Klara och Ellinor på praktik i Frankrike

Praktik i Frankrike hos team westholm

Hejsan alla berga elever, vi har valt att ha utlandspraktik i 3 veckor.  Vi åkte därför till Frankrike och team westholm. Team westholm håller till på den gigantiska träningsanlägganingen grosbois. Det är helt fantastiskt här, vacker miljö, fina hästar och härliga människor. grosbois är jätte stort och har därför många fina slingor, rakbanor och rundbanor. Det är lätt att komma vilse bland alla slingor som finns, vi har virrat bort oss några gånger. 
2 gånger i veckan kör vi snabbjobb, antingen på rundbanan eller på rakbanan. Resten av dagarna går hästarna motion eller rids dressyr. 
Vi har följt med på många tävlingar, dom flesta har gått på världens största travbana vincennes men vi har även följt me på trav som varit på gräsbanor. Vi bor hos vår praktikvärd Nathalie Blom som jobbar i westholm stall ensam. Vi bor ovanpå stallet så man hör hästarna och kan därför ha koll på dom dygnet runt. Vi har haft världens sommarvärme med 25 grader och strålande sol i 2 veckor men nu sista veckan har hösten kommit hit med mycket regn. 
Det är 10 hästar i stallet varav 4 av dom är hingstar och resten valacker. 1  av hästarna har varit blockhalt så vi har därför fått vara med på kliniken och sett hur de går till här. Vi har haft 3 fantastiska veckor här och lärt oss mycket, blir sorligt när vi nu kommer åka härifrån tillbaka till sverige. Ni som går i 2:an nu, åk utomlands på praktiken ni har i 3:an för de kommer bli ett minne för livet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0