En dag hos Båth

Idag var vi (Ebba, Emma, Moa) och körde hos Båth. Alla hästar skötte sig superbra trots att underlaget var lite hårt, pågrund av det så blev alla turer framflyttade en halvtimme.

Vi värmde på rundbanan några varv och sen körde vi intervaller. Hästarna gick olika antal intervaller utefter hur dom skulle tränas.

Som vanlig var alla jättetrevliga och hjälpsamma! Var en bra och trevlig dag hos Båth.

Första turen ute
Emma tar hand om sin häst efter intervallerna
Moa selar av
Ebba ger sin häst en skön dusch efter jobb

Svante Båth

Idag har jag och Ida varit hos Båth och kört fin fina hästar.
Det var härligt väder och solen var med oss hela dagen dock var banan väldigt blöt bitvis så alla såg ut som lermonster haha
När vi åkte hem så var det en olycka och hela vägen var avstängd.
Men vi var hemma till 18

Lollo som skadat axeln var hemma med Jenny och tog hand om hästarna hemma.
Tack Emelie och YRK klassen som hjälpte till på eftermiddagen och ni 2or som hjälpte till på morgonen.
Härligt Teamwork👍🏻


Licenslopp tisdag

Igår körde jag ( Emma ) tattan på licensloppet. Vi fick spår fyra. Måste säga att allt flöt på riktigt bra! Alla starter gick bra och hon sprang super! Hon var inte i närheten av galopp nån gång så nu vågade jag tästa att trycka på henne lite i starten och det gick jättebra!!

Loppet gick också bra. Vi låg som andra ytter, tyvärr blev hon lite trött men kon kämpade ända in i mål! Så är mer än nöjd över hennes insats!

Så jag är nöjd med dagen men framförallt är jag jätteglad och imponerad av tattan som går från klarhet till klarhet! Sjukt rolig häst att köra och hålla på med överhuvudtaget!

Idag vart det lopp 12 och jag (josefine) hade spår 8 med veloce, vi hade det lite "kämpigt" i voltningen för vi vart sena i varenda start typ för att veloce ville vända upp direkt när klart kom men jag ville fortsätta så det blev lite missförstånd emellan oss. Men vi fick hjälp utav 9:an så vi hade lite kontakt i voltningen så vi båda skulle komma bra eftersom jag red och han hade vagn så det köste sig till slut. I loppet så gick det jättebra veloce hängde med hela tiden och emma kom upp brevid oss sista 500 så vi hade ett litet race på upploppet och både veloce och tattan kändes och såg jättefina ut och de kändes jättekul att få "tävla" emot emma på upploppet eftersom Veloce är en häst jag verkligen tycker om och hon passar mitt sätt att vilja rida, och som vanligt så skötte hon sig utmärkt👍🏻det är lite mer styrketräning på mig så ska detta nog bli kanon😃


Solvalla

Idag var det mitt (josefine) 11 lopp. Jag hade spår 10 med Blomman och allt gick bra idag och ingen avsittning, hon var lite trött idag så de kändes skönt ändå eftersom hon lätt kan bli för stark för mig när hon taggar till ordentligt, men hon skötte sig super i alla provstarter trots lite kaos i främre volten, men hon lyssnade jättebra och va superfin i munnen och va hur härlig som helst att rida.
När loppet gick så la vi oss som 3:a i andra spår och låg där hela loppet men hon vart lite trög så jag gick in och la mig på innerspåret och då vakna hon till liv när dom i andraspår kom upp brevid, hon springer på trots att hon börjar bli trött. Jag är jättenöjd med Blomman som orkade hjälpa mig när jag vart som tröttast, guldklimpen❤️


Idag körde jag (Emma) Tattan från spår 6 springspår.
Idag visade Tattan framfötterna och presterade verkligen på topp! Vi gick från galopp i alla starter förra licensen till att utan problem hålla traven med springspår . Är sjukt nöjd och stålt över oss båda.

Inför dagen var jag väldigt nervös främst för att vi fick ett svårt spår och jag var också lite orolig för att det skulle bli galopp men vi satte på annan utrustning tex springrem och krysspärgrimma för att se om det hjälpte mot galoppen och jag fick hjälp av Sara i värmningen där hon berättade hur jag skulle vända på bästa sätt.

I provstarterna blev jag lite sen men starten till loppet blev riktigt bra. Vi lyckades komma till ledningen och låg där hela loppet. Tyvärr blev vi omkörda av några på upploppet.

Ett riktigt bra och roligt lopp och extra roligt att Tattan var så fin på alla sätt!

