Ledig helg blev jobb helg

Skulle varit ledig i helgen men fick rycka in å hjälpa till på stalltjänst då det var en elevs häst (stod ej uppstallad här)som blev hastigt väldigt sjuk och tyvärr sedan avled på Ultuna.
Och sedan var det en elevhäst som gick omkull på utebanan vid hoppning då den fick bommen mellan frambenen och gjorde en kullerbytta. Eleven klarade sig bra men hästen fick ett sår på baksidan av carpus som det blödde kraftigt ifrån. Vi la tryckbandage och när vi fått stopp på blödningen så gick vi ner till stallet och gick igenom skadorna och tvättade rent, satte benet på kyl tills Veterinär Marianne kom. Hästen har skrapat bort huden på halva mulen, det hängde en slamsa som vi klippte bort och sedan ett sår på h.bog där hon landade. Även sår insida över och underläpp men alla tänder hade klarat sig.
Hästen mår idag ok lite mörbultad men äter och dricker glatt och rör sig ok. Sjukhage och promenader en tid framöver och bandagebyten. Smärtstillande och penicillin blev det oxå.
Eleven mår bra lite ont i ryggen men orkar ha stalltjänst i alla fall.
Känns bra att vi har som regel att alla måste hoppa med skyddsväst och tänk på att aldrig hoppa ensam, ha alltid någon med er!
Tack till alla som hjälpte till och tack till Marianne som alltid ställer upp och är snabbt på plats!
I morgon är det måndag igen och jag ser fram emot en rolig vecka.


Kommentarer
Postat av: Mia

Tack snälla Sara för ditt snabba agerande och proffsiga hantering av vår lilla skadade Filippa! Du var kanon!

2012-09-19 @ 15:31:32
Postat av: Travsara

Det var så lite så. Jag älskar sånt där sjukt men sant och jag hjälper gärna till när det behövs :)

2012-09-20 @ 20:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0