EttorIdag har de första ettorna haft hästövningar, vi har haft en introduceringsdag med mycket grundläggande genomgångar samt lite annat smått och gott. Vi började helt enkelt dagen med att gå igenom säkerheten och vad som är viktigt att tänka på i hantering av hästarna men även vad som är viktigt att tänka på när det kommer till stallarbetet för att förebygga förslitningsskador.
 Efter genomgången så började dagliga arbetet med att släppa ut hästarna, skotta boxarna, hö:a osv. Detta tog oss några timmar och vi var färdiga till lunch, perfekt! 
I början så tar den här delen av stallarbete mycket längre tid eftersom det både finns elever som kanske inte har så mycket vana inne och för att när man kommer till ett nytt ställe så tar det längre tid, man måste lära sig hur allting fungerar alla stall har olika rutiner och man får även leta lite för att hitta vart allting gömmer sig men om ett litet tag så tror jag att dem kommer svischa fram i rasande fart! 

Efter lunch så börjar vi med det roliga, dags för tömkörning! 
 Vi väljer att tömköra innan vi hoppar upp och ut med häst och vagn för att eleverna ska få känna efter hur det känns och vad som behövs för att kunna bromsa, svänga osv. Vi var ute på stora ridbanan där vi första började gå runt på fyrkantsspåret för att köra in oss lite, innan vi gick på dagens utmaning slalombana! 
Första varven var lite knepiga, men så fort tjejerna började få lite känsla så gick det hur bra som helst, klart det finns lite att finslipa på men det kommer, det kommer!
(Alla elever som är med på bilderna har godkänt publiceringen)

 När vi hade bemästrat slalombanan så tog vi oss an eftermiddagssysslorna plockade in hästarna, borstade, fodrade, sen var det bara att ta vårt pick och pack och dra oss hemåt! 

Grymt jobbat idag tjejer, det va jättekul att träffas och hoppas ni har haft minst lika kul som jag idag! Ni var hur bra som helst!

Ha det gött, vi ses och hörs!

/Frida & Madde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0