Visby resan

Hej hej, Felicia här! I måndagskväll åkte jag, Madde och blomman över till Gotland.    Vi åkte ifrån berga ca 20:00 för att hinna med båten som gick 21:10, innan vi åkte skulle allt vara packat och klart och blomman skulle vara redo med transportlindor och hela köret! 

Båtresan gick hyfsat bra för blommster med tanke på att det var första gången hon åkte båt, hon stod still i bussen men hon var lite skraj och började skaka. 
Sedan kom vi fram till Visby vid ca 00.00, då var det bara att åka direkt till Visby travet och lasta ur hästen och alla saker. Vi lämnade sedan blomman där och åkte till Maddes kompis och sov. 

På morgonen var det dags att åka tillbaka till blomman, vi fick en hage som vi fick låna där vi släppte ut henne, hon hittade nya kompisar i hagarna runt omkring och det verkade som att hon trivdes bra! 
Sedan fick hon stå där under förmiddagen medan vi åkte tillbaka och åt frukost samt laddade vi lite inför loppet med en powernap! 

Kl 12 var vi tillbaka på Visby travet och då var det dags att ta in hästen, sätta på hjulen på sulkyn och fixa all utrustning, mm.  Kl 14 var det värmning bakom bilen, det gick väldigt bra och hon hängde på alla andra hästarna! Vi gick tillbaka till boxen med henne, tog av all utrustning och sedan in i duschen. Hon var hyfsat lugn i boxen och så fick vi se till att hon fick i sig lite vatten! 

Kl 15 gick loppet, blomman och Madde var inne på banan några få minuter innan starten. 

I starten galopperade hon, inte så konstigt eftersom att hon var så taggad. Madde fick sedan tillbaka henne till trav, hon hade då halkat efter lite men kom sedan ikapp efter ett tag. När det var ca 200 meter kvar, alltså på upploppet röck Madde rycktussarna. Då jäklarns fick hon fart och sprang förbi alla och det slutade med att hon kom 3:a! 

Efter loppet hade vi ganska  bråttom till båten, då ska vi självklart in och ta dopningstest... Så det var bara  för mig att springa och hämta grimma och täcke, sedan springa till provtagningsstallet för att ta av all utrustning, in i duschen och sedan in i en box för att hon skulle kissa så att de kunde ta dopningsprover. Blomman fick 20 min på sig att kissa, men hon sprang bara omkring i boxen vilket sedan ledde till att veterinären fick komma och ta blodprover! Vilket gick bra, men självklart så det första hon ställer sig och gör när de är klara med blodproverna är att kissa... Hon är ju lite för rolig den där hästen!!

Sedan gick jag och blomman tillbaka till hästbussen, lastade henne och sedan begav vi oss av mot båten. Hemresan gick jätte bra! Hon stod och åt och var lugn. Sedan när vi kom hem till berga var hon super glad och sprang runt och gnäggade, det var nog skönt att vara hemma igen! 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0