Solvalla

Idag har vi gått funktionärs rundvandring på Solvalla detta är något som alla som tar licens måste göra. Vi började med att träffa Anette på inskrivningen. Hon jobbar som ekipagekontrollant och sedan följde vi med henne ut till defileringsvolten. Sedan träffade vi Susanne Demmers som är veterinär och hon berättade om sin uppgifter en tävlingsdag. Efter det var det dax att gå till startpersonalen. Idag var det bara autolopp så tjejerna fick åka med i startbilen. Nu var det dax att åka upp i tornet med banpersonalen dom håller koll på galopper och ropar ut diskningar.
Sedan upp till Måldomaren, där kollar dom ordningsföljden i mål och kollar om det körs busigt mm dom ger oxå böter till kuskar/ryttare som brutit mot nån regel. När vi var där var det en som fick böter för körning i halvspår och en för trängning,900kr i böter blev det. Fick med en lista på vad man kan få böter för som jag kan lägga upp här sedan. När man ser allt man kan åka dit för så vågar man knappt köra lopp haha nä men kör/rider man efter reglementet så är det inga problem.
Träffade några gamla elever vars hästar startade, alltid lika roligt att träffa dom å följa deras hästars framgångar. KÖR HÅRT!

Nä nu är det helg för min del men på måndag kör vi så det ryker igen.
Elin och Carro har trav nu i två veckor och jag har lite planer för dom men mer om det i veckan.
På måndag ska Blomman få komma in till banan och se sig omkring och jogga några varv på banan med Niklas. Det ska bli spännande!
Trevlig helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0