Värmning
Tattan och Emma
Blomman och Josefine

Första varvet på loppet

Emma och Tattan i ledningen och Josefin och Blomman mitt i klungan ( ända mont'ehästen)

-

Voltstart

-

Film från defileringen

- Defilering

Licenslopp film

- Licenslopp film

Gymnasieligan är igång

Första månaden av Gymnasieligan är klar.
Vi har bara gjort en start än så länge.
Letar lopp åt hästarna så får vi hoppas vi tar lite mera poäng.

Aktuell ställning

Licens Autostart

Idag körde jag (Emma) Velose och vi startade som nummer 11. Idag var det äntligen dags att köra autostart vilket jag längtat efter väldigt länge. Det var också första gången jag körde Velose.

Idag var upplägget lite annorlunda än vanligt. Först så värmde vi, hon kändes jättefin och lyssnade jättebra. Direkt när vi värmt så var det dags att göra två provstarter. Första provstarten så åkte vi ett helt varv efter bilen för att känna hur det känns och sen släppte han iväg oss. Andra gången var det som i ett vanligt lopp. Båda gångerna kom jag lite sent fram till bilen så fick inga toppenstarter.

När hästarna fått vila i stallet ett tag så var det dags för loppet. Vi gjorde en provstart nu också och då låg allt mitt fokus på att komma till bilen i rätt tid vilket jag lyckades helt okej med. Sen var det dags för lopp och tyvärr kom alla lite tidigt fram till bilen men blev ändå en helt okej start. Jag hamnade som tredje invändigt och där låg jag hela loppet. Tyvärr var jag instängd så kunde inte gå ut på upploppet även om jag kände att hon hade mycket mer och ge.

Sen måste jag ge en stor eloge till Velos som var en riktig toppenhäst! Hon gjorde verkligen sitt bästa och lyssnade jättebra på mig! Nu är det bara att jag måste träna lite på timingen så kommer det här bli jättebra!


Fredag 1A

Andra övningen efter ettornas val av inriktning.
Hadde ett lite snack med tjejerna och dom vill gå All in på det här med trav och siktar mot licens, riktigt roligt med hungriga elever👍🏻

Förmiddagen ägnade vi åt diverse stallsysslor och servade Freek med hästar så han kunde sko.
Nu är det bara två kvar och dom får nya pjuck på måndag.


YRK

Idag skulle vi ha YRK klassen i stallet men det var bara en tapper elev som lyckades ta sig hit idag pga väderkaoset som råder.
Så stallet tog lite längre tid än vanligt.
Efter lunch körde vi i alla fall en sväng.
Det var ju hur mysigt som helst med massa snö på backen.
Emelie som jobbar med denna klass var med på eftermiddagen i stallet så jag satte upp henne bakom Fresa. Detta var bara andra gången hon körde och första gången hon körde själv.
Mitra och jag körde Blomman.

Freek jobbar på med att sko upp alla med broddskor vilket är välbehövligt och vi är väldigt tacksamma för jobbet han gör.
Jag trodde Joppe fått en hovböld i helgen men det visade sig att han fått världens hålvägg. Så det var bara att skära upp och rensa ur. Så där har vi lite jobb framför oss.

I morgon skulle vi åkt med 3H till Båth men pga vädret var vi tvungna att ställa in det och istället är vi hemma och tar hand om våra egna hästar om dom lyckas ta sig till skolan.


Båth

Idag var Jag,Stella,Josefine och Emma i Knivsta hos Båth.
Det var första gången för tvåorna. Stella har varit på praktik, sommarjobbat och jobbat helg här så hon känner till rutinerna.

Här nedan kommer en liten rapport från dagen som Emma knåpat ihop.


Idag var min (Emmas) första dag hos Båth. Vi åkte tidigt från Berga för att hinna med att köra tre olika hästar var. När vi kom dit fick vi olika skötare som skulle ta hand om oss lite extra mycket men alla var verkligen jättesnälla och hjälpte en!
Första turen var jag lite förvirrad då det var mycket att tänka på och mycket nya intryck både vid selningen och körningen. Som tur är var alla jättesnälla och hjälpte till så allt gick så smidigt som möjligt. Andra och tredje gången gick det lättare då man hade lite mer koll på allt!

Hästarna var jättefina och var riktigt kul/ lärorikt att köra några andra än våra hästar vi har på Berga. Alla tre hästar som jag körde var jättefina, fastnade främst för en häst som hette Jimmy mack.

Var även väldigt lärorikt att se hur allt gick till i ett annat travstall. Var väldigt högt tempo och alla hjälptes åt hela tiden.

Var en riktigt rolig och lärorik dag och var väldigt kul att träffa alla som jobbar där!
Vi blev verkligen mottagna på bästa sätt! Även roligt att få se och köra så fina hästar! Längtar tills nästa gång!


