GymnasieliganNU ÄR DET DAGS IGEN! 

Den 15 oktober startar Gymnasie- och Utselningsligan igen och i år är det sex skolor som valt att delta. Målsättningen med ligorna är att utveckla och motivera eleverna och ge dem värdefull erfarenhet kring träning och förberedelse inför start, rutiner kring tävlingsdagen samt tävlingsmomentet. 

Gymnasieligan drar nu igång igen, den 15 oktober går startskottet och den går i mål den 15 maj 2016. Utselningsligan kommer att pågå parallellt med den och i år är det sex gymnasieskolor med travinriktning som valt att delta.

För sjätte året i rad ska Gymnasie- och Utselningsligan köras. Det är en prestigefylld tävling där skolor och elever tävlar om fina priser.

– Gymnasie- och Utselningsligan är en uppskattad tävling bland landets gymnasieskolor med travinriktning. Det är också viktigt för oss att vara med och uppmuntra till att eleverna får den erfarenhet och kunskap som behövs i sin framtida yrkesroll som hästskötare, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig Svensk Travsport.

Varje skola deltar med max fyra hästar (varmblod eller kallblod). Skolorna kan tillgodoräkna sig två lopp per häst varje månad och de kan byta häst vid två tillfällen. Det innebär att om en häst startar fler gånger under en månad, är det de två bästa resultaten som räknas. Vid tävlingens slut vinner den skola som samlat flest poäng en sulky medan tvåan och trean vinner varsin sele.

I Utselningsligan är det skolornas elever som samlar poäng. Vid varje tillfälle en elev selar ut en häst får hen poäng. Det kan alltså vara olika elever vid tävlingstillfällena som selar ut hästarna. De tre elever som samlat flest poäng vid tävlingens slut vinner presentkort, likaså lottas det ut tre presentkort bland alla elever som någon gång selat ut en häst och därigenom också deltagit i Utselningsligan. 

Läs fullständiga regler här.

De skolor som deltar i år är:
Berga Naturbruksgymnasium
Kvinnerstagymnasiet
Lillerudsgymnasiet
Stiernhööksgymnasiet 
Uddetorps Naturbruksgymnasium
Wången

Hämtat från ungatravet.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0