Hunnit med mycket idag

Började dagen med hästmöte som vi i hästgruppen har varje onsdag där går vi igenom viktiga saker som rör häst helt enkelt. Efter det så kom Elias från NP4 och praktikant David till stallet.

Jenny,killarna och Stella släppte ut hästar och mockade medan jag var tvungen att åka ut och ploga så vi kunde köra idag.

Sedan körde vi GP.

Efter lunch så var det Elin från YRK som var i stallet. Jag och Jenny märkte att Only inte såg ok ut och att hon inte ätit sitt hö. Vi tempade henne och hon hade feber. Hon betedde sig underligt med munnen så vi befarade tandproblem och när jag öppnade munnen så kom en sån stank så vi fick kvälningar. Bläääää.

Ringde kliniken och fick en akuttid, Tack!

Väl där sederades hon och fick massa smärtlindring och lokalbedövning.
Det visade sig att en gamal operation av en utdragentand var boven i dramat.
Det satt kvar tandfragment från den operationen och det hade samlats foderrester där och det var det som luktade så illa.
Fragmenten togs bort och hålet la Elisabeth igen med en tandpasta som härdar och blir hård. Efter det så röntgades hon men röntgenaparaten ville inte riktigt vara med så vi får svar på bilderna i morgon.

Nu ikväll vid 19 var jag nere och tittade till henne och gav henne lite mat och då åt hon igen. Vilken lättnad att se henne äta.

Kiropraktorn var i stallet under tiden och gick igenom två hästar och Elin fixade eftermiddagsbestyren i stallet.
Det var jätte fint i stallet när vi kom hem👍🏻

Tanken i morgon är att vi ska åka till Solvalla med Putte och Prinsen men vi får ringa banpersonalen på Solvalla i morgon och se om det går att köra på banan. Tävlingarna ikväll körs men banan är inte riktigt ok.


Trackback
RSS 2.0