God Jul

VI I BERGAS TRAVSTALL VILL ÖNSKA ALLA

GOD JUL 

&
                                                                                                
GOTT NYTT TRAVÅR


NU TAR JAG SEMESTER NÅGRA DAGAR MEN VI SES SNART IGEN




Hoppning

Idag hade vi personalmöte på förmiddagen och sen var jag hos tandläkaren en stund och efter lunch var det dax för tre musketörer och deras springare att hoppa lite i ridhuset.
Från vänster: Elin och Yoggi, Emma och Anna, Johanna och Santana




Elin och Yoggi

Första gången Elin red/hoppa henne och kan säga att Yoggi är inte lätt å rida då hon tycker det är skit roligt att hoppa och är het samtidigt väldigt känslig i munnnen.
Så man måste vara mjuk å samtidigt bestämd och blir det inte som Yoggi vill då blir hon sur med stort S!!
Tyckte det gick bättre å bättre när Elin vågade lita på att Yoggi värkligen hoppar allt man styr på.
Även när hon travade av henne så suger hon på hindrena så man måste ha koll.hehe
Bra jobbat!


Emma och Anna

Ja Anna är ingen stjärna på det här med hoppning men tog sig över några gånger i alla fall.
Hon tar sig gärna över men hon har noll teknik och skiter fullständigt om hon tar med sig hela hindret i stället för att lyfta från marken hahahhhaha
Så Emma trimma från marken och det blev lite galopp oxå det börjar sitta mer och mer och Anna tycker det är jätte roligt.
Kämpa på!


Johanna och Santana

Lilla Santana och Johanna har nått fint tillsammans, man ser att han litar på Johanna och han börjar tycka att det här med hoppning är ganska roligt men ibland blir han feg och då är Johanna där och stöttar.
Bra jobbat!


Här kommer några filmsnuttar från Hoppningen


Torsdag

Idag har Sharon från NP4 varit här och kört Mona.
Hon var jätte duktig och körde hela vägen, Mona var pigg och glad.
Sedan så gick vi och mockade och tömde Surfinias box som nu har flyttat "hem" till Travstallet igen från och med idag.
Så nu bor all tre föl själva i mammastallet då Gunilla och Caroline var och hämtade hem lilla Frankie i morse.

I morgon blir det vaccinering för alla hästar kl 16:00 så har man inget för sig så får man gärna komma och hjälpa till så går det fort och smidigt.

Två bilder på Sharon och Mona




Så hur gick det?

Å jag är så glad och stolt idag över både elever,hästar och ryttarna. (ursäkta) men FAN VA VI E GRYMMA!
 Nu letar vi lopp efter nyår och hoppas 2012 blir riktigt roligt.
 Film från lugn värmning

Amanda och Mumin innan värmning



Jenny och Chippen innan värmningen





Chippen gick 21.7
Mumin gick 22.0


Kval

Startlisterna för kvalet i morgon.
För er som vill komma och titta går deras kval kl 16;45


Testar att lägga in filmer



Denna är från i Lördags när jag släppte Blomman och Wilma i ridhuset

Idag har jag byggt lite hage åt elevstallet så den blev "hopp" säker (hoppas jag) och sen bytt nån saltstenshållare å fyllt på foder mm nu kl 15 ska jag till tandläkaren,det är mindre roligt och inget jag ser fram emot.
I eftermiddag/kväll kommer Johanna Jönsson ut och masserar och klämmer på några hästar (gammal elev) som pluggar till nått med massage och allt vad det var...hade nått fint namn som jag inte kommer ihåg.
Lugn vecka blir det annars förutom att det blir kval för Mumin och Chippen på Onsdag på Solvalla
och sen har jag övning med NP4 på torsdag och fredag.

 
I helgen fick Quinta massage igen och Jerssica är så nöjd med honom, han e jätte mjuk och fin i musklerna.
Hon kommer ut senare i veckan igen vilket är helt outstanding!
Efter kvalet ska hon gå igen Mumin och Chippen och knåda upp dom så dom e mjuka och fina när det ska startas(om det går bra i kvalet vill säga:p)
Tack Jessica du e grym!

Hörs Kram Sara

det är så jävla svårt med rubriker.

Tjenasneeebena!

Fast jag har ingen snebena och  jag går egentligen inte här längre! Jag är en fin föredetting! En superduperunderbar elev, en Frida (Frajda, Speedy, Travfrida osv.) hihihi! Idag är jag på ett kärtbesök i världens mest underbaraste stall, VERKLIGEN! Fan vad jag älskar det här stallet, dom här hästarna, den här instruktören och vi fina elever också. Vi är bäst!

