Praktik hos Team Norman

Hej på er! Vi häst-tvåor har just avslutat två veckors praktik, och det har verkligen varit kul! Sara tipsade oss om Team Normans stall.

vi fick bo hos Peters kusin på Erikssunds slott i Sigtuna. Bara det var en upplevelse i sig eftersom att det var väldigt stort och gammalt. Det byggdes på 1500-talet och det fanns ett K-märkt rum med bevarade möbler, bevarad konst osv. Väldigt häftigt! Det var dessutom väldigt hemtrevligt och mysigt.

Vi började kl 7 på morgnarna och slutade kring 5. Vissa dagar fick vi gå tidigare och andra dagar blev det senare eftersom att vi följde med till Solvalla när deras hästar sprang lopp. Vi fick se hur det går till innan lopp, hur man förbereder hästarna och hur det funkar i stallet på Solvalla. Sen fick vi vara med under ett premielopp och se hur det går till, för det visste vi inte innan. I premielopp får svenskfödda 2-åriga hästar vara med och då ska dom springa på en viss tid. Klarar hästarna det så får ägaren en premie på 20000 kr. Premieloppen är alltså mer som "träningstävling".

I stallet på gården har vi fått jobba hårt men det har varit lärorikt. På morgnarna är det mockning, ströa och höa åt hästarna som gäller. Att fodra med kraftfoder tidigt på morgonen behövde vi inte tänka på eftersom att de har utfodringsmaskiner som är tidsinställda. Sen fick vi sela hästarna till Peter och Glen som tränar hästarna. Ibland körde Jennie med också, och vissa dagar fick vi köra med dom. Dom har en rundbana (1100m), en rakbana (1000m), en sandbana (600m), en backe (400m) och en skogsslinga (3000m). Vi på Berga har ju ingen rundbana så det var kul att få testa på det nu när vi hade praktik!

När hästarna gått sina träningspass skulle de spolas ordentligt, eventuella sår rengöras och när alla hästar som skulle tränas var körda och spolade så fick vi ta lunch. På eftermiddagarna så skulle utrustning spolas av, benskydden skrubbas så att ingen sand fanns kvar och kunde orsaka skav nästa gång, och hästarna som gått skulle borstas ordentligt och få hovarna oljade. Sen gjorde vi en del småplock, varierande från dag till dag beroende på vad som behövde göras. Bland annat fick vi linda nytvättade lindor, hänga in utrustning och smörja. De hästar som ätit mycket av sitt hö fick påfyllning, vi mockade igen om de hunnit kissa/bajsa osv.

Det har varit ett tufft arbete och vi har varit trötta på kvällarna, men det har verkligen varit roligt och lärorikt. Vi är jätteglada att vi fick komma till ett så välkomnande och trevligt stall där alla hjälper varandra och är måna om varandra. Dessutom var det kul att få hantera mer hingstar och unghästar eftersom vi nästan bara har snälla och lugna hästar på Berga. De har byggt upp en trygg grund för oss, men för att lära sig mer så måste man prova på andra sorters hästar också. Under veckorna fick vi nog alla någon favorit, och här kommer lite bilder som avslut! 

/ Felicia H, Ebba Janius och Tintin från 2HSam. 

Peter & Glen värmer hästarna Galvanize'em och Grace'em inför premielopp. 

 

Tävlingsfixade hästar inför v86 och v5 söndag 19/10. Fortuna Sund, Mystery Love och Freeze'em. 

Vi spelade biljard på kvällarna. 




Freeze'em som ägs av ca 100 kvinnor som kallar sig för Stall Rosé och skänker överskottet av det de betalar för Freeze'em till välgörenhet, och 10% av pengarna han springer in till Rosa Bandet. 


Pols Crazy Diamond, hingst efter Raja Mirchi. 


Grace'em förbereds i stallet på Solvalla inför premielopp. 


Punktering på bilbussen på motorvägen, på väg till Solvalla med 2 hästar där bak. (19/10)

Gosig mule (King of Cash)


Face'em som vann Svenskt Trav Oaks får benen kylda i spolspiltan. 


Utsikt från Slottet. 


En trevlig söndagkväll, kollade när Normans hästar sprang lopp när vi inte orkade följa med. 


King of Cash redo för träning. 

Dolce Doc redo för träning. 


En av sju stallhundar. (Valp 15v)


Skrittmaskinen slutade fungera en dag, så vi fick dra den för hand för att få ut hästarna. 


Bild på slottet och runtom. 

Mycket mockning varje dag. 


Spero Vincere, 2årig hingst, svart och gigantisk men stencool! 




Bild ut mot allén från slottet. 

Bilderna nedan är lånade ifrån Team Normans hemsida! http://teamnorman.se 

Skrittmaskin. 


Gårdens framsida. 


Massageplatta. 


Del av rakbanan. 


Del av rundbana. 

Bild på stallet. 


Uteboxarna. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0