Fullt ös

Vilka tjejer man jobbar med!!!! Det går av bara farten här i stallarna, det rids och det körs, hästar in hästar ut.
Jag är imponerad av deras arbetsvilja
och glada humör.
Så jag tänkte att jag skulle göra dom ännu gladare och åkte och köpte fika kakor,bullar, godis och läsk.
På eftermiddagen när jag var ute och harvade banorna så tog tjejerna fika paus och när jag kom tillbaka så tänkte jag att nu ska jag ta mig en kaka. Jo hej ni det kunde jag ju glömma då dom tryckt i sig ALLTING hahahaha men det var dom värda!
Det fnissades ganska ordentligt från fem proppmätta magar när jag stack ner handen i de olika påsarna och burkarna utan att finna nånting.

Blomman Blomman Blomman denna fantastiska lilla häst eller så liten är hon ju inte längre för idag har hon gått ur sina bäbisskor och har nu vuxen storlek 1or.
Tänkte att jag ska mäta henne i morgon och se hur mycket hon vuxit sen sist. Hon har breddat sig i kroppen oxå och ser nu mer ut som en häst.
Körde henne idag i rygg på Tuva och Chippen men det hade inte behövts då hon var ännu finare än vanligt. Fick säga till Tuva att öka farten lite eftersom Blomman tyckte det gick för sakta.

Nu kom det efterlängtade regnet hoppas bara att det kommer måttliga mängder så det hinner tas upp i marken och inte orsaka problem för skörd mm.

Imorgon är det dax för mig att gipsa om Domingos hov och sedan vänta fem dagar till innan återbesök på kliniken och då kanske få på sko igen om allt ser bra ut.

Trevlig kväll!


Tuva galopptränar Opus


Måndag

Tre nya sommarjobbare idag Johanna Jenny och Emelie plus Ulrika som jobbat en vecka redan och Tuva som tar igen praktik i två veckor.

Ridhästarna ska igång nu efter sommar ledighet så Jenny Johanna och Emelie tar hand om det.
Dom han med att skritta alla på flisen, tre busfrön börjar vi med longering på så dom inte kryper ur skinnen ute. Säkerheten först!

Jag Ulrika och Tuva hann med alla travhästar oxå.
Tuva har idag börjat galopp träna Opus och det tyckte han var roligt. Nu ska hans tjockis mage bort!
Ulrika som inte är så van med travisar är nu hur duktig som helst och selar rider/ kör hästarna helt själv.
Bra jobbat på bara en vecka.

Freek började jobba idag så han har skott några travhästar och slagit på lite tappskor på ridhästar. I morgon fortsätter han att sko travarna.
Blomman ska skos på morgonen och sedan ska jag sätta igång henne igen. Har tyvärr inte hunnit pga allt som hänt förra veckan.

Det har varit skönt att det varit fullt upp idag då min älskade moster gick bort igår kväll och jag följde med min mamma till sjukhuset för att säga Hej då till henne.
Jag har aldrig sett en avliden person förut och var lite nervös för det men det var så fint och rofyllt.
Vila i frid Lillemor <3

Ta hand om varandra!
Kram Sara


Underbar dag

Vilket väder vi haft idag, det behövde vi efter det som hänt i veckan.
25-30 grader och stålande sol. Vem blir inte glad av det?
Vi började dagen med att visitera alla beteshästar och sedan spånade vi upp alla boxar.
Sedan var det dax att motionera hästarna, vi började med stona och efter lunch tog vi killarna.

I morgon kl 08:00 ska jag åka med Domingo till kliniken för omgipsning av hoven.
Jag har köpt en blomma till personalen på kliniken för deras hjälte insats och proffsiga och snabba hjälp i tisdags <3

Kan ni luska ut vem som ätit lite väl mycket av det goda i sommar?
<3

.


Onsdag

Idag har det varit en tung dag men som sagt måste livet gå vidare och vi har fler hästar som behöver våran omvårdnad och kärlek.

Hovslagaren var här idag så det blev mycket knatande med hästar till och från olika sommarhagar.
Sedan har vi gett hästarna som står inne på nätterna lite extra kärlek och puts.

Ja vi fick mycket gjort fast inga hästar blev motionerade det tar vi tag i i morgon igen nu måste vi köra på som vanligt och se framåt.

Och i morgon är vi fullt manskap igen så då kommer det gå undan :)

Trevlig kväll!


