhäst och alla syskon fick skritta lite på Fresa.
Bella red massa hästar och körde Opus.

Det är alltid lika trevligt när vi får besök och att få ge någon möjligheten att prova på våran fantastiska sport är jätte roligt. Att se alla mungipor som går upp till öronen när de kommer tillbaka till stallet efter en motionstur,det värmer i hjärtat.

Nästa vecka har våra blivande studenter  sin sista Trav vecka. Ledsamt såklart men nu ska de ut i "riktiga" livet och jobba och ta hand om fina hästar.
Vi kommer såklart sakna er men nu måste navelsträngen klippas.

Igår på Solvalla vann våran gamla elev Linnea Persson sitt första storhäst lopp med hästen Io Eld GRATTIS!!!!!

Linnea jobbar hos Hans-Owe Sundberg
Där hon gjorde praktik när hon gick på Berga. Så ni som just nu är ute på praktik tänk på att det kan vara en framtida arbetsplats så ge järnet och ta åt er allt ni bara kan.

Kram SaraRSS 2.0