För er som inte vet vem jag är, det här är jag...
Fast för längesen dock, En dag i ettan.




Okej, jag tog studenten nu i våras. det var sorgligt. men då och under min tid på Berga så var den här delen av skolan mitt hem. Det finaste hemmet jag någonsin haft! Asså helt ärligt, att öppna dörren till det här stallet, känna doften, se alla hästar att titta ut och bara stanna till och andas. fiifan vad underbart. Det finns ingen stund i det här stallet som jag ångrar, ifs så ska man aldrig ångra något som fått en att le. hihoo. Men fina fina travstallet. alla hästövningar, lov, helger, å övrig tid, så galet kul verkligen. Vad har man gjort? eller ja mera vad har man inte fått göra? Det har tolkats, tömkörts, ridits, körts, voltigeats (stavning på det ordet?), dressyrat och skuttat över hinder och soffor... Ja, det stog soffor. eller ja, mer än en soffa, det var kenneths soffa.


Snöret och Jag!

Vad har hänt på Berga förutom att jag typ levde i stallet, hade stalltjänst var och varannan vecka då? jo, jag levde väl som vilken annan internatare som helst, det var frukost klockan sju(MYCKET VIKTIGT!), gick i skolan, åt lunch, gick lite mer i skolan, gick till stallet å red Annababiiiiiiianen, åt middag, åkte till vh, hängde och slängde, gick till kvällsfikat, var uppe halva natten och sen så blev det morgon igen typ. Hihooo! Ja men jag vet inte riktigt vad jag ska berätta för kul saker jag har gjort, för det finns vääääldigt mycket! och det är väl mer historia nu, liksom arkiverat i mitt huvud och kan komma fram så ofta jag saknar Berga. å det kan jag säga är ofta. Berga var mitt hem, mitt liv, mitt allt typ. Min familj fanns här. å nu e det inte så längre. Men oj nu ska jag inte börja gräva ner i det här nu.


Jag och Jenny badade i FLISENFLOOOODEN!


det här kanske man inte tror, men det finns ju även absolut ett liv efter Berga. och det livet lever jag just nu! Att leva detta liv som man har utanför Berga, utanför skolan överhuvudtaget. det här så kallade vuxenlivet, det är inte alltid lätt, men det är inte heller jättesvårt. det finns ingen manual över hur man ska leva eller hur man ska vara, det gäller egentligen bara att leva som man själv vill och vara sig själv. det är det enda som behövs för att lyckas. Fast ett jobb och ett mål med livet kan vara bra, fast jag menar inte att ni behöver ha VÄRSTA planen över hur livet ska bli, för man kan alltid nå sina mål på hundra olika sätt och vafan det inte som om ni behöver uppfylla alla era mål dom första fem åren efter studenten. lev lite, ha kul- upptäck världen!



När jag tog studenten så tyckte jag nog verkligen att det var det värsta som kunde hände. jag bölade som ett svin, det var inte det minsta roligt. Jag tyckte liksom att livet tog slut precis då, det fanns liksom inget liv efter Berga. Men jag vaknade nästa dag och insåg att världen fortsatte snurra även fast jag inte gick på Berga längre, detta var en lördag. på söndan så var det fan en tidig morgon som gällde. finaste Sara och Jenny skjutsade mig till Arlanda. jag skulle till Italien. och där har jag varit hela sommaren och vartit med om så mycket underbara och härliga äventyr. Helt otroligt. Jag fick lov att komma upp till Sverige av lite olika själ, men tillbaka till Italien. det ska jag!


Finfinafliiiickor

Nudåra? Jo, Sara har ju avslöjat det. men jag jobbar ju Kolgjini, och hemmabasen är helt enkelt då just nu Skåneland. men det funkar det med. Jag har rikigt trevliga arbetsvänner och världens mest underbara passhästar...! så livet flyter på huuuur bra som helst, eller ja. så bra det bara kan tror jag.


Mellby Apex

Berga, Berga, Berga underbara Berga! helt otroligt fina år och detta stall och absolut denna underbara Sara har gjort mitt liv på Berga så jävla bra. Berga skulle inte vara någonting alls, ABSOLUT INGENTING utan Sara och alla fina travponniiiiisar! word. punkt slut.




Två fiiiiiiiina bilder på vääääärldens finastee Babiiian som har namnsdag idag! (:

Livet är en fest.
Så se fan till att du är bjuden!