Då är vi igång igen

Ja nu är det bara timmar kvar på ett förhoppningsvis skönt lov för våra elever, några har förståss jobbat i stallarna på lovet och det har flutit på bra.
Vi har även haft besök av elever från Tyresö RF i veckan som fick prova på att köra travhäst.

Vi personal har haft en gemensam dag där vi jobbade tillsammans med olika saker bla så var vi i olika grupper och jobbade med Hållbar utveckling och lagade mat.
Jätte roligt och vilka kockar vi är👍🏻
Vi har även pratat omdömen

Det händer mycket på gården just nu
Ridhuset får sig en upp putsning med ny fin sarg och vattensystem som Freek har jobbat med och helt nytt underlag Fibersand.Kommer bli ljust och fint och hästarna kommer dansa fram.
Även infarten till gården håller på att fixas👍🏻

Våra tvåor och treor är även tillbaka från sina praktiker.
Ettorna har gjort sina val och det ska bli roligt att jobba med ett nytt gäng elever.
Välkomna till travets värld!

Vi kör så det ryker på en gång.
I morgon måndag åker vi till våran samarbetspartner Stall Svante Båth
med tvåorna. Några åker med mig dit och resten är hemma med Jenny och sköter stall och träning av våra egna hästar.
Stall Svante Båth går det riktigt bra för vilket är jätte roligt och att vi får vara med i ett så framgångsrikt och varmt team är fantastiskt.

Peppar peppar så verkar alla hästar nu vara friska och krya från sina krämpor.

På tisdag kväll är det dax för licens igen för Josefine och Emma.

Full fart framåt

/Sara

Work in progress.Ljust och fint blir det
Här jobbas det med infarten
Stall Svante Båth
Titta vilken färgglad tallrik vi fick ihop och gott var det

Jenny på utbildning

Ikväll är Jenny på Solvalla på en veterinär föreläsning med Veterinär Anders Ekfalk som är obligatorisk när man ska ta
B-tränarlicens.
Nästa vecka ska hon gå en funktionäsrundvandring på tävlingsdag för att se hur alla funktionärer jobbar och vad deras uppgift är under en tävlingsdag.
Sedan är det teoretisktprov och körprov kvar innan hon är klar.


Licenslopp

Idag var ingen toppendag för mig (Emma) och Tattan. Jag kände redan i värmningen att hon inte var på något bra humör, sur och framförallt reagerade hon jättestarkt när man tog lite i tömmen.

Jag fick galopp i alla voltstarterna och hade dessutom svårt att styra upp henne i spår två som jag hade och förstörde lite för spår tre. När loppet skulle gå så fick jag galopp men när jag fått ner henne till trav så försökte jag komma ikapp dom andra igen. Jag hade inte hamnat jättelångt efter men jag vågade inte riktigt släppa på henne eftersom jag var lite orolig för galopp men jag kom ikapp dom på slutet.

Verkligen inte bäste loppet från min sida men måste säga att Tattan var jätteduktig när jag fick henne att hålla traven! Bara att hoppas det går bättre nästa gång.

Emma tar hand om Tattan efter loppet
Väldigt kallt och blött denna kväll. Bild från värmningen

Licenslopp

Licenslopp
Idag red jag (josefine) mitt 8:de lopp, och jag hade blomman,jag hade spår 5 utav 7 startande, så de kändes som ett bra spår me tanke på att blomman är så snabb och kvick på att vända upp, och det var även första gången Blomman gick ett "montélopp" och hon kändes jättefin och lyssnade jättefint i munnen och verkade rätt nöjd me sig själv trots all regn och rusk, i voltningen så var hon lite osäker men de gick över såfort man sa till henne att trava på, när loppet väl gick så var hon väldigt startsnabb och la sig 2:a på innerspår och låg där hela loppet utan problem, hon var helt cool och tyckte typ att hon kunde dedär galant, vilket hon gjorde klockrent. Det va kul att rida Blomman för att hon är en häst med ett stort hjärta och vet precis vart hon vill ligga i loppet och hjälper till om man gör en miss under loppets gång. Hon är lite utav en kombo mellan fresa och veloce, vilket är superkul. Vi har grymma hästar, och även en grym instruktör🙂


Fystest

Ikväll gjorde Josefine Sangheim fystestet som är obligatoriskt för att få ut sin mont'elicens.
Man ska springa 3km på 15 min
Sedan ska man göra styrkeprov:
Jägarvila 2min
Armhävningar på tå minst 10st
Plankan Minst 1min
Burpees i 1min

Hon klarade det galant!!!
Bra jobbat!!!

Mot montelicensen 👍🏻🎉💐

RSS 2.0