Sista trav veckan för 3H & 3HN

Hallå! Nellan, Malin och Bella som bloggar idag.
Den här veckan så har vi haft våran idrottsspecialisering. I måndags motionerade vi hästarna som vanligt, hade hälsokontroll och lindning. Efter det drog licensgruppen iväg till Solvalla. Där körde Bella - Galeja, Nellan - Quinta, Malin - Lucky, Michaela - Takida, My - Lady och Janina - Speedy. Allt gick bra, hästarna skötta sig prima!
 
I tisdags hade vi teoretiskt och praktiskt prov i utrustning och skydd. Det var blandade frågor om allt möjligt, om hästen bryter åt ett håll, vad man kan ha för att hindra det och varför, mm. På det praktiska provet fick vi ett papper där det stod att hästen t ex behöver en extra växel på upploppet, kvastar med svansen, rädd för stänk, osv. Det var roligt och lärorikt! Bra att kunna. Vi motionerade även hästarna.
 
I onsdags löshoppade vi på förmiddagen. Först ut var Bellas privathäst Wille, han var duktig och visste vad han höll på med. Sedan hoppade Opus, han är duktig på att hoppa och hoppar med marginal i galopp! Sedan hoppade Quinta, han har aldrig löshoppat förut men han verkade tycka att det var roligt. Hoppa gjorde han också. Efter Quinta var det Santanas tur, han verkade tro att bommarna skulle äta upp hans ben och lyfte på dom ordentligt! Duktig häst. Sist ut var Ödla som också var duktig och tror hon också tyckte att det var kul. På eftermiddagen motionerade vi resterande hästar och sist på dagen selade vi på tid. Vi selade med QH selarna och bäst tid hade My som selade på 2 min och 15 sekunder, alla andra låg några sekunder efter. Det är bra att kunna sela snabbt! Janina som inte kunde vara här idag körde snabbjobb på Santana igår, han var också fin!
 
Idag är det torsdag och på förmiddan gjorde vi stallet och motionerade hästarna som inte skulle gå snabbjobb, Viktoria körde snabbjobb på Takida innan lunch tillsammans med My och Ödla och det gick bra. På eftermiddagen så körde vi snabbjobb i två grupper. Först ut var Nellan - Lucky, Amanda - Opus och Bella - Lena. Alla hästarna skötte sig fint, Opus håller bra tempo med varmbloden då han är stallets enda kallblod. Han börjar bli riktigt fin nu! Lena var pigg och glad och kändes fin, Lucky koncentrerade sig jätte bra och sprang på fint, han vart taggad. I andra gruppen körde My - Lady, Michaela - Quinta och Malin red monté på Chippen. Lady var jätte fin och stark, Quinta skötte sig också bra och Chippen var jätte fin och jätte taggad!
 
Imorgon, fredag, ska vi åka in och kolla på tävling på Solvalla. Det är våran sista hästövnings dag vilket är riktigt sorgligt... Det bästa med Berga har ju trots allt varit hästövningarna, vem tycker inte att det är helt underbart att få tillbringa en hel skoldag i stallet liksom? Perfekt!  
 
Malin och Chippen
 
My och Lady
 
Nellan, Amanda, Bella, Lucky, Lena och Opus.
 
Quinta och Michaela
Qinta, Michaela, Lady och My.
Lucky och Nellan
Opus och Amanda, Bella och Lena
Blomman
Viktoria, Takida, My och Ödla
Janina och Speedy
 
Malin och Chippen
Amanda, Galeja, Lena, Bella, Malin, Chippen, Nellan och Lucky

Galeja och Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0