PUSS OCH HEEEEEEJ!
Fraiiiijdalaiiijnen!

P.S TRAVSARIIIS ÄR BÄST! D.S

P.S 2. HNSAM 2008-2011 ÄR OCKSÅ BÄÄST! D.S 2

Torsdag

Ridning för hela slanten idag igen. På förmiddagen blev det ridning ute och Quinta blev riden för första gången utomhus och skötte sig super bra och det blev en del trav för honom oxå. Sen efter lunch var det hoppning på schemat, Chippen,Yoggi,Santana och Jalle hoppade och Carro tömkörde Fantom.
Chippen är grymt fin på backen men det med hoppning var klurigt men efter ett tag hajade han att det var lättare att lyfta från backen i stället för att trava över, men roligt tyckte han det var,

Jalle skiter typ i att det är några färgade pinnar ovanför marken, helt okänslig och inte ett dugg rädd om benen, men han gör det gärna.

Yoggi den lilla hopp ponnyn hon fullkomligt ÄLSKAR att hoppa å gör det så bra oxå.

Santana vilken kille han börja förstå det här med hoppning nu och det börjar se riktigt fint ut och Johanna gjorde ett strålande jobb med honom.

När hoppningen var klar gick vi upp och gjorde ordning hästarna och sedan hämtade vi Surfinia och Blomman och släppte dom i ridhuset så dom fick springa av sig.
Surfinia var sååå glad så hon bockade å sparka och sprang som ett vilddjur hehe.
Blomman tyckte oxå det var roligt å ville komma först hela tiden haha bra skalle på henne, hon breddar jätte mycket bak i traven redan.

Frida Wikström ( elev som tog studenten i maj från oss) är här på besök i några dagar hon jobbar nu hos Kolgjini och i morgon kommer en gästblogg från henne.

Här kommer lite bilder från dagen

Tyvärr inga bilder från hoppningen men det kommer i morgon då Frida fotade med sin kamera.


Hoppning

Igår kväll red Jenny Fresa inför Pay n jumpen, travade lite bommar och hoppade på ett litet plank mm gick ju riktigt bra men sen i ett språng så trampar Fresa fel med höger framben i landningen och gör en kullerbytta vilket resulterar i att Jenny kommer få bjuda på tårta! Fresa är hel så det är ingen fara och Jenny var å röntgade axeln idag och hon hade en liten spricka i nyckelbenet.
Jenny hoppade upp och tog ett till språng med henne för bådas skull och det gick bra sedan travade jag av henne.
Har bara massa filmer från igår men bjuder på en bild på Fresa i hagen i morse.


Regn å halt

Idag har Frida från NP4 varit här på förmiddagen, vi körde Chippen.
Vi körde i en rockhard (en vagn för två personer) innan vi körde ut ville inte Frida hålla i tömmarna själv men efter lite peppning så gick det kanon :p och hon körde hela vägen och i slutet blev det lite snabbare tempo oxå.
Mycket duktig och trevlig tjej som är väldigt lugn och fin med hästarna.

Frida och Chippen efter att vi varit ute och kört


Sedan var det dax för dusch men Chippen var mer intresserad av att leka med vattnet


Tack för idag Frida och bra jobbat mästerkusken!

Vad gör man?

Stenhårt överallt så Sophie och Carolina red två hästar var, först red dom Zebb och Chippen efter det Opus och Jalle i en av sommarhagarna.
Nu får det ta och komma massa snööööööö så vi kan träna ordentligt, sånt här mellanväder är inge roligt, svinkallt och stenhårt'=BLÄ
Medans dom gjorde iordning hästarna så mockade jag i mamma stallet och gjorde foder.

Bjussar på en bild på Sophie och världens vackraste prins Opus

God morgon

Har precis varit ute och ridit Yoggi på en och en halv timmes skogstur.
Det är så skönt att rida ut själv i skogen i bland och bara fundera man får så bra ideer och det är så avkopplande.
Idag var det inte så mycke tankar som flög runt utan jag satt och tittade på vart man skulle kunna göra en travslinga i skogen och upptäckte då hur sjukt mycket älgspår det var överallt,måste ju finnas hur många som helst!
Aja nog om det.....i eftermiddag har jag övning med 2HN vet inte riktigt än vad vi ska hitta på då det är stenhårt överallt och hovslagarenhar inte hunnit vintersko alla ännu

Gästblogg A La Amanda

Heey Amanda Appelbro här !

