Tung dag

På förmiddagen körde vi stallfix och sedan städning runt stallet. Mockade hagar och tog fram utemöblerna. Lene och Tuva flirtade med köket så vi fick fika.

Efter lunch kom veterinär Marianne och tittade på Yoggi och vi beslutade att ultraljuda senorna på vänster framben. Hon behövde i princip bara sätta dit ultraljudet och såg direkt att det inte såg bra ut, vi befarade skada på ytliga böjsenan men det visade sig att det var rätt men att även den djupaböjsenan var svårt skadad så vi bestämde med Marianne att skadan var så allvarlig att hon ska få springa till hästhimmlen efter lång och trogen tjänst här på Berga. De elever som var med under ultraljudet fick titta under undersökningen och Marianne berättade vad dom skulle titta efter och vart skadorna fanns.Sjukt jobbigt då vi haft henne sedan hon var 3år och hon är en så personlig häst. Första mötet med Yoggi tycker man att hon är sur å ful men när man lär känna henne är hon en fantastisk fin häst med ett stort hjärta och arbetslust.

En sak är säker hon är en häst man sent kommer glömma.

Vila i frid älskade Yoggi


Efter detta tråkiga besked red vi Klippigabergen. Det är en skogsrunda på ca 1,5h, vi var 9 stycken som red. Niklas var inte sugen på att rida så han körde Quinta på flisen.
Fashion den nya hästen var med i skogen och han skötte sig super bra.

I morgon när stallet är klart på morgonen åker jag och mina ettor till Solvalla och tittar på lunch tävlingarna.
Några tvåor och treor hjälper till med stallet på eftermiddagen.
Tackar för det!

Trevlig kväll
/ Sara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0