Tråkiga nyheter

Idag hände något jätte jobbigt och hjärtskärande.
Vi skulle ut och köra/rida jag körde Jagette och när vi kommer ner skrittande mot ridhäst hagarna blir hon rädd och kastar sig runt och ramlar ner i krondiket. Det gick inte att rädda situationen.Jag får hjälp av massa folk att skära loss selen och vi ringer veterinärerna på Evidensia Hästklinik som kastar sig i bilen och kör hit.
När hon reser sig förstår vi att nått är riktigt fel! Hon kan inte stå still då ramlar hon ihop,så hon springer runt oss och stannar och ramlar. Men för att göra en lång och jobbig historia kort så lyckas veterinärerna få i henne lugnande och vi kan sedan låta henne slippa lidandet något mer.
Hon hade antagligen brutit något i ryggen eller i bäckenet. Det fanns INGET att göra.
Det vi som var där fick uppleva önskar jag ingen ska behöva se,det var så hjärtskärande och vi kunde inte komma i närheten innan hon lugnat ner sig då hon var totalt galen och livsfarlig då hon hade så ont och att se den här super snälla hästen bete sig på det viset var så overkligt.

VILA I FRID ÄLSKADE JAGETTE ❤
Du kommer alltid finnas i våra hjärtan!

Det är så underbart å skönt med så fantastiska arbetskamrater och elever som alla hjälps åt vid en sån här situation och som stöttar/tröstar.
Vi på Berga är ett Team helt enkelt!

Tack för all hjälp!

Bilden visar var olyckan skedde men vi har vänt på vagnen den låg rakt ner i diket.


Tillbaka från semestern

Då var det slut på semestern och dax att börja jobba och Blogga igen.
 
Denna vecka jobbar Tuva-Lisa och Ulrika med mig.
På förmiddagen så var vi på kliniken med Domingo igen för omgipsning av hans hov och det såg riktigt fint ut,vi ska tillbaka på Fredag igen och sedan kommer jag att gipsa om det så slipper vi åka till kliniken hela tiden.
 
När vi kom hem så tömde vi boxarna som var kvar att tvätta så efter lunch har tjejerna tvättat stall och  jag har kört med röjsåg runt rasthagar och kollat till alla betes hästar.
Så nu kan vi ägna oss åt att träna häst resten av veckan.Jag har inte kört på en månad och gissa om jag har abstinens jajamen......
Börjar med Blomman i morgon bitti :)
På onsdag kommer hovslagaren hit och skor lite ridhästar för snart är det dax för dom att sättas igång igen.
 

Ha en trevlig kväll!
/Sara
 

Vecka 28/29 - Gästblogg

 
 
Halli hallå! Malin och Tuva här. Hoppas ni har ett bra sommarlov! Det har vi, här på Berga är det full fart stallet, dagarna fylls med allt från att motionera hästar till veterinär besök på hästkliniken i Stav, Södertörn. Hästarna njuter av sitt sommarbete, travarna går ungefär varannan dag och ridhästarna står på full ledighet. Tidigare förra veckan upptäckte vi att Domingo var halt och vi fick åka till hästkliken där dem konstaterade att han hade en hovböld, efter några återbesök är han nu på bättringsvägarna och kommer bli helt återställd. Annars mår hästarna bra, nästa vecka kommer Sara tillbaka från ledighet och bloggen kommer sättas igång på riktigt igen! Nu är det ganska exakt en månad kvar till skolan drar igång igen, hoppas ni är laddade inför ett nytt roligt och spännande läsår på Berga, här i stallet är vi väldigt nyfikna på att få se vilka nya ansikten som kommer till höst. Imorgon står snabbjobb på schemat med Chippen, Lady, Quinta, Jaggan, Santana och Takida. Vi har lyckades få med oss Jenny på det senaste snabbjobbet och när vi kom tillbaka till stallet strålade hon som en sol och var sjukt taggad inför nästa snabbjobb, så imorgon tar hon Quinta och Takida. Förhoppningsvis lyckas vi få ut en fotograf och kan ladda upp lite bilder. Ha det bra så länge, så hörs snart igen!
 
Lite otäcka bilder från kliniken i måndags. Domingo skötte sig jätte bra och var självklart bedövad, så kände ingen smärta.
 
 

Lilla Chippen laddad för träning

Påfågel

Tro det eller ej men det har flyttat hit en Påfågel tupp. Ingen vet var han kommer ifrån men den har tydligen varit här i ca två veckor.
Jag hörde nått konstigt ljud i går kväll när jag kom hem från Norrland, det lät som en katt som skrek. Men det visade sig vara denna Påfågel och idag fick jag syn på honom.
Den är sjukt stor!

Hoppas ni alla har en underbar sommar!


RSS 2.0