Idag har vi haft  hästövningar med bästa TRAVSARA , alla red klippiga bergen. Jag red Mumin ofc <3
& TRAVSARA red Chippen !
Myysigt ju (:
Tänkte berätta lite kort om lördagen direkt från mig också ! Som alla vet åkte vi in på träningsdag på Solvalla med chippen o Mumin,
Jag red Mumin & Jenny red Chippen . Mumin var på första bakvarven men blev coollugn efter ett tag,, nästan lite för lugn heho.
 Vi red 2 rätvarv och Mumin lunkade på bra och när han drog på kändes han super fin ! Men när vi kom tillbacka hördes inte ens en suck från skithästen haha.. tänk när han börjar ta i !! Så nu fortsätter vi trimma hemifrån och nästa blir kvalet , spännande spännande ;)


I stallet på valla
DAGENS OUTFIT

Rosa :
Tyglar
schabrak
Padd
Träns
tyglar
Tjocktröja


/ Världens Bästa

Massage

Idag har Jessica varit här och masserat Quinta igen och nu börjar det verkligen ge resultat. Hon säger att nu är det mycket lättare varje gång hon masserar, han är mycket mjukare och han har fått världens rumpa, behöver lite mer lår på höger bak annars är han nu jämn å fin. Så lite tung vinterträning gör han nog gott. Måste fortsätta inridningen oxå.
Jessica kommer ut i veckan igen och masserar honom.
Vem skulle inte vilja bli masserad 1-2 ggr i veckan?
Lyxlirare den där Quinta :p men det är han värd.


Solvalla

Solvalla idag då med Mumin och Chippen.
Gäststallarna var ju stängda idag pga tävlingar i morgon så vi stod i Bengts stall.
Mumin travade jätte fint och Amanda red honom bra men han e ju såååå valpig.......han drog inte en suck efteråt heller så han tar ju inte i men det är väl bara å kvala å köra på så måste han ju börja ta i nån gång oxå,
Får väl kanske skicka på nått halv eller helstängt elller nått så han konsentrerar sig lite.
Roligt att Amandas föräldrar var med och tittade oxå.
 


Chippen såg ruggigt fin ut så det är bara å kvala och sedan börja starta igen,han drog inte en suck han heller.
Tyvärr hade batteriet till min pulsmätare dött *suck*
Jenny var jätte nöjd med honom och tyckte han var fin det räcker för mig <3.



Tack Emma för all hjälp idag med hästarna.


Det här är en bloggrape

And i know you like it!


Fredag

Eftermiddagen har varit lugn, tog mig en tur på Chippen och sen packat för morgondagen då vi ska åka in med två hästar (Mumin och Chippen) till Solvalla och rida jobb, om det går bra i morgon blir det nog kval för båda herrarna den 14/12 på Solvalla så vi kan komma ut och starta lite igen.
Mumin rids av Amanda Appelbro som går i 1an, hon tog Ungdomslicens Montè innan hon började på Berga.Ska bli roligt att se båda in action.
Chippen rids av Jenny Olsson (går bra att kontakta om man söker ryttare till sin häst i Montè)

Trevlig helg på er och rapporter om hur hästarna gick på Solvalla kommer under morgondagen.
Kram Sara
Amanda Appelbro under ponnytiden hihihihi


Öppet hus idag!

Tjeeeeeeeeeena!
Gullman här, i travstallet, galet trött efter hästövningar hela morgonen. Vilket betyder att 2 häst-jord (bästa klassen!) har haft hö, höhöhö, här, woop woop. Körde GP och hästarna var superfina ;) Har annars fixat lite i stallet, klippt Chippens huvud, grejjat lite i mammastallet och nu har vi precis slutat, untZ.

Hinner inte skriva mera för TRAVSARA ska åka iväg och jag ska käka lunch, nomnomnom :D







Bästa klassen !

Jenny rider Fresa

Dagen har varit bra med intresserade å taggade elever många av ettorna har den här veckan fått prova att rida travarna både i skogen,ute och på ridbanan några fick oxå prova att skutta några språng. Hästarna blir ju så glada att få komma ut i skogen å luffsa och så blir dom ju mjuka och fina utav det, det gillar våran massör Jessika.

Nu ikväll har min bästa vän Jenny Alm som oxå jobbar här på Berga som jour på internatet på kvällar/nätter ridit på Fresa för hon vill rida henne på Pay n jump här på Berga den 14/12(endast för elever och personal) så hon måste träna lite.
Annars rids denna söta lilla häst på alla lov och lediga dagar av Jennys dotter Cornelia som är 9 år.


RSS 2.0